09 / 05 / 2024

Hukuki Boyutuyla Gayrimenkul Yatırım Fonları Semineri ne zaman

Hukuki Boyutuyla Gayrimenkul Yatırım Fonları Semineri ne zaman

GYODER, Hukuki Boyutuyla Gayrimenkul Yatırım Fonları Semineri düzenleyecek. Gayrimenkul Yatırım Fonları ile ilgili detaylı incelemenin yapılacağı seminer, Hergüner Bilgen Özeke Avukatlık Bürosu tarafından 18 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilecek.

İhtiyati tedbiri bulunan gayrimenkul satılır mı? İhtiyati tedbir ne demek?

İhtiyati tedbiri bulunan gayrimenkulün satış durumu, bazı kişiler tarafından merak edilir. Bunun için öncelikle ihtiyati tedbirin ne anlama geldiğini bilmek önemlidir. Hukuki süreçlerde bazı durumlarda hakkın alınmasını sağlayan ihtiyati tedbiri kararı gayrimenkuller için de alınabilir.

İştira hakkı nedir? İştira hakkı sözleşmesi ne işe yarar?

Hukuki ve gayrimenkul kavramı olan iştira hakkı, özellikle de mülk sahibi olmak isteyenleri ilgilendiriyor. Mülkün satın alım sürecinde bu hakkın önemli olduğu biliniyor. Peki iştira hakkı nedir, iştira sözleşmesi nedir ve ne işe yarar? İşte iştira hakkı ile ilgili tüm detaylar…

Gayrimenkul ekspertiz raporuna hukuki bakış açısı!

Bir taşınmazın gerçek değerinin belirlenmesi amacı ile bağımsız ve tarafsız olarak değerleme işlemine tabi tutulması gayrimenkul ekspertiz raporuyla sağlanıyor. 

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ile İhlas İnşaat Holding birleşiyor!

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme Ve Ticaret A.Ş ile İhlas İnşaat Holding birleşiyor. Şirketlerin birleşme işlemleri için gerekli çalışmalara ve hukuki işlemlere başlanılmasına karar verildi. 

Doğuş GYO Maslak imar planı iptal davasında hukuki süreç devam ediyor!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Maslak ve Çevresi 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı'nın iptali davasında hukuki süreç devam ediyor...

Hukuki Boyutuyla GYF Uygulaması Eğitimi 20 Mart'ta!

GYODER Hukuki Boyutuyla Gayrimenkul Yatırım Fonları Uygulaması Eğitimi 20 Mart'ta verilecek...

Gayrimenkul Sertifika Sistemi'nde yatırımcının hakları güvence altında!

Gayrimenkul Sertifika Sistemi, farklı gelir gruplarından yatırımcıları aynı projede buluşturarak konutlarda pay sahibi olma şansı sunuyor. Sena Apak, Gayrimenkul Sertifika Sistemi'nin hukuki altyapısını, ihraççıların ve sertifika almak isteyen yatırımcıların izlemeleri gereken yolları anlatıyor:

24 Gayrimenkul yeni bir fon kuruyor!

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) yaklaşık 2 yıl önce gayrimenkul yatırım fonları kurulmasına ilişkin hukuki alt yapıyı hazırlamasının ardından gayrimenkulde ‘fon’ dönemi başlıyor.

Eski başkandan milyarlık gayrimenkul fonu!

Sermaye Piyasası Kurulu’nun 2 yıl önce gayrimenkul yatırım fonları kurulmasına ilişkin hukuki alt yapıyı hazırlamasının ardından fon kurma girişimleri başladı. İlk fon için çalışmalar tamamlandı

GYODER Gayrimenkul Yatırım Fonları semineri 18 Haziran'da!

GYODER, Hukuki Boyutuyla Gayrimenkul Yatırım Fonları Semineri düzenleyecek. Gayrimenkul Yatırım Fonları ile ilgili detaylı incelemenin yapılacağı seminer, Hergüner Bilgen Özeke Avukatlık Bürosu tarafından 18 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilecek.

Yeni müteahhitlik kavramı ve gayrimenkul modelleri!

Gayrimenkul sektöründeki tüketici, müteahhit ve devlet üçgeninde yaşanan hukuki problemlerin nedenlerini Avukat Kadir Kurtuluş’a sorduğumuzda, nedenine bakacak olursak ülkedeki müteahhitlik kavramının sorgulanması gerektiğini belirtti.

Yabancıların Türkiye'de gayrimenkul edinmesine ilişkin hukuki süreçler!

Son dönemde Türkiyenin cazip bir finans merkezi haline dönüşmesiyle birlikte, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye iştahı artmış durumda. Avukat Kadir Kurtuluş’a yabancıların Türkiye'de taşınmaz edinmesine ilişkin hukuki süreçleri sorduk.

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi nasıl feshedilir?

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi,gayrimenkulü alacak ve satacak olan kişiler tarafından imzalanan hukuki geçerliliği olan sözleşme olarak tanımlanıyor.Peki, gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi nasıl feshedilir?

Hukuki Boyutuyla Gayrimenkul Yatırım Fonları Semineri ne zaman Haberi

Hukuki Boyutuyla Gayrimenkul Yatırım Fonları Semineri ne zaman

Gayrimenkul Yatırım Fonları, 30.12.2012 tarih ve 28513 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 06.12.2012 tarih ve 6362 sayılı yeni Sermaye Piyasası Kanunu’na dayanılarak düzenlenmiş ve hukuki alt yapısı sağlanmıştır. Fonların kurulmasına, faaliyetlerine, nitelikli yatırımcılara satışına ilişkin esaslar, 03.01.2014 tarih ve 28871 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği ile düzenlenmiştir.


Gayrimenkul Yatırım Fonları ile ilgili detaylı incelemenin yapılacağı, Hergüner Bilgen Özeke Avukatlık Bürosu tarafından verilecek olan bu eğitim seminerini kaçırmayın!


Eğitimin İçeriği

Gayrimenkul yatırım fonu nedir, ne amaçla kurulur?

Gayrimenkul yatırım fonunun avantajları nelerdir?

Gayrimenkul yatırım fonu – gayrimenkul yatırım ortaklığı karşılaştırması

Gayrimenkul yatırım fonu kapsamında rol alan aktörler ve temel sözleşmeler

Kuruluş – pay ihracı süreci

Gayrimenkul yatırım fonu türleri

Fonun temsili – Sorumluluk boyutu

Fonun yapısı ve malvarlığı

Faaliyet ve yatırım kısıtlamaları

Değerleme esasları

Likidite sorunu ve...