15 / 05 / 2024

Hisar Arkeoparkı bitinya

Hisar Arkeoparkı bitinya

Osmangazi Belediyesi, Hisar Arkeoparkı ile Bursa’nın Bitinya ve Bizans’tan Osmanlı’ya dek binlerce yıllık tarihini ortaya çıkarmak üzere…

Hisar Arkeopark Projesi için kamulaştırma!

Bursa'nın kurulduğu Hisar bölgesindeki arkeolojik kazılar kapsamında devam eden Hisar Arkeopark Projesi için 3 ve 15 bina kamulaştırıldı.

Ankara Şereflikoçhisar'da ahşap büfeler inşa edildi!

Şereflikoçhisar'da Atatürk Parkı yanına belediye tarafından ahşap büfeler yaptırıldı. Şereflikoçhisar'ın estetik bir görüntüye ihtiyaç duyduğu ve modern bir şehir olması gerektiği için ahşap büfeler yapıldığı belirtildi.

Koçhisar Enerji Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Koçhisar Enerji Yatırım Anonim Şirketi, 145 bin TL sermaye ile 2015 yılı, 16 Eylül 'de İstanbul İl 'i, Beylerbeyi, Burhaniye Mahallesi, Taşocakları Sokak 'ta kuruldu.

Bursa Aktopraklık Höyük Arkeopark ve Açıkhava Müzesi açıldı!

Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan ‘Aktopraklık Höyük Arkeopark ve Açıkhava Müzesi’, 11 Eylül Bursa’nın kurtuluşunun 93. yıldönümünde görkemli bir törenle halkın ziyaretine açıldı.

Ankara Şereflikoçhisar büyük bir dönüşüm yaşıyor!

Büyükşehir Belediyesi'ne bağlanmasının ardından yatırımların arttığı Şereflikoçhisar büyük bir dönüşüm yaşıyor. İlçe, Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan kaldırım ve asfalt çalışmalarıyla daha modern ve yaşanılabilir bir ilçe haline geldi.

Şereflikoçhisar Yavuz Sultan Selim Fen Lisesi'nde sona gelindi!

Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesine yapımı devam eden Yavuz Sultan Selim Fen Lisesi binasında sona yaklaşıldı. Yavuz Sultan Selim Fen Lisesi Müdürü Atilla Kara, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kütahya'daki Hisar Öğrenci Yurdu yıkılacak!

Kütahya'da yaklaşık ruhsat işlemleri için 36 yıldır kaçak olarak faaliyet gösteren Hisar Öğrenci Yurduna belediye tarafından verilen 1 aylık sürenin dolduğu açıklandı.

Kütahya Hisar Öğrenci Yurdu yıkılacak mı?

Kütahya’da yaklaşık 36 yıldır kaçak olarak faaliyet gösteren Hisar Öğrenci Yurdu’na ruhsat işlemleri için belediye tarafından verilen 1 aylık sürenin bugün dolduğu açıklandı.

Kalehöyük Arkeopark Projesi'nin temeli atıldı!

Kırşehir Belediyesinin kent merkezindeki Kalehöyük mevkisinde bulunan arkeolojik kazı alanına yapacağı Arkeopark Projesinin temeli atma töreni gerçekleştirildi.

Arkeopark Projesi Kırşehir’de hayata geçiyor!

Kırşehir Belediyesi tarafından başlatılan Arkeopark Projesi için Kalehöyük’de temel atma töreni düzenlendi. Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, bölgenin kültürel anlamda cazibe merkezi haline getirileceğini söyledi.

Rumeli Hisarı'ndaki mescidin inşaatı sona erdi!

Rumeli Hisarı'nda sadece minaresi kalan Boğazkesen Fetih Mescidi'nin inşaatı tamamlandı. Mescidin ağustos ayı içinde ibadete açılması bekleniyor.

Rumeli Hisarı'ndaki tarihi minare restore edildi!

Rumeli Hisarı'nda 15. Yüzyıldan kalan ve restorasyon çalışmaları süren minarenin yanına mescid yapıldı.Tarihi Rumeli Hisarı'nda inşa edilen mescid tepkilere neden oldu.

Nevşehir Uçhisar'da imar planı çalışmaları başladı!

Nevşehir'in Uçhisar kasabasında "Eski Köy Meydanı Alanında Çevre Düzenleme ve Sokak Sağlıklaştırma' projesi kapsamında toplantı düzenlendi.

Hisar Arkeoparkı bitinya Haberi

Hisar Arkeoparkı bitinya

Osmangazi Belediyesi, Hisar Arkeoparkı ile Bursa’nın Bitinya ve Bizans’tan Osmanlı’ya dek binlerce yıllık tarihini ortaya çıkarmak üzere…

“Hisar için özel bir çalışma yürütüyoruz” diyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, İstanbul’dan gelen mimarlarla bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Başkan Dündar bölgede Mollagürani Mahallesi Dolaplı Sokak’ta kurulması öngörülen ve Kaleiçi olarak bilinen bölgede 5 bin metrekarelik bir alanda yüzey çalışmalarının gerçekleştirildiğini söyledi.

Başkan Dündar, “Yurt dışında Old Town yani eski şehir denen bir çalışma gerçekleştiriyoruz…

Aynı zamanda yayalaştıracağız.

Şu anda kazılar devam ediyor.

Bitinya’dan Bursa’ya giriyoruz…

Bu bölgede Osmanlı’nın yanı sıra, öncesindeki Bitinya ve Bizans tarihini de ortaya çıkartacağız.

Burası tamamlandığında hem kentin binlerce yıllık tarihi ortaya çıkacak hem de Bursa turizmi açısından eşsiz bir zenginliğe sahip olacak” dedi…

KAMBERLER’E PANORAMİK MÜZE

Dün, Yeni Dönem Gazetesi yönetimi ve yazarlarıyla birlikte yaptığımız ziyarette...