19 / 05 / 2024

Hopa-Batum demiryolu

Hopa-Batum demiryolu

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Büyükekşi Hopa-Batum demiryolu bağlantısını Türk ihracatçısının talebi olarak Başbakan Davutoğlu'na sundu.

Trabzon demiryolu ile Batum'a bağlanacak!

Başbakan Binali Yıldırım, katıldığı programda, Trabzon'un demiryolu ile Batum'a bağlanmasına ilişkin çalışma yapılacağı yönünde açıklama yapmıştı. Bu açıklama ticaretle uğraşan çevrelerde heyecanla karşılandı.

Hopa'daki sel mağdurlarına vergi ertelemesi!

Maliye Bakanlığı, Artvin’in Arhavi, Borçka ve Hopa ilçelerindeki tüm mükellefler için vergi uygulaması bakımından 29 Şubat 2016’ya kadar mücbir sebep hali ilan etti. İşte ayrıntılar...

Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı için toplantı yapılacak!

İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne İlleri ve İlçelerinden geçecek “Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı” projesiyle ilgili halkı bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak için halkın katılım toplantısı yapılacak.

Avrasya GYO Gürcistan Batum'da gayrimenkul aldı!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Gürcistan Batum'daki rezidans projesi'nden daire satın alımını bugün yayınlamıştır.

Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı geliyor!

Toplam uzunluğu 229 kilometre olarak belirlenen ve 2 milyon 750 bin TL yatırım bedeline sahip Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı bakanlıktan onay bekliyor.

BTK Demiryolu hattının çalışmaları durdu!

Temeli 24 Temmuz 2008'de Kars'ta atılan Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu hattında yapılan çalışmalar durduruldu. Çalışmaların yüklenici firmalardan kaynaklı problemlerden dolayı durdurulduğu ortaya çıktı.

BTK Demiryolu hattında çalışmalar durduruldu!

’Asrın projesi’ olarak lanse edilen ve 2008’de Kars’ta Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Cumhurbaşkanları tarafından atılan BTK Demiryolu hattında yapılan çalışmalar yüklenici firmalardan kaynaklı problemlerden dolayı durdurulduğu ortaya çıktı.

Samsun-Kalın demiryolu hattı projesi yapım sözleşmesi imzalandı!

Avrupa Birliği (AB) hibesiyle gerçekleştirilen en yüksek meblağlı proje sözleşmesi olan Samsun-Kalın demiryolu hattı modernizasyonu projesi yapım sözleşmesi imzalandı.

Ayaz Tren Vagon Demiryolu Teknoloji ve Ekipmanları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ayaz Tren Vagon Demiryolu Teknoloji ve Ekipmanları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, 15 Haziran'da Başakşehir'de kuruldu.

Gothard Demiryolu Tüneli 1 Haziran 2016'da açılacak!

Zürih ve Milano arasındaki mesafenin 2 saat 40 dakikada kat edilmesini sağlayacak olan Gothard Demiryolu Tüneli 57 kilometre uzunluğunda. Trenler 250 kilometre hız yapacak .

BAU International University Batum açılıyor!

Dünyanın birçok farklı ülkesinde kurulan üniversite, kampüs ve dil okulları ile eğitim alanında bir dünya markası olan BAU Global zincirinin son halkası BAU International University Batum 10 Haziran 2015'te açılacak.

Batum'da Hilton Hotels Resorts Oteli açıldı!

HİLTON Hotels & Resorts, Gürcistan'ın liman kenti Batum'da ilk otelini açtı. Hilton Batum, Tourinvest Ltd. ile yapılan işletme anlaşmasının ardından misafirlerini ağırlamaya başladı.

Hilton Hotels Resorts Batum’da ilk otelini açtı!

Hilton Hotels&Resorts, Gürcistan’ın liman kenti Batum’da ilk otelini açtı. Hilton Batum, Tourinvest Ltd. ile yapılan işletme anlaşmasının ardından misafirlerini ağırlamaya başladı. 15’i süit olmak üzere 247 odası olan Hilton Batum, Yunus Akvaryumu’nun he

Hopa-Batum demiryolu Haberi

Hopa-Batum demiryolu

Ahmet Davutoğlu 'Siz ne talep ediyorsanız elzemdir' diyerek olumlu karşıladı Toplantıya. Başbakan Ahmet Davutoğlu. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gıda, Tarım ve Hayvan alık Bakanı Mehdi Eker. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek katıldı. 



Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin Sektörler Toplantısı Çırağan Sarayı'uda gerçekleştirildi. Toplantıda sektörlerin ihracata yönelik sorunlarının yanında, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Iiamdi Gür doğan tarafından sıklıkla gündeme getirilen Iiopa-Batum Demiryolu bağlantısının ivedilikle hayata geçirilmesi konusu da gündeme geldi. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi. yaptığı sunumun ardından konuyu özel dile getirerek. "Özel biı- talebimiz ise Hopa - Batum demiryolu. Bu hat bizi Batum limanıyla Çin'e...