07 / 05 / 2024

Hindistan ve Bangladeş arasındaki toprak takası

Hindistan ve Bangladeş arasındaki toprak takası

Hindistan ve Bangladeş arasında varılan anlaşma kapsamında, iki ülke arasında toprak takas işlemlerine başlandı. Hindistan'a bağlı 111 yerleşim bölgesi Bangladeş'e, Bangladeş'e bağlı 51 bölgenin de Hindistan'a verilmesi planlanıyor.

Sermaye çıkışı en çok Çin, Hindistan ve İngiltere'den oluyor!

Bloomberg HT yayınına katılan Henley&Partners Türkiye Direktörü Burak Demirel 100 ülkeden vatandaşlık alındığını belirterek, en çok çıkışın Çin, Hindistan ve İngiltere'den olduğunu, Türklerin Portekiz, Yunanistan, İspanya ve İtalya'yı tercih ettiğini açıkladı.

Hindistan'dan basmati olmayan beyaz pirinç ihracatına yasak: Fiyatlar yükselecek mi? 

Hindistan Tüketici İşleri ve Gıda Bakanlığı'nca yapılan son dakika açıklamasında, basmati olmayan beyaz pirinçte yurt içi fiyat artışını önlemek amacıyla ihracatın yasaklandığına dikkat çekildi. Peki gıda fiyatları yükselek mi? Uzmanlar açıkladı...

ABD’li Goldman Sachs: Hindistan ekonomisi ABD’yi geçecek

ABD’nin büyük bankalarından Goldman Sachs, Hindistan ekonomisine yönelik bir rapor yayımladı. Rapora göre, Hindistan 2075 yılında ABD, Almanya ve Japonya’yı geride bırakarak dünyanın en büyük 2’nci ekonomisi olacak.

Mahindra Türkiye’de satışa sunuluyor! İşte fiyatı ve özellikleri

Boyutu ve teknik özellikleri ile popülerleşen Hindistan’ın en önemli otomobil markalarından biri olan Mahindra KUV100 NXT, Türkiye'de satışa sunulacak. Avrupa'nın ardından Asya otomobil üreticileri de Hindistan’ın en popülerlerinden olan Mahindra ile Türkiye pazarında yer edinmeye çalışacak.

Samsung severlere müjde! İşte Neo QLED 8K fiyatı ve özellikleri

Samsung, Perşembe günü Hindistan'da bir dizi Neo QLED 8K ve 4K TV'yi piyasaya sürdü. Akıllı televizyonların ekran boyutları 50 ile 98 inç arasında değişiyor. Üstün bir oyun deneyimi sunduklarını ve film izlemeyi geliştirdiklerini iddia ediyorlar. İşte Türkiye'de satışta olan 8K TV'nin fiyatı

Samsung Galaxy F54 5G: Gece Çekimleri, Süper Sabit Görüntü Sabitleme ve Uygun Fiyatta Etkileyici Özellikler!

Samsung, yakında Hindistan'da piyasaya süreceği Samsung Galaxy F54 5G ile akıllı telefon tutkunlarını cezbedecek heyecan verici özellikler ve teknik özellikler sunmayı planlıyor. Cihaz, cazip bir seçenek haline gelmesini sağlayan uygun fiyatıyla birlikte çeşitli etkileyici özelliklere sahip olacak.

Vivo X90 ve X90 Pro sahneye çıktı!

Hindistan'da Vivo, X90 ve X90 Pro modellerini piyasaya sundu. Bu modeller, üstün donanım özellikleri ve şık tasarımlarıyla öne çıkıyor.

Çelik üretimi ve ihracatı Ekim ayında sert düştü

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği'nden yapılan açıklamada yüksek enerji maliyetleri ve resesyondaki Avrupa pazarı nedeniyle çelik ihracatında daralmanın devam ettiği belirtilirken Hindistan'ın ise hem iç pazarda hem de yurtdışı pazarlarda etkinliğini artırdığı ifade edildi.

Türk lirası hakkında duyulmamış olay! Tüm dünya bu olaya kilitlendi, yatırımcılar siz de bakın

Türk lirası hakkında flaş gelişmeler yaşanıyor. Rusya Merkez Bankası ülkenin varlık fonunun Çin, Hindistan ve Türkiye'nin yanı sıra diğer bazı ülkelerin para birimlerine yatırım yapmayı planladığı öğrenildi.

Toyota Urban Cruiser Hyryder Hybrid SUV tanıtıldı! İşte aracın teknik özellikleri ve fiyatı

Toyota ve Suzuki ortaklığında yapılan yeni model Toyota Urban Cruiser Hyryder Hybrid SUV'nin tanıtımı Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de yapıldı. Tanıtımda Toyota Kirloskar Motor Yönetim Müdürü Masakazu Yoshimura otomobille ilgili bilgiler verdi.

Vitalik Buterin'den Hindistan'a 1 milyar dolarlık Shiba Inu bağışı!

Kripto para babası olan Vitalik Buterin, Koronavirüs pandemisi ve kara mantar hastalığıyla mücadele içerisinde olan Hindistan'a 1 milyar dolarlık Shiba Inu bağışı yaptı. 

Türkiye, Bangladeş'teki sahra hastanesini yeniden inşa ediyor!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Bangladeş'teki sahra hastanesini yeniden inşa ediyor...

Türkiye Rus ve Hintli yatırımcıların gözdesi!

Ocak ayından bu yana Hindistan’ın en önemli 3 grubu, Türkiye’de şirket alarak iki ülke ilişkilerini fartklı bir noktaya taşıdı. Rus ve Hintli milyarderler Türkiye'ye yatırıma ve taşamaya geliyor.

Hindistan ve Bangladeş arasındaki toprak takası Haberi

Hindistan ve Bangladeş arasındaki toprak takası

Hindistan haber ajansı ANI'nin haberine göre, dün yürürlüğe giren anlaşmada, Hindistan'a bağlı 111 yerleşim bölgesi Bangladeş'e, Bangladeş'e bağlı 51 bölgenin de Hindistan'a verilmesi planlanıyor.Anlaşma kapsamında yer alan bölgelerdeki yerleşimcilerin hangi ülkeye bağlı kalmak istediklerini seçmede özgür olacakları belirtilirken, bu bölgelerde yaşayanlar, dilerlerse bulundukları bölgede yaşamaya devam edebilecek veya 4 bin kilometrelik sınır boyunca başka bir bölgeye de yerleşebilecekler.


Bölgede yaşayan 50 binden fazla kişinin 1947'den beri mahrum oldukları eğitim ve sağlık hizmetleri gibi temel vatandaşlık haklarına da kavuşacakları bildirildi.İki ülke arasında haziran ayında imzalanan anlaşma, kısa bir süre önce 1974 yılında varılan toprak takası anlaşması kapsamında Hindistan Parlamentosu'nda onaylanmıştı. Hindistan Başbakanı Narendra Modi anlaşmayı "Berlin Duvarı'nın yıkılmasına benzetirken, Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina da insancıl bir sorunun, barışçıl bir sona ulaştığını"...