15 / 05 / 2024

Hidroelektrik santralleri kamulaşması

Hidroelektrik santralleri kamulaşması

Bakanlar Kurulu’nun HES’ler için acele kamulaştırma kararlarına yenileri eklendi. Ancak bu kez her HES için ayrı ayrı karar yerine tek bir bakanlar kurulu kararı alındı.

3 il için acele kamulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Bingöl’de HES için GES üretim tesisi, Çanakkale ve Balıkesir'de rüzgar enerji santralleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan acele kamulaştırma kararları bugünkü 32439 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.

İzmir Menderes'te acele kamulaştırma kararı!

İzmir İli Menderes İlçesi sınırları içerisinde bağlantı anlaşması uyarınca tesis edilecek ''154 kV Pancar TM-DDY Cumaovası TM Enerji İletim Hattı Projesi'' kapsamında acele kamulaştırılmasına karar verildi. 

Çorum Belediyesi kamulaştırılan binaları tek tek yıkıyor!

Çorum Belediyesi, yeni açılacak yollarda kamulaştırma çalışmaları yapılan eski binalarda yıkım çalışmalarına devam ediyor. Ekipler, kamulaştırması tamamlanan yerde yıkım çalışmasını tamamladı.

Şanlıurfa'da acele kamulaştırma kararı!

Şanlıurfa ilinde tesis edilecek Karkamış Hidroelektrik Santrali'nin yapımı amacıyla bazı taşınmazların acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sivas Ahiköy 1 ve 2 hidroelektrik santralleri özelleştirme kapsamına alındı!

Sivas'ın Divriği ilçesinde yer alan Ahiköy I ve Ahiköy II hidroelektrik santralleri (HES) özelleştirme kapsam ve programına alındı.

Ağrı'da acele kamulaştırma kararı!

Ağrı ilinde tesis edilecek Kaplan Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali'nin  taşınmazların kamulaştırılmasına karar verildi.  Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bingöl'de acele kamulaştırma kararı!

Bingöl'de Aşağı Kaleköy Barajı ve Hidroelektrik Santralinin yapımı amacıyla taşınmazların kamulaştırılmasına karar verildi.  Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tokat için acele kamulaştırma kararı!

Tokat'ta tesis edilecek Omala Barajı ve Hidroelektrik Santrali kapsamında bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Giresun için acele kamulaştırma kararı!

Giresun'da tesis edilecek olan Güce Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali kapsamında bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sivas Suşehri için acele kamulaştırma kararı!

Sivas'ta tesis edilecek Akşar Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali kapsamında bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ordu'da acele kamulaştırma yapılacak!

Ordu İlinde Tesis Edilecek Balamir Hidroelektrik Santralinin Yapımı kapsamında bazı taşınmazlarda acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Bingöl için acele kamulaştırma kararı!

Bingöl İlinde Tesis Edilecek Aşağı Kaleköy Barajı ve Hidroelektrik Santralinin yapımı kapsamında bazı taşınmazlarda acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

İznik Belediyesi'nin kamulaştırdığı alan meclis gündeminde!

İznik Belediyesinin bir çalışmasında bulunan Roma dönemi taban mozaiğinin bulunduğu alanın kamulaştırılması konusu meclis gündemine taşındı..

Hidroelektrik santralleri kamulaşması Haberi

Hidroelektrik santralleri kamulaşması

Buna göre, Adıyaman, Artvin, Denizli, Erzincan, Kastamonu, Siirt, Tokat ve Zonguldak’ın ilçelerinde yapılacak 8 ayrı HES için 263 ayrı parsel acele kamulaştırılacak.


Hidroelektrik Santralleri (HES) için yapılan acele kamulaştırma kararları hız kesmedi, ancak yöntem değişti. HES kamulaştırmaları da Torbaya girdi. Bakanlar Kurulu’nun HES’ler için acele kamulaştırma kararlarına yenileri eklendi. Ancak bu kez her HES için ayrı ayrı karar yerine tek bir bakanlar kurulu kararı alındı.Buna göre, sekiz ayrı ilde yapılacak HES’ler için toplam 263 parselde yer alan taşınmazlar acele kamulaştırılacak. Bakanlar Kurulu’nun 10 aralık tarihini taşıyan torba acele kamulaştırma kararı dün yayımlandı. Buna göre; yeni acale kamulaştırmalar Adıyaman, Artvin, Denizli, Erzincan, Kastamonu, Siirt, Tokat ve Zonguldak illerinde yapılacak. Bakanlar Kurulu kararının ekindeki listede bulundukları yer ile ada ve parsel numaraları...