05 / 05 / 2024

hisseli arsaya ruhsat almak için neler gerekli

hisseli arsaya ruhsat almak için neler gerekli

Hisseli tapu, bir mülkiyetin sahibi olan ortakların isimlerinin ve sayılarının belirtildiği tapu olarak karşımıza çıkıyor. Peki, hisseli arsaya ruhsat nasıl alınır? İşte hisseli arsaya ruhsat alımı işlemleri...

Hisseli tapulu ev satılır mı? Hisseli tapu arsaya prefabrik ev yapılır mı?

Hisseli tapuya sahip pek çok kişi bulunmaktadır. Bu tapular ile hissedarlar istedikleri işlemleri kolay bir şekilde yapamazlar. Bundan dolayı da hisseli tapu üzerine pek çok soru sorulmaktadır. İşte o sorulardan bazıları…

Hisseli arsaya izinsiz ev yapılabilir mi? Hisse tapulu ev alınır mı?

Hisseli tapu sahiplerinin hakları, diğer tapu sahiplerine göre farklıdır. Nedeni ise hissedar sayısından kaynaklanmaktadır. Peki Hisse tapulu ev alınır mı, alınmaz mı? İşte detaylar!

Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?

Hisseli arsa, kardeşler ve akrabalara miras yolu ile geçebilir. Böyle bir durumda kişiler hangi işlemleri yapacaklarını eğer bilmiyorsa araştırmalara başlarlar. İşte hisseli arsaya dair sorulan soruların ayrıntıları!

Bir tapu üç kişinin üstüne olur mu?

Tapu konusu pek çok kişinin bilgi almak istediği konuların başında gelmektedir. “Hisseli arsaya ev yapılır mı, Bir tapu üç kişinin üstüne olur mu?” soruları çok sık sorulmaktadır. İşte bu sorulara dair detaylar!

Taşınabilir evler arsaya yapı ruhsatı şartına son veriyor!

Pandemi döneminde karavan ve tiny house tarzı evlere talep artmasıyla sektör temsilcileri bu alanda üretim yapmayı hızlandırdı. Diğer yandan bu evlerin yapı ruhsatı istememesi vatandaşlar için daha cazip bir seçenek oldu.

Konya'da ruhsat kavgası! Belediye Başkanı Mehmet Oğuz vuruldu!

Konya Çumra Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Oğuz, arsaya yaptığı prefabrik iş yerine ruhsat vermediği iddiasıyla Bahattin Yalçın tarafından silahla vuruldu. Hastaneye kaldırılan Oğuz'un durumunun iyi olduğu öğrenildi.

İnşaat ruhsatı için vekaletname örneği!

İnşaat yapılacak arsanın hisseli olması durumunda her bir hissedarın vekaletnamesi ve muvaffakatnamesi dilekçe ekinde yer alması gerekiyor. Verilen vekaletnamede inşaat ruhsatı işlerinin de belirtilmesi gerekiyor. İşte inşaat ruhsatı için vekaletname örne

Hisseli arsaya bina yapmak mümkün mü?

Bir arsanın tek bir sahibi olabildiği gibi birden fazla sahibi de olabiliyor. Birden fazla sahibi olan arsanın tapusu hisseli oluyor. Hissedar sahipleri bu taşınmaz üzerinde tek başına karar alamıyor. Peki, hisseli arsaya bina yapmak mümkün mü?

Hisseli tapulu arsaya ev yapmak mümkün mü?

Hisseli olan bir arsaya ev yapılması mümkün olabiliyor. Ancak hisseli arsada hangi kısmın hangi hissedara ait olduğunun tespit edilmemesi halinde ne olur? Hisseli tapulu arsaya ev yapmak mümkün mü?

Hisseli arsamı nasıl satarım?

Bir arsaya birden fazla kimse sahipse arsa, hisseli arsa olarak nitelendiriliyor. Hisseli arsada herkes eşit hakka sahip oluyor. Peki, satış nasıl yapılır? "Hisseli arsamı nasıl satarım?" diyorsanız işte yanıtı..

Arsaya ev yapma şartları nelerdir?

Arsaya ev yapmak için imar kanunu hükümlerine uyulması gerekiyor ve en önemlisi inşaat ruhsatının alınması gerekiyor.Peki arsaya ev yapma şartları nelerdir?İşte arsaya ev yapılması için gerekenler..

100 metrekare arsaya ev yapılır mı?

Bir arsa üzerine inşaat yapılabilmesi için mimari projenin hazırlanarak belediyeden inşaat ruhsatının alınması gerekiyor. Peki ev yapılacak arsanın büyüklüğünün ne kadar olması gerekiyor? 100 metrekare arsaya ev yapılır mı?

Hisseli arsada yer tespiti!

Bir arsaya birden fazla kimse sahip ise, bu durumda arsa sahipleri hissedar veya paydaş olarak nitelendiriliyor. Peki, hissedarlar taşınmazın neresine sahip olurlar? Hisseli arsada yer tespiti nasıl yapılır?

hisseli arsaya ruhsat almak için neler gerekli Haberi

hisseli arsaya ruhsat almak için neler gerekli

Hisseli arsaya ruhsat!

Hisseli tapu; bir mülkiyetin sahibi olan ortakların isimlerinin ve sayılarının belirtildiği, resmi bir belge olarak karşımıza çıkıyor.Hisseli tapularda gayrimenkulün sahiplerinin isimleri açık bir şekilde yazar ve bu gayrimenkulün kaç ortağı olduğu belirtiliyor. 


Üzerine inşaat yapılacak arsanın hisseli olması durumunda, bütün hissedarların tapu senetleri veya mülkiyet durumunu gösteren tapu tescil belgesinin dilekçe ekinde ilgili belediyeye sunulması gerekiyor.


Bu belgelerin yapı ruhsatı için belediyeye verilen dilekçenin veriliş tarihinden en fazla bir ay öncesine ait olması gerekiyor.


Vekaletname veya muvaffakatname alınması..

Vekaletname veya muvaffakatname, üzerine inşaat yapılacak arsanın birden fazla kişiye ait olması yani hisseli olması durumunda, inşaat işlerini yürütme konusunda kendisine yetki verilen kişiyi gösteriyor. 


Söz konusu belgeler; sahibi oldukları arsa üzerinde inşaat yapılmasına rızaları olduğunu gösterir noter tasdikli belgelerdir.


İnşaat yapılacak arsanın hisseli olması...