28 / 04 / 2024

Hidiv Köşkü kimin

Hidiv Köşkü kimin

1942 yılında Belediye, mülkiyeti kendisine ait olan Hidiv Kasrı'nı restore ettirecekmiş. 2. Dünya Savaşı'nın başlamasıyla restore işini askıya alan Belediye, savaş bitiminde köşkü restore ettirerek otel haline getirecekmiş.

Emekliler için bankaların promosyon yarışı kızıştı! Yapı Kredi promosyonu ne kadar?

Bankalar tarafından emekli aylıkları için verilen yarış giderek kızıştı. Bankaların art arda promosyon tutarlarını açıklamasının ardından en yüksek rakamı kimin verdiği de merak konusu oldu. İşte Yapı Kredi'nin verdiği promosyonla ilgili detaylar...

Yıllık izne çıkacaklar dikkat! Milyonlarca çalışana büyük müjde geldi! Bunu yapana 4 bin 173 lira...

Yıllık izne çıkacak olan milyonlarca kişi yıllık izin haklarını merak ediyor ve araştırıyor. Çalışma süresi uzadıkça yıllık izin süresi uzuyor. Peki kimin ne kadar yıllık izin hakkı var? İşte merak edilen o soruların yanıtları...

Afetlerde yıkılan binalarda sorumluluk kimin?

Para Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Demir, bina inşaatlarında uygulanan prosedürleri kaleme aldı. İşte Oğuz Demir'in '32 imzaya rağmen yıkılan binalar başlıklı yazısı...

Kanal İstanbul'un ilk köprüsünü hangi şirket yapacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 27 Nisan 2011 tarihinde “çılgın proje” diye nitelendirilerek açıklanan Kanal İstanbul projesi için henüz bir ihale yapılmadı. Ancak bu ay sonu temeli atılacak olan köprünün, kimin tarafından yapılacağı belli oldu.

Kapıcının kıdem tazminatını kim öder?

Kapıcıların da aynı diğer çalışanlar gibi kıdem tazminatı hakkı bulunuyor. Kapıcıların kıdem tazminatlarını kimin ne şekilde ödeyeceği merak ediliyor. İşte ev sahiplerinin dikkat etmesi gerekenler...

Demirdeki gümrük vergisi hatırı sayılır oranda düşecek!

İnşaat demir fiyatlarının yüksek olmasında dolayı müteahhitler fiyatlar düşmezse 9 Haziran'da iş bırakma eylemi yapacaklarını bildirmişlerdi. Müteahhitlere kimin işini bırakıyorsunuz diye seslenen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, demirdeki gümrük vergisinde hatırı sayılır düşüş olacağını belirtti.

Mirasçılık belgesi geç alma cezası!

Noterden ya da sulh hukuk mahkemesinden alınan mirasçılık belgesi, kimin hangi oranda mirasçı olduğunu gösteriyor. Peki, mirasçılık belgesi geç alma cezası var mı? Mirasçılık belgesi geç alma cezası nedir?

1936 yılında İstanbul Belediyesi Hidiv Köşkü'nü satın alacak!

1936 yılında İstanbul Belediyesi, Çubuklu tarihi Hidiv Kasrı ve korusunu satın almak istemiş. Kasrın 20 bin liraya satılacağını duyan Muhiddin Üstündağ, kasra giderek, binanın enkazcıya verilmemesini köşk müdürüne tavsiye etmiş.

2004 yılında Abdülmecid Efendi Köşkü'nün açılışı yapılmış!

2004 yılında Yapı Kredi'nin 60. yıl kutlamasıyla birlikte Abdülmecid Efendi Köşkü'nün açılışı yapılmış. Bağlarbaşı Korusu'nda Hidiv İsmail Paşa tarafından yaptırılan köşk, Sultan Abdülhamid tarafından Abdülmecid Efendi için satın alınmış.

Garipçe köyü spor kompleksi arsası kimin?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşların yoğun talebi üzerine yaptırılan modern spor kompleksi, Orman İşletme Şefliği’nin “Arsa bizim” itirazı üzerine 1 yıldır kapalı tutuluyor

1992 yılında tarihi Galata Köprüsü mahkemelik olmuş!

1992 yılında tarihi Galata Köprüsü'nün Eminönü Yakası'ndaki bölümü sulara gömülmüş. Köprüyü kimin batırdığı ve kimin çıkaracağı İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile STFA Grubu arasında mahkemelik olmuş.

Süleyman Akbıyık: Ev alırken kimin inşa ettiğine bakın!

Yeni projelerden konut almak, ev sahibi olmak isteyenlerin hayallerini süslüyor. Kepez Müteahhitler Derneği Başkanı Süleyman Akbıyık, bu tarz ev alırken, "Projeyi, hangi inşaat firmasının yaptığına bakın" dedi.

1971 yılında tarihi beş köşk turizme hizmet edecekmiş!

1971 yılında tarihi beş köşk turistik otel, lokanta olarak kullanılacakmış. Boğaz'da harap haldeki Pembe Köşk, Beyaz ve Sarı Köşkler, Çadır Köşkü, Hidiv Kasrı restore edilerek turistik tesis haline getirilecekmiş.

Hidiv Köşkü kimin Haberi

Hidiv Köşkü kimin



Hidiv Köşkü


    Belediye, Çubuklu'daki Hidiv Köşkü'nü harp başlamadan evvel satın almıştı. O zamanki düşünceye göre köşk mükemmel surette tamir ve ıslah edildikten sonra otel haline konulacaktı.

    O zaman bir Polonyalı, bir de Roman şirketi bu köşkü tetkik etmişti. Fakat Alman - Polonya Harbi başlaması üzerine Polonyalı şirket bu işten vazgeçmiş, Romen şirketi de belediyeye ciddi bir teklif yapmamıştır. O zaman düşünülen şekle göre Belediye, Şirketihayriye ile anlaşarak -Küçüksu Plajı'nda olduğu gibi- Çubuklu'da da bir iskele yaptırmak ve burası ile Rumeli sahili arasında vapur işletmek suretiyle otele gelecek müşterilere gidip gelme kolaylığı temin edecekti. 

   ...