06 / 05 / 2024

hisseli daire satışı

hisseli daire satışı

Bir taşınmaz mala bir kişi sahip olabileceği gibi, birden fazla kişi de taşınmaza sahip olabiliyor. Peki hisseli bir taşınmazın satılmak istenmesi halinde ne yapılır? Hisseli daire nasıl satılır?

Daire sahibi olmak isteyenlere müjde! Rize’de bir daire satılacak!

Rize ili, Derepazarı ilçesinde yer alan bir adet daire satılacak. Satışa ilişkin tüm bilgiler kesinleşirken, ihalenin 4 Aralık’ta düzenleneceği açıklandı.

Tapu sahipleri acilen baksın! Hisseli tapu satışlarında bunlara çok dikkat edin!

Milyonlarca tapu sahibinin önemsediği konular belirlendi ve hisseli tapu satışında dikkat edilmesi gereken noktalar ortaya çıktı. İşte bütün ayrıntılar...

Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi? Hisseli tapu satışı nasıl iptal edilir?

Hisseli tapu, mülkiyeti birden fazla kişiye ait olan bir gayrimenkulün belgesidir. Peki, hisseli tapuda habersiz satış yapılır mı? Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi? Hisseli tapu satışı nasıl iptal edilir?  İşte ayrıntılar...

Hisseli tapu satışı için ne gerekiyor?

Hisseli tapu; taşınmaz bir mülk üzerinde hak sahibi olan kişilerin isimlerin ve sayılarının bulunduğu tapu türüne denilmektedir. Peki “Hisseli tapu satışı için ne gerekir, Hisseli tapu satışı için ne gerekiyor?” sorularının yanıtları!

Hisseli tapuya dair bilinmeyenler! Noterde hisseli tapu satışı nasıl yapılır?

Hisseli tapu, ülkemizde pek çok kişinin sahip olduğu tapu çeşitlerinden biridir. Bu yüzden de hisseli tapunun yarısı satılır mı, noterde hisseli tapu satışı nasıl yapılır? soruları yanıtlarını aramaktadır. İşte detaylar!

Hisseli tapu satışı için ne gerekli?

Hisseli tapuya sahip olan pek çok vatandaş bulunmaktadır. Hisseli tapu satışı yapılabilir mi yapılmaz mı? Hisseli tapu satışı için ne gerekli? soruları sıklıkla sorulmaktadır. İşte yanıtlar!

Hisseli dairenin satışı nasıl yapılır? Hisseli daire satılır mı?

Bir evin üzerinde birden fazla pay sahibinin olma durumunda, bu evler hisseli daire olarak adlandırılır. Peki, hisseli daire satışı nasıl yapılır? Hisseli ev satılır mı?

O ilde 20 adet daire satılıyor! Ev almak isteyenler bu fırsatı kaçırmayın!

Mülkiyeti Filyos Belediyesi'ne ait, Zonguldak ili, Çaycuma ilçesi, Filyos Beldesi'nde yer alan 20 adet daire satılıyor. İşte fiyatlar ve merak edilen tüm ayrıntılar...

Hisseli gayrimenkul satışı nasıl olur?

Tapuda birden çok kişinin pay sahibi olduğu taşınmazlar, hisseli gayrimenkul olarak ifade ediliyor. Peki, Hisseli gayrimenkul satışı nasıl olur? Hisseli gayrimenkul nedir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Hisseli tapu satışı nasıl olur?

Bir gayrimenkulün ortaklarını gösteren tapu türüne hisseli tapu deniyor. Peki, hisseli tapunun satışı nasıl olur? Hisseli tapu satışına dair tüm merak edilenleri sizler için derledik...

İnşaat halindeki daire satış sözleşmesi örneği!

Müteahhit ile tüketici arasında yapılması planlanan gayrimenkul alım satım işlemelerinde müteahhit daire satış sözleşmesi imzalanıyor. İşte inşaat halindeki daire satış sözleşmesi örneği...

Eda Taşpınar New York'ta daire satın aldı!

Sosyetik güzel Eda Taşpınar New York'ta daire satın aldı. Brooklyn bölgesinde yer alan evin fiyatı 395 bin dolar. 

Müteahhit daire satış sözleşmesi örneği 2021!

Müteahhit ile tüketici arasında yapılacak gayrimenkul alım satım işlemelerinde müteahhit daire satış sözleşmesi imzalanıyor. İşte müteahhit daire satış sözleşmesi örneği 2021...

hisseli daire satışı Haberi

hisseli daire satışı

Hisseli daire nasıl satılır?

Bir taşınmaz mala bir kişi sahip olabileceği gibi, birden fazla kişi de taşınmaza sahip olabiliyor. Ayrıca, taşınmaz üzerindeki hisse oranları eşit olabileceği gibi, farklı oranlarda da hisse sahibi olunabiliyor.


Ancak farklı oranlardaki hisseler, taşınmaz mal üzerindeki hakkı kısıtlamıyor. Örneğin, hissesi yüksek olan bir kimse, az hissesi olan kimseden onay almadan evin satışını gerçekleştiremiyor.


Aksi halde, satış iptali için hissedarlar dava açabiliyor. Peki hisseli ev satılmak istenmesi halinde ne yapılması gerekiyor? Hisseli daire nasıl satılır?


Hisseli dairelerin satışı..

Tüm hissedarlar evin satılması konusunda aynı fikire sahipse..

Hisseli satışlarda tapu üzerinde kaç hissedar varsa satış işlemi sırasında hepsinin tapuda kendi satış işlemini gerçekleştirmesi gerekiyor. 


İsteyen hissedarlar birbirlerine ya da toplu olarak bir avukata vekalet de vererek, satış işlemini gerçekleştirebiliyor. 


Tüm hissedarlar evin satılması konusunda aynı...