26 / 11 / 2024

Hidiv Kasrı kazı çalışması

Hidiv Kasrı kazı çalışması

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü Hıdiv Kasrı’ndaki kazı çalışmalarıyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Hidiv Kasrı mahkeme kararı ile İBB mülkiyetinde kaldı!

İBB, Hidiv Kasrı hakkında Vakıflar adına tescil hükmü veren ilk derece mahkemesi kararı için istinaf başvurusu yaptı. Yapılan bu istinaf başvurusu sonrasında, istinaf ilk derece mahkemesinin kararını bozarak İBB’nin başvurusunu kabul ettiğini açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Hıdiv Kasrı için devrede!

İstanbul'un birinci grup tescilli yapıları arasında yer alan Hıdiv Kasrı'ndaki tünel kazısıyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı, tarihi binanın orijinal durumuna getirilmesini istedi.

Hidiv Kasrı’nın altını oymuşlardı! Çalışma yargıya taşındı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü Hıdiv Kasrı’ndaki kazı çalışmalarıyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

1942 yılında Belediye Hidiv Kasrı'nı restore ettirecek!

1942 yılında Belediye, mülkiyeti kendisine ait olan Hidiv Kasrı'nı restore ettirecekmiş. 2. Dünya Savaşı'nın başlamasıyla restore işini askıya alan Belediye, savaş bitiminde köşkü restore ettirerek otel haline getirecekmiş.

1936 yılında İstanbul Belediyesi Hidiv Köşkü'nü satın alacak!

1936 yılında İstanbul Belediyesi, Çubuklu tarihi Hidiv Kasrı ve korusunu satın almak istemiş. Kasrın 20 bin liraya satılacağını duyan Muhiddin Üstündağ, kasra giderek, binanın enkazcıya verilmemesini köşk müdürüne tavsiye etmiş.

1999 yılında Beykoz Kasrı müze olacakmış!

1999 yılında Milli Saraylar'a devredilen Beykoz Kasrı müze olacakmış. 1855 yılında Hidiv Kavalalı Mehmet Ali Paşa'nın temelini attığı, mimarlığını ise Balyan kardeşlerin yaptığı tarihi bina restore edildikten sonra müze olacakmış.

1984 yılında Hidiv Kasrı hizmete açılmış!

Restorasyon çalışmaları Turing Kurumu tarafından gerçekleştirilen Hidiv Kasrı, 1984 yılında Türk Henkel firmasının 20. yıldönümü resepsiyonu ile hizmete açılmış. Tarihi kasır, Vehbi Koç, Tarık Şaka, Sakıp Sabancı gibi işadamlarının hayranlığını kazanmış.

1971 yılında tarihi beş köşk turizme hizmet edecekmiş!

1971 yılında tarihi beş köşk turistik otel, lokanta olarak kullanılacakmış. Boğaz'da harap haldeki Pembe Köşk, Beyaz ve Sarı Köşkler, Çadır Köşkü, Hidiv Kasrı restore edilerek turistik tesis haline getirilecekmiş.

1938 yılında belediye Çubuklu'daki Hidiv Kasrı'nı 60 bin liraya satın almış!

Beykoz ilçesi Çubuklu sırtlarında yer alan Mısır'ın son Hidiv'i Abbas Hilmi Paşa tarafından 1907 yılında yaptırılan Hidiv Kasrı 1938 yılında belediye tarafından 60 bin küsur liraya alınmış.

Beykoz Hidiv Kasrı bakım ve onarım işi ihalesi 10 Aralık 'ta!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beykoz Hidiv Kasrı bakım onarım ve restorasyon işi ihale edecek. İhale 10 Aralık 2013 tarihinde saat 10:30 'da Güngören 'de gerçekleştirilecek...

Mersin Tarsus'taki kazılardan tarih çıktı!

Tarsus ilçesinde kurulacak semt pazarının temeli kazılırken, Roma dönemine ait olduğu düşünülen su sarnıcına ulaşıldı.

Antik Anavarza'da kazılar başlıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın girişimleriyle yıllardır günyüzüne çıkmayı bekleyen Adana'daki Anavarza Antik Kenti'nde kazılar bu yıl başlıyor

Kibyra Antik Kenti'nde yürütülen kazı çalışmaları sona erdi!

Gölhisar ilçesinde bulunan ve gladyatörler şehri olarak bilinen Kibyra Antik Kenti'nde yürütülen kazı çalışmalarının bu yılki bölümü sona erdi

Hidiv Kasrı kazı çalışması Haberi

Hidiv Kasrı kazı çalışması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, Beykoz’da bulunan Hıp Kasrı’nın altındaki mahzeni ortaya çıkartmak için başlattığı kazı çalışmasından önce Koruma Bölge Kurulu’ndan izin almadığı ortaya çıkmıştı. İBB, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerinin yaptıkları incelemenin ardından çalışmaları durdurduğunu açıklamıştı. Bakanlık yetkilileri, çalışmaların tarihi binanın karakterini olumsuz etkilediğini ve yapıyı statik açıdan yıpratmış olabileceğini değerlendirdi. 

PROJEYE UYGUN HALE GETİRİN

Hürriyet'ten Fatma Aksu'nun haberine göre; İstanbul 6 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü’nün yazışmalarına bakıldığında, kurul 3 Eylül tarihinde İBB’ye gönderdiği yazıda, Hıp Kasrı’ndaki çalışmaların hemen ara verilmesini, yapılan uygulamalarla ilgili bilgi ve belgelerin kendilerine gönderilmesini istedi.

Ancak uyarı karşısında 8 Eylül tarihinde çalışmaların hala sürdüğü belirlendi. Kurul 10 Eylül’de, suç duyurusunda bulunulmasına ve uygulamaların onaylı projeye uygun hale getirilmesi kararlaştırıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü yetkilileri,...