29 / 04 / 2024

hisseli dükkan almak

hisseli dükkan almak

Taşınmaz mal tapu devir işlemleri tapu müdürlüğünde yapılıyor. Devir için gerekli belgelerin verilmesi ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, hisseli dükkan almak için ne gerekir? Devir nasıl olur?

O ilde 13 konut, 5 dükkan ve 1 arsa satılıyor! Gayrimenkul almak isteyenlere büyük fırsat! 

Şanlıurfa Birecik Belediyesi, Şanlıurfa ili, Birecik ilçesi, Kurtuluş ve Meydan mahallelerinde yer  alan 13 adet konut ile 5 dükkan ve 1 arsayı satıyor. Peki Şanlıurfa'da yer alan gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? 

Ankara Büyükşehir, Güneypark 1 ve Güneypark 2'deki 46 konut ile 1 dükkanı satıyor! 2+1, 3+1 ev almak isteyenlere müjde!

Ankara Büyükşehir Belediyesi,  Çankaya'daki Güneypark 1 ve Güneypark 2 Sitesi'nde yer alan 46 konut ile 1 dükkanı 950 bin TL'den başlayan fiyatlarla satıyor. 

Çarşamba Belediyesi 24 ay taksitle 27 ev ve dükkan satacak! Ev ya da iş yeri almak isteyenlere büyük fırsat!

Samsun İli Çarşamba Belediye Başkanlığı, Samsun Çarşamba'da yer alan 27 ev ve dükkan için satış ihalesi düzenliyor. Merakla beklenen ihale 24 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

TOKİ’den ucuz konut ve dükkan fırsatı!

Konut ya da dükkan almak isteyen kişiler için TOKİ’den müjdeli haber ard arda gelmeye başladı. TOKİ alt kazanç grubu aileler için ev ve dükkan satışlarına başladı...

Dükkan tapusunu meskene çevirme işlemleri!

İnşaat çalışmaları tamamlanmış ve iskan izni alınmış kat mülkiyeti olan bir binada dükkan tapusu olan bir bağımsız bölüme mesken tapusu almak mümkün olabiliyor. İşte dükkan tapusunu meskene çevirme işlemleri..

Hisseli dükkanın satışı nasıl olur?

Bir hisseli dükkanınız olduğunu ve tüm paydaşların verdiği ortak karar ile bu taşınmazı satmak istediğinizi düşünelim. Hisseli dükkanın satışı nasıl olur? Hisseli dükkanın satışı için neler gerekir?

Hisseli dükkan almak için ne gerekir?

Taşınmaz mal tapu devir işlemleri tapu müdürlüğünde yapılıyor. Devir için gerekli belgelerin verilmesi ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, hisseli dükkan almak için ne gerekir? Devir nasıl olur?

Hisseli dükkan nasıl satılır?

Taşınmaz malların mülkiyet devir işlemleri, tapu müdürlüğüne alıcı ve satıcının başvurması halinde yapılıyor. Peki, bir taşınmaz hisseli ise ne olur? Hisseli dükkan nasıl satılır?

Hisseli dükkan nasıl kiraya verilir?

Hisseli taşınmaz malların tasarruf işleminin tüm ortakların vereceği karar ile yapılması gerekiyor. Peki, hisseli bir taşınmaz mal kiraya verilebilir mi? Hisseli dükkan nasıl kiraya verilir?

Hisseli dükkanın emlak vergisi!

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince ödeniyor. Vergi hesaplamalarında taşınmazın türüne göre belirlenen vergi oranları kullanılıyor. Peki, hisseli dükkanın emlak vergisi nasıl ve kim tarafından ödenir?

En kârlı gayrimenkul yatırımı dükkan! İşte nedeni...

Gayrimenkul uzmanı Murat Öztürk, en karlı, gelir getirici yatırımın dükkân olduğunu söyleyerek, yatırım amaçlı dükkan almak isteyenlerin nelere dikkat etmesi gerektiği konusunda bilgi verdi.

Kentsel dönüşümden etkilenen dükkan kiracısı, nasıl kira yardımı alacak?

Kentsel dönüşüm sürecinde dükkan kiracısı, kira yardımı almak için ne yapmalı? İşyeri kiracısı, kira yardımı için nasıl bir dilekçe yazmalı? İşte kentsel dönüşümden etkilenen dükkan kiracısı, nasıl kira yardımı alacak sorusuna cevap...

Çağatay Ulusoy: Öncelikle dükkan almak istiyorum!

Çağatay Ulusoy: 5 kazanıyorsam 3’ünü mutlaka kenara atıyorum. Şu anda bir dükkana diktim gözümü. Ev almak istemiyorum, öncelikle bir dükkan almak istiyorum. Güzel merkezi bir yerde olacak. Kirasının getirisi iyi olacak. Yatırım amaçlı alacağım. Güzel insa

hisseli dükkan almak Haberi

hisseli dükkan almak

Hisseli dükkan almak için ne gerekir?

Hisseli dükkan alırken, tüm hissedarların bu işleme onay verdiğinden emin olunması gerekiyor. Eğer bir hissedarın bu satış işlemine onay vermemesi ve buna rağmen satışın yapılması halinde, tapu iptal davası açılabiliyor.


Hisse devri..

Hisseli bir dükkanda sahip olduğu payı satmak isteyen hissedarlar, bunun için öncelikle hissedarlarına başvurması gerekiyor. Hissedarlar tarafından ön alım hakkının kullanılmaması halinde, pay 3. şahısa satılabiliyor.


Peki, hisseli dükkan almak için ne gerekir?

Alıcıdan tapuda satış için gerekli evraklar..

- 2 Resim

- Nüfus Cüzdanı (T.C. Kimlik Numaralı) aslı ve 1 adet fotokopisi

- T.C. Kimlik Numarası

- Tapu işlemlerini emlakçı yapacaksa vekaletname (Emlakçı Adına)


Satıcıdan tapuda satış için gerekli evraklar..

- Tapu aslı veya fotokopisi

- 1 Resim

- Nüfus Cüzdanı (T.C. Kimlik Numaralı) aslı ve 1 adet fotokopisi

- Vergi borcu yoktur yazısı...