08 / 05 / 2024

Hilton Otel özelleştirme

Hilton Otel özelleştirme

2005 yılında Özelleştirme İdaresi tarafından satışa sunulan Türkiye'nin ilk beş yıldızlısı, 62 bin 337 metrekarelik alana kurulu, İstanbul Hilton'un yeni sahibi 255.5 milyon dolarla Aydın Doğan ve ailesi olmuş.

Özelleştirme İdaresi'nden otel ve konut izni!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) Antalya Kemer, Bodrum Bitez, İzmir Gümüldür, Tekirdağ Marmara Ereğlisi’nde bulunan arsalarının imar planlarını değişti.

Birleşik İnşaat Özelleştirme İdaresi’nden Bodrum'a yeni proje!

Birleşik İnşaat Özelleştirme İdaresi, Bodrum'da otel, marina ve konut projesi için harekete geçti. 370 milyon liraya satın alınan arsaya, 500 milyon Euro'luk yatırım yapılacak.

2004 yılında İstanbul Hilton Oteli Özelleştirme İdaresi'ne geçmiş!

2004 yılında Emekli Sandığı, satamadığı otelleri Özelleştirme İdaresi'ne devretmiş. Özelleştirme İdaresi'ne devredilen, Maçka'daki Hilton Otel'in de aralarında bulunduğu 7 otelin satış işlemleri Özelleştirme İdaresi tarafından gerçekleştirilecekmiş.

2005 yılında Özelleştirme İdaresi Hilton Oteli satışa çıkarmış!

2005 yılında Özelleştirme İdaresi, Türkiye'nin ilk 5 yıldızlı oteli olan Hilton Otel'i satışa çıkarmış. İdare, Harbiye'de 62 bin 337 metrekare alanda kurulan otelin satışından 330 milyon dolar gelir bekliyormuş.

2014'te özelleştirme gelirlerinde yüzde 50 azalma yaşandı!

Hazine’nin önemli gelir kaynaklarından özelleştirme işlemlerinde 2014’te büyük düşüş yaşandı. Rekabet Kurumu’nun onayıyla satış ve devir işlemleri tamamlanan özelleştirmelerin miktarı 2013’e göre yüzde 50’den fazla azalarak 9 milyar liraya geriledi..

Özelleştirme İdaresi Koç'a resmi davet gönderdi!

Koç’un Kalamış’tan vazgeçtiğini açıklamasının ardından Özelleştirme İdaresi, gruba cuma günü resmi davet gönderdi. Koç'un 37 günü var.

Altınkum Sağlıklaştırma ve Güzelleştirme projesi başladı!

Altınkum bölgesinde ilçenin can damarı olan 'Altınkum Sağlıklaştırma ve Güzelleştirme projesi başladı. Öngörülen ve beklenen çalışmaları esnafla el ele omuz omuza devam ediyor.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi binaları özelleştirme kapsamında!

Ondokuz Mayıs Üniversitesine yapılan tahsisin taşınmazların eğitim ve öğretim hizmetlerinde kullanılmaması sebebiyle kaldırılmasına ve Samsun Bafra ilçesi, Elifli Mahallesi, Ortamahalle Mevkiinde bulunan taşınmazlar özelleştirme kapsamına alındı.

Altınkum'u güzelleştirme çalışmaları devam ediyor!

Didim Belediyesince başlatılan "Altınkum Güzelleştirme ve Sağlıklılaştırma" projesi Kapsamında bazı işyerlerinin sonradan eklenmiş müştemilatları yıkıldı. Altınkum'daki çalışmalar, turizm sezonu ile başlamadan tamamlanabilecek.

Maliye Hazinesi ve TCDD adına kayıtlı taşınmazların özelleştirme süresi uzatıldı!

ÖİB Maliye Hazinesi ve T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü adına kayıtlı muhtelif taşınmazların özelleştirilme sürelerinin uzatıldığını bildirdi. Özelleştirme İdaresi'nin süre uzatım ilanı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Doğalgaz çevrim santrallerinde özelleştirme yapılacak!

ÖYK onayının ardından doğalgaz çevrim santrallerinde de özelleştirme süreci başlayacak. Yeni paketle birlikte 2 milyar dolarlık gelir elde edilmesi bekleniyor.

Özelleştirme İdaresi Gölbaşı'nda imar değişikliği yapıyor!

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Gölbaşı sınırlarındaki 2 parsel için imar değişikliğine gitti. 1 / 5.000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği 'nin kabulüne dair kararının yürütmesi durduruldu.

Yeniköy Yatağan Termik Santrali özelleştirme ihalesi 13 Mart'ta!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, YEAŞ Yeniköy Yatağan Termik Santrali'nin işletme hakkının verilmesi için ihaleye çıktı. 13 Mart 2015 tarihine kadar teklifler alınacak. İhalenin ilanı bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Hilton Otel özelleştirme Haberi

Hilton Otel özelleştirme



İstanbul Hilton, 255.5 milyon dolara Doğan'ın


Mülkiyeti Emekli Sandığı'na ait olan İstanbul Hilton Oteli'nin yeni sahibi Aydın Doğan ve ailesi oldu. İhaleye Ortadoğu Otomotiv şirketiyle katılan Doğan Ailesi, 255.5 milyon dolar ile en yüksek teklifi verdi. Ödemenin peşin yapılacağı açıklandı.


ÖZELLEŞTİRME İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından arsası, bu arsa üzerinde bulunan bina, müştemilat ve demirbaşları ile birlikte özelleştirilen Hilton İstanbul Oteli, Aydın Doğan ve Ailesi'nin sahibi olduğu Ortadoğu Otomotiv'in oldu. Sekiz grubun katıldığı ihalede Zorlu Grubu ile çekişen Ortadoğu Otomotiv, Hilton İstanbul'a 255 milyon 500 bin dolarla en yüksek teklifi verdi.


8 ŞİRKET KATILDI: 


Mülkiyeti Emekli Sandığı’nda olan Hilton İstanbul Oteli için 1...