29 / 04 / 2024

Hükümet bütçe harcamasında kiraya ne kadar pay ayırıyor

Hükümet bütçe harcamasında kiraya ne kadar pay ayırıyor

Anadolu Gazetesi'nin yazarlarından Salim Taşçı bugünkü yazısında hükümet bütçesinde ödenen kira miktarından bahsetti. İşte Salim Taşçı'nın o yazısı..

1934 yılında Beyoğlu sokakları bütçe yetersizliğinden berbat haldeymiş!

1934 yılında Beyoğlu sokakları, bütçe yetersizliğinden dolayı berbat haldeymiş. Bütçe darlığı dolayısıyla belediye yol inşası için şubelerine çok az tahsisat ayırmıştı, Beyoğlu'nda bundan nasibini aldı. İşte detaylar...

1941 Taksim ile Mete Caddesi'ni birbirine bağlayan yol için 85 bin lira bütçe ayrılmış!

1941 yılında Taksim Taşkışla ile Mete Caddesi'nin birbirine bağlayan yolun asfalt çalışması için toplamda 85 bin liralık bütçe hazırlanmış.

1940 yılında hükümet fakir halkı ev sahibi yapmak için harekete geçmiş!

1940 yılında hükümet, fakir halkın ev sahibi olabilmesi için düğmeye basmış. Vatandaşları ev sahibi yapmak isteyen hükümet belli şartlar dahilinde fakir vatandaşların ev sahibi olmasına destek olmuş. İşte o haber...

KKTC’de İsrailli vatandaşlara satılan topraklar Meclis gündemine geliyor! Hükümet takipte!

KKTC'de İsrailli vatandaşlara satılan topraklar için hükümet inceleme başlattı. Konunun yakın zamanda Meclis'e gelmesi planlanıyor. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da konuya ilişkin bir son dakika açıklamasında bulundu.

Yeni vergiler yolda! 2023 yılında bütçe 1 trilyon lira açık verecek!

OVP’ye göre, şubat depremlerinin yol açtığı ek kaynak ihtiyacı nedeniyle temmuzda çıkarılan 1,1 trilyon liralık ek bütçe ile toplam bütçe büyüklüğü 6,6 trilyona ulaştı. Ancak ek bütçe ile öngörülen ek gelirler de yetmeyeceği için yaklaşık 1 trilyon lira daha fazla açık verilecek.

Ekonomideki kötü gidiş bütçeyi de vurdu! 70 il açık verdi!

Aldığı bütçe harcamasından daha fazla bütçe geliri sağlayan illerin geçen yıl ocak-nisan döneminde 18 olan sayısı, bu yıl aynı dönemde 11’e düştü. Bütçe gelirlerinin yüzde 40’lık bölümünü tek başına İstanbul sağladı.

Staj sigortasında flaş bir gelişme yaşandı! Hükümet kanadından peş peşe açıklama yapıldı! EYT’liler hemen baksın!

EYT düzenlemesinin ardından staj ve çıraklık sigortası olan vatandaşların kapsam dışında kalmasından sonra yeni düzenleme yapılıp yapılmayacağı emekli olmak isteyenler tarafından merak ediliyordu. Konu ile ilgili gelişmeler yakından izlenirken, hükümet kanadından ardı ardına flaş açıklamalar geldi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı! Bütçe Nisan'da ne kadar açık verdi?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Nisan ayı için geçerli olmak üzere bütçe verilerini verilerini paylaştı. verilerine göre merkezi yönetim bütçesi Nisanda 132,5 milyar TL açık verdi.

Satılık ve kiralık konut fiyatları nasıl düşecek? TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz tek tek açıkladı!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, satılık ve kiralık konut fiyatları ile ilgili atılan adımları tek tek açıkladı ve fiyatların düşürüleceğini vurguladı. 

Bütçe dostu Renault Clio fiyatlarında son dakika fırtınası! Peş peşe açıklandı! Gören duyan inanamadı!

Ülkemizin en çok satılan modelleri arasında yer alan Renault Clio Mart 2023 model yılı fiyatları ortaya çıktı!...Bütçe dostu Renault Clio fiyatları belli oldu! 6 Nisan 2023 fiyat listesi...

Hükümet harekete geçti! Asgari ücretliye Nisan ayında havalara uçacak! Çifte maaş yolda!

Asgari ücretle çalışanlara müjde. Asgari ücret, emekli ve memur maaşlarına yapılan zamlar enflasyon karşısında etkisiz kalınca, hükümet kanadından yeni bir açıklama yapıldı. İşte detaylar!

Bütçe, Şubat'ta 170,6 milyar TL açık verdi! 2006’dan bu yana en yüksek aylık açık!

Merkezi yönetim bütçe dengesinde Ocak'ta 32,2 milyar Türk Lirası şeklinde gerçekleşen açık, deprem felaketinin yaşandığı Şubat ayında vergi gelirlerindeki düşüşle 170,6 milyar TL'ye çıktı.

ABD 2023 mali yılına 88 milyar dolarlık bütçe açığıyla başladı!

Yeni mali yılın ilk ayında bütçe açığına ilişkin piyasa beklentileri 90 milyar dolar olması yönündeydi.

Hükümet bütçe harcamasında kiraya ne kadar pay ayırıyor Haberi

Hükümet bütçe harcamasında kiraya ne kadar pay ayırıyor

Geçenlerde, 2013 yılında, bütçe harcaması açıklandı. Bütçe harcama toplamı: 396 milyar 910 milyon 97 bin TL'dir. Harcamalar içerisinde dikkatimi çeken, 596 milyon 742 bin liralık kira ödemesidir. 

Bireh, birehmi, maşallah mı diyelim anlayamadım..! bu demek oluyor ki, toplam Türkiye arazisinin %65'ini elinde bulunduran devlet kiracı olmuşta haberimiz olmamış...! Vah benim emlakçılar krallığıma.. 

Ankara'yı göz önüne alacak olursak, Eskişehir ve Konya yolu güzergâhlarına yapılan çok katlı yüksek binaların kiracısı devlettir. Bina kiralarına gelince, en düşüğü 200 binden başlayıp, 600-700 bin liraya kadar kira ödenenler vardır. Bu Devletin TOKİSİ, Bayındırlık Bakanlığı var mıdır? 

Var. Bu kuruluşlarda çalışan yüzlerce mühendisi, mimarı var mı? Var. Eee onlar masa başında ne iş yaparlar? Diye sorsak, ne cevap alırız merak ediyorum... 

Ey Devlet; arsa, arazin var. Mimarın, mühendisin var....