12 / 05 / 2024

Hürriyeti Ebediye tepesi

Hürriyeti Ebediye tepesi

1962 yılında Türkiye'nin en yüksek apartmanları Şişli'de, Hürriyet-i Ebediye Tepesi'nde inşa edilmekteymiş. İnşası devam eden, Türkiye'nin en yüksek apartmanları tamamlandığında 19 milyon liraya mal olacakmış.

TOKİ Ödemiş konutlarında çalışmalar hızlandı!

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’in girişimleriyle TOKİ tarafından ilçede inşa edilecek konutlar için çalışmalara hız verildi. Ahrandı Tepesi eteklerinde yapılacak 500 konut için şantiye kuruldu.

Ankara Hıdırlık Tepesi Parkı’nın temeli atıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Beypazarı’nda Hıdırlık Tepesi’nde yapılacak Parkın Temel Atma Töreni’ne katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih, ilçede yapılan ve yapılacak olan projeleri anlattı.

Fatsa Çerkezler Tepesi'ne mesire alanı yapılacak!

Ordu’nun Fatsa İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Dolunay Kavşağı mevkisinde bulunan Çerkezler Tepesi’ne Büyükşehir Belediyesi desteğiyle mesire alanı yapılacağını açıkladı.

Hıdır Tepesi'ne 15 milyon TL'ye dev proje yapılacak!

Beypazarı’nın çehresini değiştirecek projede teleferik alanı, barbekülü piknik alanları, restoran, iki tarafta seyir terası, uçurtma ve şenlik alanı, en az 500 kişi kapasiteli amfi tiyatro, kafeterya, yürüyüş alanları ve otopark yer alıyor.

1961 yılında Türkiye'nin en yüksek apartmanları inşa ediliyormuş!

1962 yılında Türkiye'nin en yüksek apartmanları Şişli'de, Hürriyet-i Ebediye Tepesi'nde inşa edilmekteymiş. İnşası devam eden, Türkiye'nin en yüksek apartmanları tamamlandığında 19 milyon liraya mal olacakmış.

Develi Kuyu Tepesi Höyüğü 1. derece arkeolojik sit alanı ilan edildi!

Kayser Develi ilçesi, Çayırözü Köyü’nde bulunan Kuyu Tepesi Höyüğü Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, 1. derece arkeolojik sit alanı ilan edildi. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Çamlıca Camii’nin inşaatı hızla devam ediyor!

Recep Tayyip Erdoğan’ın önerisiyle Üsküdar’daki Çamlıca Tepesi’ne yapılan caminin inşaatı hızla devam ediyor. 37 bin 500 kişinin içinde aynı anda namaz kılabileceği Çamlıca Camii’nin 2016 yılında bitirilerek hizmete açılması planlanıyor

Sevda Tepesi bir turizm yatırımıdır!

Hürriyet Gazete Yazarı Melis Alphan, Çevre ve Şehircilik bakanı Erdoğan Bayraktar'ın Sevda Tepesi açıklamaları ile ilgili yorumlarını kaleme aldı. İşte o yazı!

Hükümet, yerli AVM yatırımcısına kredi desteği verecek

Hükümet, 2023 yılında koyduğu ihracat hedefini yakalamak için moda markalarına ve yerli alışveriş merkezi yatırımcısına kredi desteği verecek

Süleyman Çetinsaya: Sağlıksız binalar hızla yenilenmeli

Süleyman Çetinsaya, İstanbul'un en acil sorununun sağlıksız binaların yenilenmesi ve kentsel dönüşümün hızlandırılması olduğunu söyledi

Hülya Avşar Ayvalık'taki yazlığını Yavuz Bingöl'e sattı

Hülya Avşar, akciğer kanseri nedeniyle hayatını kaybeden annesinin rahatsızlık dönemini geçirdiği yazlığı 500 bin TL'ye eşyalarıyla Yavuz Bingöl'e sattı

Bitlis'e yeni hükümet konağı yapılacak!

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, 30 bin metre kare alanda yeni bir hükümet konağının yapılacağını söyledi

Milas Belediyesi kaçak mescidi mühürledi

Kaçak olarak yapıldığı iddia edilen mescit, Milas Belediyesi ekiplerince mühürlendi

Hürriyeti Ebediye tepesi Haberi

Hürriyeti Ebediye tepesi

16 KATLI OLACAK: Türkiye'nin en yüksek apartmanları Hürriyet-i Ebediye Tepesi'nde Darülaceze civarında inşa edilmektedir. İ.E.T.T memurları Yapı Kooperatifi tarafından yaptırılmakta olan blok apartmanlar 16, 14 ve 7'şer kat olacaktır. 3, 4 ve 5'er odalı 254 daireyi havi 5 blok üzerine yapılan inşaat için bugüne kadar 11 milyon lira sarf edilmiştir. Apartmanların tamamlanması için 8 milyon daha lazımdır.


(1961 yılında Reşat Altın 136 liraya satılıyormuş.)


Milliyet Gazetesi 20 Ocak 1961



Abdullah Kutalmış...