03 / 05 / 2024

Hisse tapulu ev almak

Hisse tapulu ev almak

Hisseli tapu; bir mülkiyetin sahibi olan ortakların isimlerinin ve sayılarının belirtildiği, resmi bir belge olarak tanımlanıyor. Peki, hisse tapulu ev alınır mı? İşte, hisse tapulu evin satışı..

Ev, araba satıp hisse alınır mı? Vatandaşlar birikimlerini nereye yatırıyor?

Elinde birikimi olanlar yatırım araçları ile ilgili açıklamaları yakından takip ediyor ve hangi yatırım aracının mantıklı olduğunu araştırıyor. Peki ev, araba satıp hisse alınır mı? Vatandaşlar ne düşünüyor? İşte o yorumlar...

15 milyon TL'si olan ev mi, Ereğli hissesi mi almalı?

"Konut yatırımı mı, hisse yatırımı mı daha mantıklı?" sorusunun yanıtı merakla araştırılıyor. X sosyal medya hesabı Borsa dünyası, "15 milyon TL paran olsa ev mi alırsın yoksa Ereğli mi?" sorusunu yanıtladı. İşte o açıklama ve vatandaşların tepkileri..

Studio House projesinde ister ticari, ister ev tapulu daireler! 24 ayda teslim! 

Mega kent İstanbul’un dönüşümünde önemli rol üstlenen Özyurtlar-Bahaş Ortak Girişimi’nin, Bahçeşehir’de inşa ettiği ‘Studio House Ispartakule Projesi’nde home ofis daireler ticari tapu veya ev tapusu ve yüzde 18 KDV ile alıcılarını bekliyor.

Hisseli tapulu ev satılır mı? Hisseli tapu arsaya prefabrik ev yapılır mı?

Hisseli tapuya sahip pek çok kişi bulunmaktadır. Bu tapular ile hissedarlar istedikleri işlemleri kolay bir şekilde yapamazlar. Bundan dolayı da hisseli tapu üzerine pek çok soru sorulmaktadır. İşte o sorulardan bazıları…

Hisseli arsaya izinsiz ev yapılabilir mi? Hisse tapulu ev alınır mı?

Hisseli tapu sahiplerinin hakları, diğer tapu sahiplerine göre farklıdır. Nedeni ise hissedar sayısından kaynaklanmaktadır. Peki Hisse tapulu ev alınır mı, alınmaz mı? İşte detaylar!

Hisse tapulu arsa alınır mı? Müstakil ev tapusu nasıl olur? Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?

Hisseli tapu sahipleri bazı detayların aydınlatılması için sorular sormaktadır. İşte bu konuda merak edilenler!

Hisseli tapuya dair bilinmeyen kalmasın! Tapu durumu hisseli tapu ne demek, Hisse tapulu ev alınır mı?

Hisseli tapuya sahip ülkemizde pek çok kişi bulunmaktadır. Bu hisseli tapu sahipleri de bazı hususları araştırıyor. İşte o sorulardan bazıları ve yanıtları!

Hisseli tapulu ev alınır mı?

Hisseli tapuya sahip pek çok kişi bulunmaktadır. Ev almak isteyen, ancak alacağı evin hisseli olduğu kişiler neler yapmalı? Hisseli tapulu ev alınır mı? İşte detaylar!

Hisse tapulu ev satın alınır mı? İşte detaylar!

Hisse tapulu ev satın alınır mı? sorusunun yanıtı vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Peki hisseli tapu nedir? İşte detaylar!

Kat mülkiyet tapulu ev alınır mı?

Kat mülkiyetli tapu; inşaatı tamamlanmış ve iskana açılmış binalar için veriliyor. Peki, Kat mülkiyet tapulu ev alınır mı? Kat mülkiyeti tapuda yazar mı? İşte tüm detaylar...

Elon Musk'tan yatırım tavsiyesi: Altın ya da dolar almayın, ev alın

Tesla ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk, dolar ve altın alımını desteklemediğini vurgulayarak, ev gibi fiziksel yatırımlar ile şirketlerin hisse senetlerine yatırım yapılması gerektiğini söyledi.

DAP hisse fiyatı 2022 ne kadar? İşte borsa kodu!

Salgının ardından ‘Sağlıklı Ev’ konsepti ile gayrimenkul sektörünü yeni bir oluşuma taşıyan DAP Gayrimenkul Geliştirme, Garanti BBVA Yatırım’ın önderliğinde halka açılıyor. Peki DAP halka arzın detayları ne oldu? İşte DAP hisse fiyatı ve borsa kodu detayları...

Arsa tapulu ev almak mantıklı mı?

Ev almak isteyen binlerce insan kendilerine uygun daire bulduğunda "arsa tapulu" ibaresiyle karşılaşabiliyor. Peki, nedir bu arsa tapulu ev? Arsa tapulu ev almak mantıklı mı?

Hisse tapulu ev almak Haberi

Hisse tapulu ev almak

Hisse tapulu ev alınır mı?

Bir mülkiyetin sahibi olan ortakların isimlerinin ve sayılarının belirtildiği, resmi bir belgeye hisseli tapu deniyor. Hisseli tapularda gayrimenkulün sahiplerinin isimleri açık bir şekilde yazıyor ve bu gayrimenkulün kaç ortağı olduğu belirtiliyor. 


Hisseli tapu belgesinde gayrimenkulün hangi bölgesinin kime ait olduğu belirtilmiyor.  Hisseli tapu senetleri sadece gayrimenkul ortaklarının isimlerinin belirtildiği bir belge olarak karşımıza çıkıyor. Ancak alıcının bu hususlara dikkat etmesi halinde bir sorun yaşanmıyor ve hisse tapulu ev alınabiliyor.


Hisseli tapu masrafı!

Hisse devri eğer bedelli olarak yapılıyorsa; satış bedeli üzerinden binde 20 oranında; hem alıcıdan hem de satıcıdan harç tahsil ediliyor. Hisse devri eğer bedelsiz olarak yapılıyorsa; kayıtlı değer üzerinden binde 68,31 oranında harç tahsil ediliyor.


Ayrıca, Döner Sermaye İşletmesince belirlenen tarifeye göre ücret ödenmesi gerekiyor.


Hisseli tapu satışı...