06 / 05 / 2024

hız denetim sistemi

hız denetim sistemi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, E-5 Karayolu’na kurmaya başladığı (D 100) hız denetim sistemi (EDS), hava ve yol bilgilerini içeren uyarı levhalarıyla akıllı hale getiriyor. Araç maliyetlerini düşürecek olan sistem oldukça da çevreci…

Yapı denetim sistemi ile 898 bin bina depreme karşı güvencede! Tam 6,6 milyon bağımsız bölüm denetlendi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca 2011 yılında hayata geçirilen "yapı denetim sistemi" kapsamında bugüne kadar 898 bin bina, 6,6 milyon bağımsız bölümün denetlendiği belirtildi. İşte ayrıntılar...

İnşaat yapım hızı azaldı, konut fiyatları arttı!

İnşaat ve Gayrimenkul Uzmanı İsmail Yazıcı ve Yapı Denetim firması yetkilisi Mimar Orhan Keleş, doların yükselmesinin inşaat sektörüne etkisini değerlendirdi. Yetkililer, inşaatların yapım hızının düşerken, konut fiyatlarının arttığını söyledi.

İnşaatlara yeni denetim sistemi geliyor!

İnşaatlara yeni denetim sistemi geliyor. Hükümet, inşaat sektöründe suistimallerin yaşandığı standartların takip edilmesi ve malzeme niteliğinin araştırılması amacıyla ' Yapı Araştırma Merkezi ' kurmaya hazırlanıyor.

İnşaatlara yeni denetim sistemi geliyor!

İnşaatlara yeni denetim sistemi geliyor. Hükümet, inşaat sektöründe suistimallerin yaşandığı standartların takip edilmesi ve malzeme niteliğinin araştırılması amacıyla ' Yapı Araştırma Merkezi ' kurmaya hazırlanıyor.

Bodrum'da turizm hız kesmedi!

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde turizm hız kesmedi. Eylül ayının ortalarında plajları dolduran yabancı turistler bol bol güneşlenip eğlendi, tatilin tadını çıkardı. İskandinav ülkelerinden bu ay gelen turist sayısında yüzde 20'lik artış olduğu belirtildi.

Fuzul Yapı Olimpa Park'n satış sürecine hız verdi!

Başakşehir'e Yıldız Projeler Kent Ariva, Kent Neriva, Evila gibi popüler projeleri İstanbullulara kazandıran Fuzul Yapı; konut, rezidans, AVM ve çarşıyı tek konseptte buluşturan Olimpa Park'ta hem inşaat hem de satış sürecine hız verdi

İstanbul'da hız limitleri değişti!

İstanbul'da bazı şehir içi yollarda hız limitleri ulaşım şartlarına göre yeniden ayarlandı. İşte, UKOME'nin yapılan incelemeler sonucu aldığı karar gereğince hız limitleri yeniden ayarlanan yollar...

İstanbul'da bazı yollardaki hız limitleri değişti!

İstanbul'da bazı yollardaki hız limitleri değişti. UKOME Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı başkanlığında yapılan toplantıda alınan kararla, şehir içi yollarda hız limitleri ulaşım şartlarına göre yeniden ayarlandı.

Kartepe'de parke tamiratları hız kazandı!

Kartepe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, ilçe genelinde alt yapı çalışmaları nedeniyle zarar gören parke yollarda tamirat çalışmalarına güzel havaları da fırsat bilerek hız verdi.

Yeni yapı izin ruhsatlarında artış hız kazandı!

Konut satışlarındaki büyük düşüşlere karşılık, inşaat sektörünün yeni yapı izin ruhsatlarında artış hız kazandı. Yapı izin ruhsatlarındaki bu artış yılın ikinci döneminde inşaat faaliyetlerinin yeniden hızlanacağı öngörüsünü desteklemiş oldu.

Elazığ'da kentsel dönüşümde hız kesilmedi!

Elazığ'da kentsel dönüşümde hız kesilmedi. Mimarlar Odası Elazığ Şube Başkanı Kazım Sanaç, 2000 yılından önce inşa edilen yapıların risk taşıdığını söyledi. Sanaç 'kentsel dönüşüme önem vermeliyiz' dedi.

Vodafone Arena'nın inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor!

Beşiktaş'ın tarihi İnönü Stadı'nın yerine yapılan Vodafone Arena'nın inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Kulübün internet sitesinden yayımlanan fotoğraflarla inşaatta gelinen son nokta kamuoyu ile paylaşıldı...

Elmadağ'da çevre düzenlemesi ve temizlik çalışmaları hız kazandı!

Elmadağ'da çevre düzenlemesi ve temizlik çalışmaları hız kazandı. Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin, Belediye ekiplerinin Kemal Paşa Parkı, Kenan Evren köprüsü giriş ve çıkışları, Tatlıca Bloklarının temizliğine devam ettiklerini kaydetti.

hız denetim sistemi Haberi

hız denetim sistemi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, dünyada sayılı şehirde uygulanan bir sistemle şehrin trafik akışını 7/24 gerçek zamanlı olarak izliyor ve yönetiyor. Kent trafiğinin etkin verimli ve maksimum güvenlik içerisinde işletilmesi amacıyla yürütülen gözlem ve denetim çalışmaları kapsamında trafiğinin en yoğun olduğu noktalardan biri olan E-5 Karayolu’nda da iyileştirme çalışmaları başlatıldı.


E-5; hız denetim sistemi (EDS), hava ve yol bilgilerini içeren uyarı levhalarıyla akıllı hale getiriliyor. Araç maliyetlerini düşürecek olan sistem oldukça da çevreci… İyileştirme çalışmalarıyla E-5 trafiğinde aşırı hız ve kazalar önlenerek akışkanlık sağlanacak. Buna bağlı olarak da araç ve yakıt giderlerinde tasarruf, daha az karbon salınımı ve daha az gürültü oluşacak.




Hız limitlerinin azaltılması sonucunda yol güvenliği arttırılırken, sistem tıkanıklığı önceden öngörerek veya tıkanıklık anında otomatik olarak trafiğin akışkanlığını sağlayacak en iyi...