05 / 05 / 2024

hızlı tren hakkındaki soruşturma

hızlı tren hakkındaki soruşturma

Rizeli işadamı Mehmet Cengiz, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı' nın Yüksek Hızlı Tren ihaleleriyle ilgili yürüttüğü soruşturmada adının geçmesiyle ilgili olarak, "Verilemeyecek bir gram hesabımız yoktur" dedi...

Türkiye yüksek hızlı tren ağıyla şehirleri birbirine bağlıyor: Hangi illere yeni hatlar geliyor?

Yüksek hızlı tren ağı 41 şehri kapsayacak şekilde genişletilecek. Resmi duyurunun ardından ulaşımda yaşanan bu gelişme tüm Türkiye’ye duyuruldu. İşte bu gelişmeyi bekleyen iller ve oluşturulması planlanan YHT hatları ve süresi hakkında detaylar haberin devamında yer alıyor...

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı 2023'te tamam! Seyahat süresi 2 saat olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-Sivas hızlı tren hattının altyapı çalışmalarında yüzde 99,67 fiziki ilerleme sağladıklarına dikkat çekerek, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Ankara-Sivas hızlı tren hattındaki son durum...

Adil Karaismailoğlu'dan Bursa hızlı tren açıklaması!

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Bursa hızlı tren hattı ihalesine ilişkin iddialar hakkında açıklama yaptı.

Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı yarın açılıyor!

Heyecanla beklenen Konya ile Karaman Hızlı Tren Hattı yarın açılıyor. Hızlı tren hattı ile Konya, Karaman arasındaki seyahat süresini 40 dakikaya düşecek.

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nda altyapıları çalışmaları tamamlanıyor!

2022 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Ankara-İzmir YHT projesi hakkında açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı Projesi'nin son durumu hakkında bilgi verdi. 

Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren’in son ihalesi yapıldı! 

Sözcü Gazetesi'nin köşe yazarı Çiğdem Toker, bugünkü yazısında  Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Yapımı Projesi'nin son ihalesinin detayları hakkında bilgi verdi.

Ürdün'den İsrail'in hızlı tren hattını Doğu Kudüs'e kadar uzatma kararına tepki!

Ürdün yönetimi, İsrail'in, Tel Aviv ile Kudüs arasındaki hızlı tren hattını işgal altındaki Doğu Kudüs'teki Eski Belde'ye kadar uzatması kararına tepki gösterdi...

İstanbul'a hızlı tren müjdesi!

Çinli bir şirket, Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerine inşa edilecek, Sakarya’ya kadar uzanacak “hızlı tren” standardındaki hat için Ankara’yla görüşmeye başladı. 

İtalya'da yüksek hızlı tren tartışması!

Yapımı uzun yıllardır devam eden Torino ile Lyon kentleri arasındaki yüksek hızlı tren tartışması İtalya'da yeniden gündeme geldi...

Mekke-Medine hızlı tren hattı açıldı!

Mekke-Medine arasındaki mesafeyi 1 saate düşürecek Harameyn Hızlı Tren projesi hizmete açıldı. 

Niğde'de planlanan yüksek hızlı tren projesi mecliste!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'den geçmesi düşünülen yüksek hızlı tren projesi hakkında yazılı soru önergesi hazırladı..

Haremeyn Hızlı Tren Projesi'nde sona gelindi!

Mekke, Medine ve Cidde arasındaki trafik yoğunluğunu azaltmak için yapılan Haremeyn Hızlı Tren Projesi'nde son aşamaya gelindi. Projenin yılda 60 milyon yolcuya hizmet vermesi planlanıyor.

Ankara-Kayseri Yüksek Hızlı Tren Projesi'nde son durum!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Mahmut Sabah bugünkü yazısında Ankara-Kayseri Yüksek Hızlı Tren Projesi hakkında açıklamalarda bulundu. İşte o haber...

hızlı tren hakkındaki soruşturma Haberi

hızlı tren hakkındaki soruşturma


Başsavcılığın yürüttüğü soruşturmada Ankara-İstanbul YHT Projesinin 2. etabında  Mehmet Cengiz'in sahibi olduğu Cengiz İnşaatın da yer aldığı ortak girişimin TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman’ın talimatları doğrultusunda taşeron firmalara işler verdikleri ve demiryolu rantını paylaştıkları iddiası yer aldı.


Bu iddialar üzerine aradığımız Mehmet Cengiz, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, "İnşaat şirketimin yıllık cirosu 1.2 milyar dolar, 25 bin çalışanım var. Cengiz Holding olarak ise yıllık ciromuz 6 milyar dolara yaklaşıyor. Ne yapmışım, birine taşeron iş vermişim. Taşeron iş vermek suç mudur kardeşim? Verilmeyecek bir gram hesabımız yoktur. Neymiş taşerona 1 milyon liralık iş vermişim. Verilmişse verilmiştir. Bu beni ilgilendirir. Kime istersem ona veririm."


45 MİLYON DOLARLIK JETİN İLK MÜŞTERİSİ OLDU

Mehmet Cengiz ismi kamuoyunda en son özel jet alımıyla dikkat çekmişti. Dassault'un uzun mesafeleri duraksız...