05 / 05 / 2024

Hisseli tarla alım

Hisseli tarla alım

Hisseli tarla, birden fazla kişinin tek bir tarladan pay satın alması şeklinde açıklanıyor. Hisseli tapuya sahip tarlalar da mülkiyet birden fazla kişiye ait oluyor. Peki, hisseli tarla alırken nelere dikkat etmeli!

Hisseli tapu alınır mı? Hisseli tapu almak mantıklı mı?

Birden fazla kişinin sahibi olduğu hisseli arsa alınıp alınmayacağı kişiden kişiye değişir. Bu arsayı almadan önce avantajlarını ve dezavantajlarını değerlendirmek gerekir. Peki hisseli tapu almak mantıklı mı, avantajları ve dezavantajları neler? İşte hisseli tapu ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Gayrimenkul alım satımında yeni dönem başlıyor!

Türkiye genelindeki tapu senedi sayısı 200 milyonu aştı. Yeni kararla "tapu senedi, ipotek belgesi, taşınmazın tapu kaydı ve hisseli taşınmaz tapu kaydı" belgeleri e-devlet üzerinden alınırken, alım-satımda da yeni döneme geçiliyor.

Hisseli tapuda önalım hakkı!

Önalım hakkı, satış sürecinde olan bir taşınmazı diğer alıcılardan öncelikli olarak satın alma hakkı olarak karşımıza çıkıyor. İşte, hisseli tapuda önalım hakkı!

Hisseli tapu alırken nelere dikkat etmeliyim?

Hisseli tapu, taşınmaz mal sahibi olmak isteyenlerin iyi araştırılması gereken bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Peki, hisseli tapu alırken nelere dikkat etmeliyim?

Hisseli tarla tapusu nasıl ayrılır?

15 Mayıs 2014 tarihinde yapılan yasa düzenlemeleri ile ilgili Haziran 2014 tarihinde Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'nun uygulamasına dair genelge yayınlandı. Peki, hisseli tarla tapusu nasıl ayrılır?

Hisseli tarla satışı 2015!

Hisseli tarla satışları 31 Aralık 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesi yönetmeliği ile yapılıyor. Peki, hisseli tarla satışı 2015 nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Emlak alım satım vergisini kim öder?

Konut, arsa, dükkan ya da tarla gibi gayrimenkullerin tapu işlemleri için Tapu Müdürlüğü sunduğu hizmet karşılığında tapu alım satım harcı talep ediyor. Peki, emlak alım satım vergisini kim öder?

Hisseli tarla ipotek olur mu?

Birden fazla kişinin aynı tarla üzerinde hakkının bulunmasına hisseli tarla deniyor. Hisseli tapuya sahip tarlalar da mülkiyet birden fazla kişiye ait oluyor. Peki, hisseli tarla ipotek olur mu?

Hisseli tarla satışı nasıl yapılır?

Hisseli tarla satışı ile ilgili hükümlere 25 Şubat 2014 tarihinde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan genelgede yer veriliyor. Peki, hisseli tarla satışı nasıl yapılır?

Hisseli tarla alırken nelere dikkat etmeli!

Hisseli tarla, birden fazla kişinin tek bir tarladan pay satın alması şeklinde açıklanıyor. Hisseli tapuya sahip tarlalar da mülkiyet birden fazla kişiye ait oluyor. Peki, hisseli tarla alırken nelere dikkat etmeli!

Hisseli tarla yönetmeliğinde değişen maddeler!

Kadastro çalışmalarında taksim sebebiyle ayırma ve birleştirmeler hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 4 Kasım 2014'te Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte hisseli tarla yönetmeliğinde değişen maddeler..

Hisseli tarla satılabilir mi?

Tarımsal araziler ile ilgili alınan kararlar neticesinde, tarım arazilerinde bölünemez büyüklüklerin altında bir parsel oluşturulamıyor. Peki, hisseli tarla satılabilir mi? Hisseli tarla nasıl satılır? İşte yanıtı..

Hisseli tarla nasıl bölünür?

15 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe giren 6537 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun olan yeni hisseli tarla kanunu gereğince hisseli tarla bölünebilir mi? Hisseli tarla nasıl bölünür?

Hisseli tarla alım Haberi

Hisseli tarla alım

Hisseli tarla alırken nelere dikkat etmeli!


Hisseli tarla, birden fazla kişinin tek bir  tarladan pay satın alması şeklinde açıklanıyor. Hisseli tapuya sahip tarlalar da mülkiyet birden fazla kişiye ait oluyor. 


Ancak, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından 25 Şubat 2014 tarihinde yayımlanan bir genelge ile hisseli tarla satışları yasaklandı. 


Genelge gereğice,  tarım arazileri bölünemez büyüklüklerin altında bir parsel oluşturulamıyor.Bölünemez büyüklüğün üzerinde olan tarım arazileri belirtilen miktarların altında ifraz edilmemek şartıyla oranına bakılmaksızın hisseli olarak satışı yapılabiliyor. 


Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Genelgesi gereğince, İfraz yapılırken tarım arazilerinde bölünemez büyüklüklerin altında bir parsel oluşturulamıyor. 


Bölünemez büyüklüğün üzerinde olan tarım arazileri belirtilen miktarların altında ifraz edilmemek şartıyla oranına bakılmaksızın hisseli olarak satışı gerçekleştirilebiliyor. 


Bölünemez büyüklükte ve birlikte mülkiyetin olduğu tarım arazilerinde, paydaşların veya iştirakçilerin tamamının birlikte katılımı...