30 / 04 / 2024

hisseli taşınmaz davaları

hisseli taşınmaz davaları

Hisseli taşınmaz mal sahipleri ortaklığın giderilmesini isteyebiliyor. Peki, hisseli taşınmaz mal sahipleri ortaklığa nasıl son verebilir? Ortaklığın giderilmesi için ne yapılır? İşte yanıtı..

Hisseli tapu taşınmaz nasıl satılır?

Hisseli tapusu olan taşınmazın satışı, gayrimenkul sahibi olan kişiler tarafından merak edilen bir konudur. Hisseli taşınmaz, müstakil taşınmaz tapusu kadar kolay şekilde satılamıyor. Peki hisseli taşınmaz nasıl satılır ve hisseli tapuya kredi çıkar mı? İşte hisseli satış ile ilgili bazı bilgiler...

4 maddede taşınmaz satış vaadinden kaynaklanan davalar!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stj.Av. Beste Karakoç, "Taşınmaz satış vaadinden kaynaklanan davalar" konusunu kaleme aldı. İşte 4 maddede taşınmaz satış vaadinden kaynaklanan davalar...

Hisseli taşınmazın haczi!

Haciz, bir borçlunun borcunu ödememesi halinde, alacaklının icra yolu ile söz konusu borcun tahsilini aldığı işlem oluyor. Peki, hisseli taşınmazın haczi mümkün mü? Hisseli taşınmaz mal nasıl hacze konu olur?

Hisseli taşınmazın kiraya verilmesi mümkün mü?

Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi gayrimenkullerin tek bir sahibi olabileceği gibi birden fazla sahibi de olabiliyor. Hisseli taşınmaz mallar satışa konu olabiliyor. Peki, hisseli taşınmazın kiraya verilmesi mümkün mü?

Hisseli taşınmazın satışı nasıl olur?

Hisseli taşınmaz mallar satışa konu olabiliyor. Ancak hisseli malda satışın yapılabilmesi için paydaşların ortak kararı gerekiyor. Peki, hisseli taşınmazın satışı nasıl olur? İşte hisseli taşınmaz satışları..

Hisseli taşınmaz almanın riskleri!

İnsanlar hayatları boyunca bir veya iki defa gayrimenkul alırlar. Hisseli taşınmaz alırken nelere dikkat etmemiz gerektiğini Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Kadir Kurtuluş anlatıyor:

Hisseli taşınmaz ortaklığın giderilmesi davası!

Paydaşlar, mallarının aynen taksim edilmesi veya mahkemece satılarak bedellerinin hissedarlar arasında payları nispetinde paylaştırılması için dava açabiliyor. Peki hisseli taşınmaz ortaklığın giderilmesi davası nasıl açılır?

Taşınmaz mal davaları!

Taşınmaz mal davalarında yetkili mahkeme hangi mahkemedir? Gayrimenkul davaları hangi mahkemede görülür? Vergi uyuşmazlıklarında yetkili mahkeme hangi mahkemedir? İşte 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu esasları..

Taşınmaz davalarında yetkili mahkeme hangisidir?

Taşınmaz mallar ile ilgili problemlerin çözümü için tarafların hangi mahkemeye müracaat etmeleri gerekli? Taşınmaz davalarında yetkili mahkeme hangi mahkemedir? İşte gayrimenkul davalarında görevli olan mahkeme..

Adaletin tecellisi için taşınmaz davaları adli yargıda görülmeli!

6487 sayılı yasa ile adli yargının görevsiz hale getirilmesinin imar planı sonucu mağdur olmuş binlerce insanı yine mağduriyetin eşiğine getireceğini belirten Avukat Emre Alcan, adaletin tecellisi için taşınmaz davalarının adli yargıda görülmesi gerektiği

Emlak Konut GYO Kocaeli'deki taşınmazın satışını tamamladı!

Emlak Konut Gayrimenku Yatırım Ortaklığı Kocaeli'de bulunan hisseli taşınmazın satışını tamamladı...

Kastamonu Defterdarlığı 3 taşınmazını satmak üzere ihale açtı!

Kastamonu Defterdarlığı 3 taşınmazı için 49 yıl süreli bağımsız ve sürekli nitelikte irtifak hakkı tesisi, Eskişehir Büyükşehir, İstanbul Pendik Belediyesi,Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğü akaryakıt istasyonu, fındık bahçesi, satmak üzere ihale açtı  

Maliye Hazinesi'ne ait 8 taşınmaz özelleştirilecek!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Maliye Hazinesi adına kayıtlı Aydın, Muğla, İzmir, Bursa ve Elazığ'da yer alan 8 taşınmazı özelleştirecek

hisseli taşınmaz davaları Haberi

hisseli taşınmaz davaları

Ortaklığın giderilmesi için ne yapılır?

Hisseli taşınmaz mal sahipleri ortaklığın giderilmesini bir dava açarak isteyebiliyor. Dava masraflarını her bir paydaş için payları kadar karşılamak durumunda kalıyor. 


Bu davalar paydaşlar dışında 3.kişilere açılamıyor. Gayrimenkule ortak mülkiyet olarak sahip olan hissedarların mallarının aynen taksim edilmesi veya mahkemece satılarak bedellerinin hissedarlar arasında payları nispetinde paylaştırılmasına ortaklığın giderilmesi olarak ifade ediliyor.


Ortaklığın giderilmesi davasındaki amaç ortaklar arasında çıkan anlaşmazlıkların ve uyuşmazlıkların mahkeme yolu ile ortaklıklarının giderilerek çözülmesi olarak ifade ediliyor.


Paylaşma biçiminde uyuşma sağlanmadığı takdirde paydaşlardan birinin istemi üzerine hâkim, malın aynen bölünerek paylaştırılmasına, bölünen parçaların değerlerinin birbirine denk düşmemesi hâlinde eksik değerdeki parçaya para eklenerek denkleştirme sağlanmasına karar verir.


Bölme istemi durum ve koşullara uygun görülmezse ve özellikle paylı malın önemli bir değer kaybına uğramadan bölünmesine olanak...