05 / 05 / 2024

Hidayet Koyu imara mı açıldı

Hidayet Koyu imara mı açıldı

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3. derece doğal sit alanı olan ve Çukurbağ Yarımadası olarak da bilinen Hidayet Koyu, mesire alanı açıldı.

Gökçeada Yıldız Koyu imar planına mahkemeden dur kararı!

Gökçeada’da konumlanan Türkiye'de bulunan tek ve ilk sualtı milli parkının bulunduğu Yıldız Koyu'nu imara açmayı hedefleyen “Yıldız Koyu Koruma Amaçlı İmar Planı” için İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Akvaryum Koyu'nun imara açılmak istenmesi tartışmalara neden oldu!

Akvaryum Koyu ile Çanak Limanı arasında yer alan 99 dönümlük bakir arazinin 7 dönümlük bölümünün imara açılmak istenmesi tartışmalara neden oldu...

Datça'daki Kargı Koyu'nun imara açılmasına tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Datça'daki Kargı Koyu yakınlarındaki hazine arazisinde otel, tesis alanı, otopark yapılmasının önü açıldı. Karara Muğlalılar tepki gösterdi.

Datça Kargı Koyu imara açılıyor mu?

Datça'nın cennet köşesi özelleştirmeye açılıyor. Datça Kargı Koyu, Resmi Gazete’de yayımlanan kararla birlikte bölge imara açılacak.

Kaş Hidayet Koyu'ndaki kaçak tesisin yıkılmaması meclis gündeminde!

Antalya'nın Kaş ilçesinde bulunan Hidayet Koyu'ndaki kaçak tesisin yıkılmaması meclis gündemine taşındı. CHP'li Özer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kaş’taki kaçak lüks otel yine yıkılmadı!

Antalya'nın Kaş ilçesi Çukurbağ Yarımadası Hidayet Koyu'ndaki orman arazisine yaklaşık 5 yıl önce belediyeden 'basit onarım' izniyle yapılan butik otelle ilgili 2017 ve 2020'de iki kez yıkım kararı alınmasına rağmen uygulanmadı.

Kaş’taki kaçak otel meclis gündeminde!

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Antalya Kaş'ta Çukurbağ Yarımadasında 3’üncü derece doğal sit alanı olan Hidayet Koyu’ndaki kaçak otel ve plaj işletmesini verdiği soru önergesi ile TBMM gündemine götürdü. 

Antalya Kaş'taki kaçak otel Meclis gündeminde!

Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu, Kaş’ın 3’üncü derece doğal sit alanı olan Hidayet Koyu’ndaki kaçak otel ve plaj tesislerine ilişkin yıkım kararı aldı. Alınan yıkım kararına karşı otelin hâlâ faaliyet gösterdiğini kaydeden CHP'li vekil Rafet Zeybek, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Kaş'ta Hazine arazisindeki lüks otele ikinci yıkım kararı!

Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Kaş ilçesi Çukurbağ Yarımadası Hidayet Koyu’nda bulunan orman arazisine yaklaşık 5 yıl önce belediyeden ’basit onarım’ izni alınıp inşa edilen lüks butik otel için yeniden yıkım kararı verildi.

Akbük Koyu'ndaki 10 projede yıkım başladı!

Muğla'nın Gökova Körfezi'nde bulunan dünyaca ünlü Akbük Koyu'nda, imara aykırı bölümleri tespit edilip kaldırılması istenen kafe ve konutların olduğu 10 projede yıkım çalışmalarına başlandı.

Çeşme Paşalimanı Koyu'ndaki yapılaşma meclis gündeminde!

Çeşme Paşalimanı Koyu'nda yapılan bir projenin imara ve deniz kıyı kenar yapılaşmasına aykırı olduğu iddiası meclis gündeminde konu oldu. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Bodrum'daki Kissebükü Koyu'nun imara açıldığı iddiası TBMM'de!

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki Kissebükü Koyu'nun imara açıldığı iddiası TBMM gündemine taşındı.İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Patara ve Fırnaz Koyu'nu imara açan karar yargıya taşındı!

Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği, Antalya’nın en önemli tarihi ve doğal değerlerinden Patara bölgesi ve Fırnaz Koyu’nun bazı bölümlerinin birinci dereceden çıkartılarak ikinci ve üçüncü derece doğal sit alanına dönüştürülmesine ilişkin kararın iptal edilmesi için dava açtı..

Hidayet Koyu imara mı açıldı Haberi

Hidayet Koyu imara mı açıldı

Bölgeye belediye tarafından C Tipi Mesire Yeri tartışmalara neden oldu. Mülkiyeti Orman ve Su işleri Bakaniığı'na ait olan Çukurbağ Yarımadası, İnceboğaz Mevkii'ndeki 3. Derece doğal sit alanı, 10 yülığına belediye tarafından kiralanmıştı. Yaklaşık 60 dekarlık bir alanı kapsayan zeytin, harnup, pirnal ve sütleğen gibi ağaç ve bitki türleriyle kaplı araziye yol açan belediye, buradaki maki türlerinin büyük bölümünü sökerek araziyi çimlendirdi. Yaklaşık 20 adet palmiye ağacı dikilen arazi teraslanarak setler oluşturuldu, kayalık olan kıyı bandı ise iş makineleriyle düzleştirilerek çakıl döküldü. Kaş Belediyesi mesire yeri bünyesinde yapacağı plajın işletmesini üstlenecek. 




Koya duble yol Hidayet Koyu'nda bulunan Orman bölgesine ilişkin 10 yıldır devam eden davaya karşın bölge küçük adımlarla imara açılıyor. Doğallığı ile bilinen ve bakir Bir aian olarak ünlenen Hidayet...