28 / 04 / 2024

hidiv köşkü

hidiv köşkü

1942 yılında Belediye, mülkiyeti kendisine ait olan Hidiv Kasrı'nı restore ettirecekmiş. 2. Dünya Savaşı'nın başlamasıyla restore işini askıya alan Belediye, savaş bitiminde köşkü restore ettirerek otel haline getirecekmiş.

1936 yılında İstanbul Belediyesi Hidiv Köşkü'nü satın alacak!

1936 yılında İstanbul Belediyesi, Çubuklu tarihi Hidiv Kasrı ve korusunu satın almak istemiş. Kasrın 20 bin liraya satılacağını duyan Muhiddin Üstündağ, kasra giderek, binanın enkazcıya verilmemesini köşk müdürüne tavsiye etmiş.

1984 yılında Hidiv Kasrı hizmete açılmış!

Restorasyon çalışmaları Turing Kurumu tarafından gerçekleştirilen Hidiv Kasrı, 1984 yılında Türk Henkel firmasının 20. yıldönümü resepsiyonu ile hizmete açılmış. Tarihi kasır, Vehbi Koç, Tarık Şaka, Sakıp Sabancı gibi işadamlarının hayranlığını kazanmış.

1938 yılında belediye Çubuklu'daki Hidiv Kasrı'nı 60 bin liraya satın almış!

Beykoz ilçesi Çubuklu sırtlarında yer alan Mısır'ın son Hidiv'i Abbas Hilmi Paşa tarafından 1907 yılında yaptırılan Hidiv Kasrı 1938 yılında belediye tarafından 60 bin küsur liraya alınmış.

1936 yılında İstanbul Belediyesi Hidiv Köşkü'nü satın alacak!

1936 yılında İstanbul Belediyesi, Çubuklu tarihi Hidiv Kasrı ve korusunu satın almak istemiş. Kasrın 20 bin liraya satılacağını duyan Muhiddin Üstündağ, kasra giderek, binanın enkazcıya verilmemesini köşk müdürüne tavsiye etmiş.

2004 yılında Abdülmecid Efendi Köşkü'nün açılışı yapılmış!

2004 yılında Yapı Kredi'nin 60. yıl kutlamasıyla birlikte Abdülmecid Efendi Köşkü'nün açılışı yapılmış. Bağlarbaşı Korusu'nda Hidiv İsmail Paşa tarafından yaptırılan köşk, Sultan Abdülhamid tarafından Abdülmecid Efendi için satın alınmış.

1971 yılında tarihi beş köşk turizme hizmet edecekmiş!

1971 yılında tarihi beş köşk turistik otel, lokanta olarak kullanılacakmış. Boğaz'da harap haldeki Pembe Köşk, Beyaz ve Sarı Köşkler, Çadır Köşkü, Hidiv Kasrı restore edilerek turistik tesis haline getirilecekmiş.

Beykoz Hidiv Kasrı bakım ve onarım işi ihalesi 10 Aralık 'ta!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beykoz Hidiv Kasrı bakım onarım ve restorasyon işi ihale edecek. İhale 10 Aralık 2013 tarihinde saat 10:30 'da Güngören 'de gerçekleştirilecek...

Zeki Gürsül'ün 500 bin dolara ev aldığı ortaya çıktı!

Rüşvet alırken suçüstü yakalanıp cezaevine konulan Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeki Gürsül"ün Büyükada"da bir ev aldığı ortaya çıktı. Rüşvetten 5 defa görevden alındığı ve her defasında mahkeme kararıyla döndüğü öğrenilen Gürsül"ün kızı bugün Hidiv K

KİPTAŞ Küçükçekmece projesi bugün satışta

55 bin YTL'den başlayan fiyatlarla satılacak KİPTAŞ Kayabaşı Konutları'nın başvuruları bugün başlıyor. Başvurular nereye yapılacak? Kampanyadan son detaylar!

ÇorluPark'ta örnek daire Aralık'ta görücüye çıkıyor

65 bin YTL'den başlayan fiyatlar satışa çıkarılan ÇorluPark'ta Aralık ayı sonunda örnek daire hazır.

7 milyar dolarlık dev gayrimenkule geldi!

Dünyanın er büyük ticari gayrimenkul şirketlerinden Goodman Türkiye pazarına girdi. İş bölgeleri, ofis bölgeleri, endüstriyel gayrimenkul, depo ve dağıtım merkezlerine sahip olan, bunları geliştiren ve yöneten entegre gayrimenkul grubu Goodman, İzmit'te 5

Kızılay Samsun'da emlak satacak

Türkiye Kızılay Derneği, Samsun merkez ilçe Büyükoymaca Köyü'nde bulunan kamp ve arsasını satmak üzere ihale açtı.

Tarihi Yarımada'da yıkım

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Zabıta Tedbir Müdürlüğünce, 2010 Avrupa Kültür Başkenti ilan edilen İstanbul'da özellikle tarihi yarımada üzerinde yer alan kaçak yapıların yıkımı devam ediyor.

3'ncü köprü piyangosu Boyalık'a vurdu

İstanbul Boğazı'na yapılması planlanan 3'üncü köprünün geçeceği muhtemel güzergâhlarla ilgili spekülasyonlar arsa fiyatlarını uçurdu. Fiyatlar beşe katlandı!

Alışveriş merkezlerinde kira kavgası kızışıyor!

Geçtiğimiz 1-2 yıl içinde açılan yeni alışveriş merkezlerine ödenen astronomik kiraları baz alan Profilo, Capitol, Agora (İzmir) gibi eski sayılabilecek alışveriş merkezleri, "Yeniler pahalı, biz ucuz kaldık", "Dolar düştü, koşullar değişti" gibi gerekçel

KİPTAŞ'ın yeni kampanyası 6 Aralık'ta!

KİPTAŞ'ın Küçükçekmece'de inşa edeceği, 55 bin YTL'den başlayan fiyatlarla satılacak konut projesine başvurular 6 Aralık'ta başlayacak. Kampanya'da aylık faiz oranı ne? Kaç konut olacak? www.emlakkulisi.com farkıyla gelişmelerden haberdar olmak için tıkla

hidiv köşkü Haberi

hidiv köşkü



Hidiv Köşkü


    Belediye, Çubuklu'daki Hidiv Köşkü'nü harp başlamadan evvel satın almıştı. O zamanki düşünceye göre köşk mükemmel surette tamir ve ıslah edildikten sonra otel haline konulacaktı.

    O zaman bir Polonyalı, bir de Roman şirketi bu köşkü tetkik etmişti. Fakat Alman - Polonya Harbi başlaması üzerine Polonyalı şirket bu işten vazgeçmiş, Romen şirketi de belediyeye ciddi bir teklif yapmamıştır. O zaman düşünülen şekle göre Belediye, Şirketihayriye ile anlaşarak -Küçüksu Plajı'nda olduğu gibi- Çubuklu'da da bir iskele yaptırmak ve burası ile Rumeli sahili arasında vapur işletmek suretiyle otele gelecek müşterilere gidip gelme kolaylığı temin edecekti. 

   ...