13 / 05 / 2024

hidrojen

hidrojen

Türkiye Hidrojen enerjisinin kullanımı, kara ve deniz trafiğinde İstanbul’dan başlıyor. Türkiye’nin ve İstanbul’un ilk Hidrojen yakıt dolum istasyonu İstanbul’da kuruldu

Fumechs Hidrojen Ve Kompozit Teknolojileri Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Fumechs Hidrojen Ve Kompozit Teknolojileri Sanayi Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Yıldız tarafından kuruldu.

Temiz enerji teknolojisi yatırımları hız kazandı!

Dünyaca ünlü petrol ve doğalgaz şirketleri, temiz enerji teknolojisine yönelik yatırımlarını hızlandırdı. BP, Shell, TotalEnergies, ADNOC, Saudi Aramco ve Petronas gibi dünyaca ünlü şirketler, yenilenebilir enerji, hidrojen üretimi ve karbon yakalama teknolojileri alanlarında yatırımlarına hız verdi

BMW, hidrojen yakıtlı otomobilini duyurdu!

Hidrojen yakıtlı BMW iX5 Hydrogen test sürüşlerine çıkmaya hazırlanıyor. Peki 500 km'den daha uzun  menzile sahip olan aracın özellikleri neler?

Toyota ağır ticari araçlar için hidrojen motoru geliştirecek

Hibrit motor teknolojiisnde oldukça mesafe kaydeden Toyota, ağır ticar araçlar için hidrojen motor geliştirmek için düğmeye bastı. Geçen yıldan bu yana Japonya’da bazı yarış serilerinde kullanılan hidrojen motorlu Corolla, bu teknolojinin gelişimine öncülük edecek.

Tüpraş'tan yeşil adım! 2040 yılını hedefliyor

Türkiye Petrol Rafineleri (Tüpraş) Sratejik Dönüşüm Planı kapsamında yeşil hidrojen oluşumuna odaklandı. 2025'ten itibaren yeşil hidrojen üretimine geçmeye karar veren şirket, 2040 yılında ise hidrojen üretiminde meydana gelen emisyonları sıfırlamayı planlıyor.

Solunum cihazı ihracatında ön izin şartı kaldırıldı!

Solunum cihazları ve bunların sarf malzemeleri, ihracı ön izne bağlı mallar listesinden çıkarılırken, etil alkol, kolonya, dezenfektan ve hidrojen peroksit ihracatında kayıt ve izin uygulamasına son verildi.

Hollanda'da konutlar hidrojenle ısıtılacak!

Sadece su ve sürdürülebilir yolla elde edilen elektrikten üretilen hidrojen, Hollanda'da doğalgazın yeni alternatifi olarak kullanılacak...

Toyota FCV Plus evin elektriğini de üretecek!

Çevreciliği ile öne çıkan Toyota FCV Plus, kendi hidrojen tankının yanında, dışarıda bulunan bir hidrojen kaynağından da elektrik üretebiliyor. Bu sayede FCV Plus; evde veya dışarıda kullanılmak üzere stabil bir elektrik üretim kaynağına dönüşebiliyor.

Batı Karadeniz Enerji Forumu gerçekleşti!

EMO Kocaeli Şube Başkanı Fidan "Başta rüzgar enerjisi olmak üzere güneş ve hidrojen enerjisi teknolojileri, son 10 yılda büyük gelişme göstermiştir. Ülke olarak alternatif enerji kaynaklarına hız vermemiz gerekir" dedi.

İstanbul Üniversitesi'nin geliştirdiği HİDROİST 14 aracı tanıtıldı!

2011 yılında İstanbul Üniversitesi (İÜ) bünyesinde hidrojen enerjili araçlar üzerine çalışmak için kurulan Hidroist'in geliştirdiği HİDROİST'14 aracı kamuoyuna tanıtıldı. Araç, 2 üniversite hocası ve 10 öğrenci tarafından geliştirildi.

Türkiye’nin ilk Hidrojen yakıt dolum tesisi İstanbul’da kuruldu!

Türkiye Hidrojen enerjisinin kullanımı, kara ve deniz trafiğinde İstanbul’dan başlıyor. Türkiye’nin ve İstanbul’un ilk Hidrojen yakıt dolum istasyonu İstanbul’da kuruldu

ÖİB, Hidrojen Peroksit Sanayi'nin teklif süresini 11 Mayıs 2012'ye uzattı!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Hidrojen Peroksit Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin satışa çıkardığı yüzde 28.2'lik hissesinin ihale tarihini erteledi

Hidrojen Peroksit Sanayi özelleştiriliyor! Geçici teminatı 1 milyon dolar!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Hidrojen Peroksit Sanayi'nin yüzde 28.2'sini özelleştirmek üzere düğmeye bastı

hidrojen Haberi

hidrojen



Yenilik ve halka hizmette öncü İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hidrojen emisyonlu otomobiller için istasyon kurulumunda öncülük yaptı.

Doğa dostu hidrojen otomobillerin yaygınlaşmasıyla birlikte istasyonların sayıları da arttırılacak. 

Hidrojen tek emisyonu su olan temiz ve çevreci bir araç yakıtı olma özelliği 

yanında herhangi bir dış doğal kaynağa bağlı olmaksızın yerel imkânlarla yine 

sudan üretilebiliyor.


İSTANBUL’DA HİDROJEN DOLUM TESİSİ


** Türkiye; Avrupa'da Norveç, İzlanda, İngiltere, İsveç ve Almanya'dan sonra hidrojen istasyonu açan ilk ülkelerden biri oldu. Bu dolum tesisi, hidrojenle çalışan otomobil, otobüs gibi kara taşıtlarının yanı sıra Haliç'te ve Boğaz'da hidrojenle çalışan tekne ve gemilere hizmet verebilen dünyada bir ilk. 

** İlk tesisin günlük 65kg üretim, 100kg depolama kapasitesi bulunuyor.  

** Günlük 25 araç dolum kapasiteli tesiste 350 bar basınçta dolum yapılabiliyor. 

** Gemi ve teknelere 220 bar da...