06 / 05 / 2024

hitachi nin türkiyedeki yatırımları

hitachi nin türkiyedeki yatırımları

Raylı sistemlerde ilk akla gelen markalardan Japon Hitachi' nin Avrupa CEO' su Klaus Dieter Rennert, Marmaray' a geç kaldıklarını belirterek, "Yer almamaktan ötürü çok üzgünüz" dedi....

Türkiye’nin tüm il ve ilçelerinin konum dataları tamamlandı...

Dünya Gaztesi'nden Ferit Barış Parlak'ın yazısına göre; Coğrafi Bilgi Sistemleri ve akıllı kentler sektöründe faaliyet yapan Başarsoft tarafından 16’ncısı gerçekleştirilen ‘Teknoloji Günü’nde açıklamalar yapan Yönetim Kurulu Başkanı Alim Küçükpehlivan, Türkiye’nin tüm il ve ilçelerinin konum datalar

Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye yapacağı 400 milyon avroluk afet yardımına onay!

Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Birliği'nin (AB) Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremler sebebiyle Türkiye'ye yapacağı 400 milyon avroluk yardıma onay verdi.

Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye 400 milyon avroluk afet yardımına onay!

Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'ye 6 Şubat tarihinde gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle toplamda 400 milyon avroluk afet yardımında bulunmasına onay verilmesine karar verildi.

Citroen Ami'nin Türkiye'de satış tarihi değişti! Fiyatı sandığınız fiyat değil

Türkiye'de bireysel müşterilere ne zaman satılacağı merakla beklenen yüzde yüz elektrikli model Citroen Ami'nin satışa çıkacağı tarih değişti.

Citroen Ami’nin Türkiye fiyatı belli oldu! Ehliyet gerekiyor mu?

Şehir içi ulaşım için kullanılacak 2 kişilik olarak tasarlanan elektrikli araç Citroen Ami’nin Türkiye fiyatıyla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Citroen, Fransızca’da, ‘’Arkadaş’’ anlamına gelen Ami’yi ülkemizde de satışa çıkarmaya hazırlanıyor. 

Tüketici Fiyat Endeksi'nin yüzde 1,09 artmasını bekleniyor!

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, mart ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 1,09 artmasını bekliyor.

Büyük saygısızlık! Niyazi Mısri’nin türbesi yıkıldı!

Limni adasının merkezinde bulunan Niyazi Mısri’nin türbesi yıktırılıp üzerine apartman yapılmış. Haziredeki mezar taşları da inşaatlarda kullanılmış. 

İBB’nin TÜGVA’dan geri aldığı yurtta kira krizi!

Ekrem İmamoğlu'nun protokollerini iptal ettiği vakıflardan TÜGVA'ya verilen Maslak'taki yurt binasının İstanbul Üniversitesi'ne (İÜ) tahsis edilmesi gündeme geldi. İBB'nin kiracısı olduğu binanın kira sözleşmesi mülk sahibi tarafından feshedilince tahsis yapılamadı.

ABD'nin çelik kararına Türkiye'den ilk açıklama: Tüm engeller kalksın!

ABD'nin Türkiye'den yaptığı çelik ithalatına uyguladığı yüzde 50 oranındaki gümrük vergisini yüzde 25'e indirmesinin ardından Türkiye'den konuyla ilgili ilk açıklama geldi

Ankara Şehir Hastanesi'nin teknoloji altyapısında Türk Telekom imzası!

Türkiye’nin sağlık alanındaki en büyük kamu-özel iş birliği projelerinden olan Bilkent’teki Ankara Şehir Hastanesi’nin tüm bilgi teknolojileri altyapısı, Türk Telekom Grubu tarafından yapıldı. 

buildingSMART Türkiye'nin kuruluş süreci başladı!

Türkiye İMSAD'ın ev sahipliğinde 'buildingSMART Türkiye'nin kuruluş süreci başlatıldı. İnşaat sektörünün teknolojik gelişimlerinden biri olan Yapı Bilgi Modellemesi'nin Türkiye'de kullanımının yaygınlaşması hedefleniyor.

Airbnb, AB'nin taleplerine uymayı taahhüt etti!

İnternet üzerinden rezervasyon ve konaklama hizmeti sunan Airbnb, AB'nin tüketici kurallarına uygun davranmayı ve fiyatları şeffaf biçimde sunmayı taahhüt ettiğini açıkladı.

Avrasya Tüneli'nin tüm kısımları trafiğe açıldı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi kapsamında yapımı tamamlanan Avrasya Tüneli'nin tüm kısımlarının trafiğe açıldığını duyurdu.

hitachi nin türkiyedeki yatırımları Haberi

hitachi nin türkiyedeki yatırımları


Japon Hitachi'nin Avrupa CEO'su Klaus Dieter Rennert, "Türkiye'ye gelme kararında geç kaldık. Birçok dev projede yer alamadık" özeleştirisinde bulundu.  Sabah'ın haberine göre Japonya merkezli grubun 2.5 yıl önce aldığı küreselleşme kararının ardından Türkiye'yi hedef ülkelerden biri olarak belirlediğini söyleyen Rennert, "Bu nedenle Marmaray gibi iyi olduğumuz bir alandaki projede yer alamadık. Marmaray'ı çok kıskandım. Türkiye için dev bir adım. Geç kalmayı, kaybetmeyi sevmem. İşin içinde olmamaktan hiç hoşlanmam ama bu sefer böyle oldu" diye konuştu.


"Bundan sonra mutlaka olacağız"


Hitachi'nin nükleer santral yapımında dünya çapında yatırımları olduğunu vurgulayan Rennert, Türkiye'nin bu alandaki sürecini de yakından takip ettiklerini belirtti. Rennert, Sinop ve Mersin'deki santral ihalelerine geç kaldıklarını ifade ederek, şöyle konuştu: "İngiltere'deki yatırımımız için 1 milyar eurodan fazla yatırım yaptık. Türkiye'deki iki...