16 / 06 / 2024

HKMO

HKMO

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Bursa Şube Başkanı Ufuk Ay ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay'ı ziyaret etti...

Ali Faruk Çolak: İmar barışı ödemeleri takside bağlansın!

HKMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Faruk Çolak, imar barışı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Çolak, “Müracaat sürenin kesinlikle uzatılması ve ödenecek meblağın taksite bağlanması gerekiyor” dedi.

İmar barışına başvuranlar dikkat!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Faruk Çolak, imar barışı ile ilgili vatandaşlara uyarılarda bulundu.

İmar barışında bunlara dikkat!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Faruk Çolak, imar barışına müracaat etmiş ve edecek olan vatandaşlara önemli uyarılar yaptı.

HKMO'dan imar affına ilişkin uyarı!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO), Kamuoyuna "İmar Barışı" olarak sunulan ve bugüne kadar, seçimler öncesi defalarca tekrarlanan yeni bir "İmar Affı" düzenlemesine ilişkin uyarılarda bulundu...

Adana planlama ve uygulama sürecinde sorun yaşıyor!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Adana Şube Başkanı Yaşar Tanrıverdi, planlama ve uygulama süreçlerinde Türkiye’de en çok sorun yaşayan illerin başında Adana’nın geldiğini vurguladı.

Yaşar Tanrıverdi: İmar planları bütünsellikten uzak olmamalı!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Adana Şube Başkanı Yaşar Tanrıverdi, 2016 yılının Türkiye ve Adana için tam anlamıyla kara bir yıl olduğunu bildirdi.

Ankara HKMO Yenimahalle'deki tahsis edilen arsaları açıkladı!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Ankara Şubesi de, AKP’nin cemaat okullarına tahsis ettiği yerleri, parsel parsel açıklamaya başladı.

Torba yasaya HKMO'dan tepki!

20 kanunda toplam 32 maddede yapılan değişikliğe TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu tepki gösterdi.

Hasan Zengin: Plansız Adana ile karşı karşıyayız!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Adana Şube Başkanı Hasan Zengin “Bu kadar yoğun planlama ve uygulama süreçlerinin sonunda ‘plansız Adana’ ile karşı karşıyayız. Burada hepimizin sorumluluğu var” dedi.

Yaşanabilir kentler için kentsel dönüşüm şart!

HKMO (Harita Mühendisleri Odası) Trabzon Şubesi İle Giresun Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği " Kentsel Dönüşüm " Paneli Giresun Belediyesi Ek Hizmet Binasında yapıldı. Paneli İTÜ Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Tahsin Yomralıoğlu da katıldı.

Bayrampaşa Belediyesi Uluslararası Kentsel Dönüşüm Sempozyumu'na katıldı!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası ( HKMO ) tarafından Antalya'da düzenlenen 2'nci Uluslararası Kentsel Dönüşüm Sempozyumu'na Bayrampaşa Belediyesi, Vatan Mahallesi kentsel dönüşüm projesi ile katıldı...

2. Uluslararası Kentsel Dönüşüm Sempozyumu bugün başladı!

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası ( HKMO ) tarafından Antalya'da düzenlenen 2. Uluslararası Kentsel Dönüşüm Sempozyumu'nda bir konuşma yapacak...

Ufuk Ay: Bursa'da kentsel dönüşümü hep bölgesel uygulamışız!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Bursa Şube Başkanı Ufuk Ay ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay'ı ziyaret etti...

HKMO Haberi

HKMO

HKMO Bursa Şube Başkanı Ufuk Ay, kentsel dönüşümün bugüne kadar hep lokal uygulandığını vurgulayarak, "Kentsel dönüşüm, belki de yeni tarım alanlarının konuta çevrilmesine neden olmayacak güzel bir proje olabilir. Ama bugüne kadar kentsel dönüşümü hep bölgesel uygulamışız. Lokal uygulamalarda da yüksek katlı yapıları görüyoruz. Oysaki kentsel dönüşümde çevrenin, kentin ve ilin bütününü ele alarak çok daha geniş düşünmek gerekir" dedi.Kentsel dönüşümden, Çevre Düzeni Planları'na kadar pek çok konunun konuşulduğu ziyarette HKMO Bursa Şube Başkanı Ufuk Ay, "HKMO Bursa Şubesi olarak kentin sorunlarına, çözüm bekleyen konularına yönelik çalışmalarımız devam ediyor" dedi. 


Hürriyet Gazetesi...