01 / 05 / 2024

8 ildeki HES'lerde acele kamulaştırmalar!

8 ildeki HES'lerde acele kamulaştırmalar!

Bakanlar Kurulu’nun HES’ler için acele kamulaştırma kararlarına yenileri eklendi. Ancak bu kez her HES için ayrı ayrı karar yerine tek bir bakanlar kurulu kararı alındı.



Buna göre, Adıyaman, Artvin, Denizli, Erzincan, Kastamonu, Siirt, Tokat ve Zonguldak’ın ilçelerinde yapılacak 8 ayrı HES için 263 ayrı parsel acele kamulaştırılacak.


Hidroelektrik Santralleri (HES) için yapılan acele kamulaştırma kararları hız kesmedi, ancak yöntem değişti. HES kamulaştırmaları da Torbaya girdi. Bakanlar Kurulu’nun HES’ler için acele kamulaştırma kararlarına yenileri eklendi. Ancak bu kez her HES için ayrı ayrı karar yerine tek bir bakanlar kurulu kararı alındı.Buna göre, sekiz ayrı ilde yapılacak HES’ler için toplam 263 parselde yer alan taşınmazlar acele kamulaştırılacak. Bakanlar Kurulu’nun 10 aralık tarihini taşıyan torba acele kamulaştırma kararı dün yayımlandı. Buna göre; yeni acale kamulaştırmalar Adıyaman, Artvin, Denizli, Erzincan, Kastamonu, Siirt, Tokat ve Zonguldak illerinde yapılacak. Bakanlar Kurulu kararının ekindeki listede bulundukları yer ile ada ve parsel numaraları belirtilen taşınmazlar, tapuda hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılacak.


Taraf


Geri Dön