06 / 05 / 2024

Honaz Tünelleri 2019

Honaz Tünelleri 2019

Antalya-İzmir Otoyolu Projesi kapsamında inşa edilen Honaz Tünelleri'nde ışık göründü. 600 metrelik Honaz Tünelleri için ışık görüntü töreni düzenlendi...

Honaz Tüneli inşaatında bulundu! Güzergah değiştirildi!

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde inşaatına devam edilen Honaz Tüneli'nin bağlantı yolu güzergahında 2 bin yıllık yerleşim yeri bulundu. Projenin güzergahı değiştirildi.

Çorum'da inşa edilen Kırkdilim Tünelleri'nde sona gelindi! 

Karadeniz'i  İç Anadolu'ya bağlayan en önemli güzergahlar arasında bulunan  Çorum'da inşa edilen Kırkdilim Tünelleri'nde son aşamaya gelindi. 

2019 yılında İstanbul'da inşaat sektörünün GSYH'de aldığı pay yüzde 35,6 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2019 yılına ilişkin "İl Bazında Gayrisafi Yurt İçi Hasıla" verilerini açıkladı. Buna göre 2019 yılında İstanbul'da inşaat sektörünün GSYH'de aldığı pay yüzde 35,6 olarak gerçekleşti. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı yapıların deprem kriterleri belirlendi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yeni yapılacak ve yapılmış olan kara yolları, demir yolları tünelleri, hava meydanları ve diğer zemin yapıları, kıyı ve liman yapıları, köprü ile viyadüklerinin deprem etkisi altındaki değerlendirme ve tasarımına yönelik kriterler düzenlendi. 

Türkiye Karayolları ve Demiryolları Tünelleri ile Diğer Zemin Yapıları Deprem Yönetmeliği!

Türkiye Karayolları ve Demiryolları Tünelleri ile Diğer Zemin Yapıları Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

2019'da konut sahipliği yüzde 58.8 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2019 yılına ilişkin Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması sonuçlarını yayımladı.  2019'da konut sahipliği yüzde 58.8 oldu.

Güzeldere Tünelleri 2022'ye kadar tamamlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, Güzeldere Tünellerini 2022'ye kadar tamamlamayı planladıklarını söyledi.

Zonguldak Mithatpaşa Tünelleri inşaatında sona gelindi!

Zonguldak’ta kent trafiğinin rahatlatılması için 2013 yılında yapımına başlanan Mithatpaşa Tünelleri inşaatında sona yaklaşıldı. Tünellerle beraber 30 dakikalık ilçe yolu 5 dakikaya düşecek.

Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Tünelleri tamamlandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gayrettepe-Kağıthane- İstanbul Havalimanı Metro Projesi Tüneli ilk ışık törenine katılıyor. Erdoğan, metro projesi ile "İstanbul'un dünya şehri özelliğini biraz daha güçlendiriyoruz" dedi...

Honaz Tüneli'nin yüzde 86'sı tamamlandı!

Türkiye'nin 4 bölgesini birbirine bağlaması planlanan Honaz Tüneli'nin yüzde 86'sı tamamlandı. Son hali havadan görüntülenen tünelin 2021 yılında açılması planlanıyor.

Faizler düştü, konut stoku eridi! 

TÜİK 2019 yılına ilişkin yapı izin istatistiklerini yayımladı. Verilere göre; faizlerin düşmesiyle, konut stoku 2010 yılından bu yana ilk kez eridi. 

Türkiye 2019'da AB ile ticaret fazlası verdi!

Avrupa İstatistik Ofisi, 27 üyeli AB ve 19 üyeli Avro Bölgesi'nin 2019 yılı aralık ayı uluslararası ticaret verilerini yayımladı. Rapora göre, Türkiye, 2019 yılında Avrupa Birliği (AB) ile ticarette 1,5 milyar avro fazla verdi.

İnşaat ciro endeksi Aralık 2019'da yüzde 21 arttı!

TÜİK, 2019 yılı Aralık ayına ilişkin ciro endekslerini açıkladı. Takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplam ciro endeksi, Aralık'da geçen yılın aynı ayına göre yüzde 12,6 artış gösterdi...

Honaz Tünelleri 2019 Haberi

Honaz Tünelleri 2019

Antalya-İzmir Otoyolu Projesi kapsamında yapılan 2 bin 600 metrelik Honaz Tünelleri'nde ışık görülmesi nedeniyle tören düzenlendi.

Törende, son kazmayı vurarak tüpten ışığın görülmesini sağlayan işçiler, Denizli Valisi Hasan Karahan'a Türk bayrağı verdi.

Vali Karahan,"Hep birlikte ışığı gördük, hayırlı olsun. 4 yılı aşkın süredir burada çalışmalar devam ediyordu. Tabii zor bir inşaat, zor bir tünel, arazi şartları zor. Ona rağmen iyi bir şekilde ilerliyoruz. 2020 yılı içinde de projenin bitirilmesi taahhüt ediliyor. Trafik konusunda ve ekonomik açıdan bizi çok rahatlatacak bir proje" ifadelerini kullandı. 

Karahan, tünellerin "Antalya-İzmir Otoyolu" diye geçen projenin önemli bir ayağı olduğunu belirterek, "Aydın-Denizli Otobanı ile ilgili ihale aşamaları sürüyor, bitmek üzere. Onunla birlikte burası da kullanıma başlayınca Denizli'nin çehresi değişecek" dedi.

Anadolu Ajansı muhabiri Mustafa Dermencioğlu  Honaz Tünelleri'nin son halini...