28 / 07 / 2024

hisse tevhidi tescili

hisse tevhidi tescili

Bir taşınmaz mal üzerinde hisse sahibi olan kimsenin, aynı gayrimenkul üzerinden yeni hisse almasıyla ortaya hisse tevhidi kavramı çıkıyor. Hisse tevhidi nedir, detayları...

Hisse tevhidi nedir?

Hisse tevhidi, tapu tescili sürecinde yer alan ve taşınmaz mülkiyeti ile ilgili gerçekleştirilen önemli bir işlem olarak karşımıza çıkar. Peki hisse tevhidi nedir, nasıl yapılır ve işlem sürecinde neler gerçekleşir? İşte hisse tevhidi işlemi ile ilgili önemli detaylar...

Hisse tevhidi nedir? Hisse tevhidi işlemi nasıl yapılır?

Tapu işlemleri içerisinde yer alan hisse tevhidi nedir? Hisse tevhidi işlemleri nasıl yapılır? İşte detaylar…

İntifa hakkın tapuya tescili nasıl olur?

İntifa hakkı, bir başkasına ait olan taşınır veya taşınmazı kullanma ve ondan yararlanma hakkı olarak tanımlanıyor. İntifa hakkının tapuya tescil edilmesi gerekiyor. Peki, intifa hakkının tapuya tescili nasıl olur?

Akiş GYO, Saf GYO'dan aldığı payların hisse devir sözleşmesini yaptı!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'ndan pay alımının hisse devir sözleşmesine ilişin bilgileri yayınlamıştır.

LİHKAB tescili nedir?

LİHKAB Yönetmeliği çerçevesinde lisans belgesi alan Lisanslı Mühendisin aynı zamanda LİHKAB tescili yaptırması gerekiyor. Peki, LİHKAB tescili nedir? LİHKAB tescili nasıl alınır? İşte yanıtı..

EBRD Türkiye'de rekor hisse yatırımı yapacak!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), seçimlerin ardından henüz hükümet kurulamaması ve bölgesel istikrarsızlığa karşın, Türkiye'de rekor hisse yatırımı yapmaya hazırlanıyor.

Akfen Holding hisse alım satım oranını yayınladı!

Akfen Holding Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda hisse alım satımları ile ilgili işlemleri yayınlamıştır. İşlemin detaylarına ilişkin bilgiler aşağıdaki tabloda verilmektedir.

Otelden oda alan yatırımcıya hisse!

Haramidere Parklar mevkiinde yükselen karma proje Future Park'ın bünyesindeki Havvthorn Suites By VVyndham istanbul Esenyurt'un 87 odası satıldı. Otelden oda alan yatırımcılara tapudan hisse veriliyor,

Akfen Holding'in hisse alım sermaye oranı yüzde 5,60 oldu!

Akfen Holding bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda toplam 14.676.784 adet Akfen Holding hissesi alımı yaptığını ve toplam hisse alımlarının sermaye oranının ise yüzde 5,60 seviyesine ulaştığını açıkladı.

Afyon Çimento'nun hisse fiyatları 2 haftada 5,5 kat arttı!

Borsa İstanbul'da işlem gören Afyon Çimento hisse senetlerinin fiyatı 2 haftada 5,5 kat arttı. Afyon Çimento'nun toplam piyasa değeri 3 milyar lirayı aşarak Borsa İstanbul'un birçok devini geride bıraktı.

Akfen Holding hisse geri alım programını açıkladı!

Akfen Holding Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda bugün pay alım satım bildirimi, hisse alım sermaye oranını yayınladı. İşte Akfen Holding'in hisse alım sermayesi;

Gedik Yatırım Hisse Satım Bildirimi Hakkını paylaştı!

Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Kamu Aydınlatma Platformu'nda Piyasa Yapıcılığı Kapsamında Hisse Satım Bildirimi Hakkını paylaştı. İşte Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Açıklaması...

Akfen Holding'in hisse alım sermaye oranı yüzde 5,40 oldu!

Akfen Holding A.Ş hisse geri alım programı çerçevesinde hisse alımını bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı.

hisse tevhidi tescili Haberi

hisse tevhidi tescili

Hisse tevhidi nedir?

Herhangi bir gayrimenkul üzerinde hisse sahibi olan kişilerin, aynı gayrimenkul üzerinde yeni bir hisse daha alması sonucunda, bir önceki hisse ile yeni hissenin birleşmesi durumudur. Alınan yeni hisse tapu kütüğüne tescil edilerek, eski hisse ile birleştirilir.


Hisse tevhidi tescili;

Hisse tevhidinin tapu kütüğünde tescil edilmesi için, bir talepte bulunmaya gerek duyulmuyor. Tapu Müdürlüğü'ne yeni hisse alımının gerçekleştiğini bildirmek yeterli oluyor.


Hisse senedine örnek;

Hisse tevhidi nedir, açıklayıcı bir örnek vermek gerekirse; bir gayrimenkul üzerinde yüzde 50 hisseye sahip bir kimse, geriye kalan yüzde 50'lik kısımdan yüzde 25'lik hisse aldığı takdirde toplam hisse oranı yüzde 75'e çıkmış oluyor. Bu durumda hisse tevhidinden söz edilebiliyor.



Işıl Seren...