27 / 04 / 2024

Hüseyin Sözlü

Hüseyin Sözlü

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 11. Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri İş ve İnşaat Makineleri Fuarı'nda yaptığı açıklamada Adana’nın nitelikli konutlara ihtiyacı olduğunu söyledi.

Hüseyin Sözlü: Devlet, Adana metrosu yatırımını üstlenmeli!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Metro yatırımları belediyeler için oldukça pahalı. Ulaştırma Bakanlığı bütün Türkiye’deki metroları devralarak belediyelerin üzerinden ciddi mali yük almış oldu. Ancak Adana metrosu hala devralınmış değil." dedi.

Adana Sinanpaşa'ya dönüşümle bin 23 konut geliyor!

Adana Büyükşehir Belediyesi''nin hazırladığı projeyle 70 dönümlük alanda 1023 konut, 152 işyeriyle sosyal alanlar yapılacak.

Hüseyin Sözlü: Adana Türkiye'nin lokomotif şehri olacak!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Geliştirdiğimiz projeler ve yaptığımız çalışmalar ile Adana'yı, özellikle sanayi ve tarım sektörlerinde Türkiye'nin lokomotif şehirlerinden birisi haline getirmeyi hedefliyoruz." dedi.

Hüseyin Sözlü Adana'nın ranta açılması planını tekrar meclisten geçirdi!

İdare mahkemesi Adana'nın parsel parsel ranta açılmasını öngören imar planı değişikliğini iptal etti. Ancak Başkan Sözlü, rant planını mahkeme kararına rağmen meclisten geçirdi.

Yapılaşmada yönetmeliklere uyulmaması büyük risk!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, TMMÖB İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi'nin düzenlediği Kentsel Dönüşüm Sürecinde Riskli Bina Tespiti ve Sorunları konunu panele katıldı.

Adana'da ruhsatsız kafeteryanın yıkımında olay çıktı!

Ruhsatsız olduğu iddia edilen kafeteryayı yıktırmamak için polisle silahlı çatışmaya giren üç zanlı tutuklandı. Kaçak yapının sahipleri, Hüseyin Sözlü'nün kendilerine ruhsat sözü verdiğini söyledi

Adana Himmetli Köyü'nde köprü temeli atıldı!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Saimbeyli’nin Himmetli Köyü’nü ikiye bölen çayın üzerinde hizmet verecek ve araç geçişinde kullanılacak köprünün temelini attı.

Hüseyin Sözlü İlimtepe Konutları inşaatını inceledi!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Büyükşehir Belediyesi İmar A.Ş. tarafından Sarıçam’da yapımına başlatılan İlimtepe Konutları inşaatında inceleme gerçekleştirdi.

Adana Büyükşehir'den konut atağı!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Büyükşehir Belediyesi İmar A.Ş. tarafından Sarıçam'da yapımına başlatılan İlimtepe Konutları'nın 156 konutluk ilk etap inşaatında inceleme yaptı.

Hüseyin Sözlü Yüreğir'e yeni yatırımların müjdesini verdi!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Yüreğir ilçesi muhtarları ile bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi olarak, Yüreğir ilçesine yaptıkları hizmetlerle ilgili bilgi veren Başkan Sözlü, Yüreğir'e yapılacak yeni yatırımların müjdesini verdi.

Beyazevler Yalçın Parkı yeşil alana dönüştürüldü!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün gündeme aldığı, Adana Beyazevler Mahallesi'ndeki Yalçın Parkı, Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla yeşil alana dönüştürüldü. İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı'ndan konuyla ilgili açıklama geldi.

Hüseyin Sözlü: Adana'da güvenli yerleşim birimleri şart!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 27 Haziran 1998'de yaşanan Ceyhan depreminin üzerinden 17 yıl geçtiğini hatırlattı.

Kentsel dönüşüm neden gecikiyor?

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, birçok çağdaş kentsel dönüşüm projesinin Ankara'daki kurumların karar verme yetkisinde tereddüte düşmeleri nedeniyle geciktiğini söyledi.

Kentsel Dönüşüm Adana'da tartışıldı!

'Şehrin Geleceği, Geleceğin Şehri Bilinçli Kentsel Dönüşüm Zirveleri'nin üçüncüsü, Sibel Tüzün'ün sunumuyla Seyhan Oteli'nde gerçekleşti.Başkan Sözlü, kentsel dönüşümün kaçırılmış fırsatları yeniden yakalamak olarak görülmesi gerektiğini söyledi.

Adana için kentsel dönüşüm master planı hazırlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün, ilçe belediye başkanlarıyla uyum içinde çalıştığını söyleyerek, “Bu uyum çerçevesinde tüm kente yönelik kentsel dönüşüm master planını hazırlayacaklar" dedi.

Hüseyin Sözlü: İmar rantını ortadan kaldırdık!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Hüseyin Sözlü, “On bin yaşındaki Adana’da beş yıldır ihmal edilmişlik yasak, yok saymak yasak, imar rantı yasak” dedi.

Hüseyin Sözlü: Hedefimiz dönüşüm odaklı kent inşa etmek!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Hüseyin Sözlü, dönüşüm odaklı kent inşa etmeyi hedeflediklerini söyledi.

Adana Müteahhitler Birliği'nden Hüseyin Sözlü'ye destek!

Adana Müteahhitler Birliği tarafından Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Hüseyin Sözlü’ye destek olmak için bir toplantı gerçekleştirildi.

Hüseyin Sözlü: 1 metre tarım arazisini konut arazisine çevirmedim!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana'da bir metre tarım arazisini konut arazisine çevirmediğini belirterek, "İmar rantına geçit vermedim. Her zaman Adana'nın nitelikli bir şekilde dönüşerek değişiminden yana oldum" diye açıklama yaptı.

Adana’nın vizyon projeleri ATO Meclisi’nde!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Ticaret Odası’nın düzenlediği 11. Meclis Toplantısı’nda Adana'nın vizyon projelerini anlattı...

Hüseyin Sözlü: Adana'da yeni imar alanları açmadık!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Yeni imar yoğunlukları vermeden, yeni kooperatifler açmadan, rüşvet dağıtmadan seçime giden yegane belediye başkanıyım" diye açıklama yaptı. 

9. Ekonomi Zirvesi Adana’da gerçekleşti!

Adana’nın Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri olduğunu dile getiren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Adanamız, sektör  temsilcileri ve yerel yönetim ile elverişli yatırım iklimi sunma konusunda büyük bir teminatı girişimcilere ve iş dünyasına sunmaktadır” dedi.

Adana Metrosu Çukurova Üniversitesi'ne uzatılacak!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Metrosu’nun ikinci etap hattının tamamlanması için gereken köprü projelerini uygulamaya koyduklarını açıkladı. Sözlü, hafif raylı sistem hattının Çukurova Üniversitesi'ne kadar uzatılacağını söyledi.

Hüseyin Sözlü'den metro açıklaması!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü yaptığı açıklamada köprü projelerinde yer alan çift hatlı demiryollarıyla metronun tamamlanması konusunda zaten gereken kritik yatırımları yaptıklarını söyledi.

Adana’nın geleceği yeni projelerle inşa ediliyor!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana’nın geleceğini inşa edecek projelerin uygulama aşamasında incelemelerde bulundu. Sözlü, Yüreğir'de hayata geçirilen 555 metre uzunluğundaki köprüyle ilgili teknik bilgiler aldı.

Adana Sarıçam Deresi’ndeki evler kamulaştırılacak!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü Sarıçam Deresi’ni E-5’ten başlayıp geldiği yere kadar sağındaki ve solundaki evleri de kamulaştırarak düzenleyeceklerini söyledi.

Adana'da yeni konut yapımına ihtiyaç yok!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, konut üretiminde nicelikten çok niteliğin önemli açıkladı ve yeni konut yapımına ihtiyaç olmadığını belirtti.

Hüseyin Sözlü Haberi

Hüseyin Sözlü

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana’nın nitelikli konutlara ihtiyacı olduğunu belirtti.


TÜYAP, ÇUFAŞ ve Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve TÜYAP Fuar Alanı’nda gerçekleştirilen 11. Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri İş ve İnşaat Makineleri Fuarı’nda stantları gezen Başkan Sözlü, yaptığı değerlendirmede fuara olan katılımın yüksek olmasının fuarın amacına ulaştığını belirtti.


Stantların birçoğunu ziyaret eden Başkan Sözlü, inşaat sektörünün günümüz Türkiye’sinde gözde sektörlerden bir tanesi olduğunu vurgularken kentsel dönüşüm konusuna dikkat çekti. Kentsel dönüşümde Adana Büyükşehir Belediyesi olarak yapı müteahhitleri ve vatandaş arasında bir köprü olduklarını ifade eden Başkan Sözlü, Adana’da her zaman için önceliklerinin şehri korumak olduğunu kaydetti.

Stantları ziyaretinde kentsel dönüşüm projelerini inceleyen Başkan Sözlü, Türkiye’de konut sayısından ziyade niteliğin arttırılmasından yana olduğunu belirterek, “Kentsel dönüşüm Türkiye’de moda...