04 / 05 / 2024

hisseli gayrimenkulün kira gelir vergisi

hisseli gayrimenkulün kira gelir vergisi

Kira gelir vergisinde mükelleflerin öncelikle beyanname vermeleri gerekiyor. Peki, taşınmaz mal hisseli ise ne olur? Hisseli işyeri kira geliri vergisi için beyan nasıl verilir? Vergi nasıl ödenir?

Martı Marina ve Martı Myra'nın kira oranları belli oldu!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Martı Marina tesisi ve Martı Myra'nın kira oranlarının belirlendiğini açıkladı. İşte detaylar...

İş GYO 4 gayrimenkulünün kira değerini açıkladı! İşte o rakamlar! 

İş GYO, Ankara İş Kule, Mallmarine AVM, Tuzla Meydan Çarşı ve Dikilitaş binasına ilişkin kira değerleme raporlarını yayınladı. İşte İş GYO'nun o 4 gayrimenkulünün kira değerleri... 

İş GYO Maslak ofis binasının kira değeri ne kadar?

İş GYO Maslak ofis binasının toplam aylık kira değeri 561 bin 200 TL olarak belirlendi. Gayrimenkulün KDV dahil toplam kira değeri ise 662 bin 216 TL oldu. Binanın KDV hariç yıllık kira değeri ise 6 milyon 734 bin 400 TL olarak belirlendi.

2019’da gayrimenkulünü satanlar dikkat!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, 2019 yılında toplamda 2 milyon 338 bin 269 gayrimenkulün satıldığını belirtti. Özelmacıklı, konuyla ilişkin kira geliri beyannamesini kimlerin vereceğini, beyannamenin nasıl hesaplandığını, ne zaman ödenmesi gerektiğini anlattı...

Pera GYO Karaköy'deki VI. Vakıfhan binasının kira sözleşmesini yeniledi!

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın varlıkları arasında yer alan Karaköy'deki VI. Vakıfhan ismiyle maruf binanın kira sözleşmesi 31 Ocak 2021 tarihine kadar uzatıldı ve yeni bir sözleşme imzalandı...

Kiler GYO Esenyurt'taki gayrimenkulünü 86 bin 500 TL'ye kiraya verdi!

Kiler GYO portföyünde yer alan Esenyurt'ta yer alan gayrimenkulünü Ege-Met Kağıtçılık'a aylık kira bedeli 86 bin 500 TL+KDV olmak üzere 1,5 yıl süreliğine kiraya veridi.

Ata GYO Kayseri'deki gayrimenkulünü TAB Gıda'ya kiraya verdi!

Ata GYO tarafından Kayseri Talas'taki gayrimenkulün 5A nolu bağımsız bölüm için TAB Gıda ile kiralama sözleşmesinin karşılıkı olarak feshedilip, yerine 5A ve 5B nolu bağımsız bölümleri kapsayan yeni bir kira sözleşmesi akdedilmesine karar verildi...

Emlak Konut'tan Hoşdere'deki gayrimenkulün kira değerleme raporu!

Emlak Konut , İstanbul Esenyurt Hoşdere Mahallesi'nde bulunan 700 ada 3 parsele ilişkin kira ekspertiz değeri ile ilgili olarak hazırlatılan gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı.

Vakıflar, FETÖ'nün 1.512 gayrimenkulünü ihaleye çıkarıyor!

Vakıflar Genel Müdürü Ertem, FETÖ ile bağı bulunduğu saptandığı için kapatılan vakıflar ve bu vakıfların mal varlıklarına yönelik yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ertem, "1.512 gayrimenkulün ihalesine çıkacağız ve kiraya vereceğiz. Böylece kira elde edilecek"" dedi.

Vakıfların kira indirimi esnafı memnun etti!

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün İstanbul'un da aralarında bulunduğu çeşitli illerde hamam, bedesten, arasta, kervansaray, çarşı gibi tarihi ve turistik yapıların kira bedellerinde yüzde 30'a varan oranlarda indirime gitmesi esnafı memnun etti.

Türker Proje Gayrimenkul'ün 2016 olağan genel kurul toplantısı yapıldı!

Türker Proje Gayrimenkul'ün 2016 yılı hesap ve işlemlerine ait olağan genel kurul toplantısı bugün gerçekleştirildi.

2017'de alınan gayrimenkulün vergisi ne zaman ödenir?

Emlak vergisi 2017 için ilk taksit dönemi başladı. Peki, bu sene satışı gerçekleşen gayrimenkulün vergisini kim ödeyecek? 2017'de alınan gayrimenkulün vergisi ne zaman ödenir?

Gayrimenkulün gerçek değeri çıkarılıyor!

Gayrimenkulün gerçek değerini ortaya çıkaracak standartlar oluşturulacak. Her ilin veya ilçenin konut değerleri yeniden belirlenecek.

hisseli gayrimenkulün kira gelir vergisi Haberi

hisseli gayrimenkulün kira gelir vergisi

Hisseli işyeri kira geliri vergisi!

Taşınmaz mal kiralamalarında bir sene içerisinde elde edilen gelir için mal sahibi vergi mükellefi oluyor. Gelir Vergisi Kanunu gereğince ödenmesi gereken bu vergi kiranın elde edildiği seneyi takip eden yıl içinde ödeniyor.


Kira geliri için vergi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. İlk ödemelerin Mart ayında yapıldığı vergide ikinci taksit ödemeleri ise Temmuz ayında ödeniyor.


Vergide mükelleflerin öncelikle beyanname vermeleri gerekiyor. Peki, taşınmaz mal hisseli ise ne olur? Hisseli işyeri kira geliri vergisi için beyan nasıl verilir? Vergi nasıl ödenir?


Taşınmazın hisseli olması halinde her ortağın sadece kendi hissesine karşılık gelen kira gelirlerini beyan etmesi ve bu doğrultuda ödeme yapmaları gerekiyor. 


Hisseli işyeri kira geliri vergisi hesaplama örneği: 

Bayan (G) ve eşi Bay (H), 2013 yılında ayrı ayrı 1/2 hissesine sahip...