02 / 05 / 2024

Hüseyin Tosun Tarihi Kula Çarşısı restore açıklaması

Hüseyin Tosun Tarihi Kula Çarşısı restore açıklaması

Manisa Kula'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmalarının başladığı belirtildi. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, restorasyonun 10 ayda tamamlanmasının planlandığını dile getirdi.

Manisa'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmaları başladı!

Manisa Kula'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmalarının başladığı belirtildi. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, restorasyonun 10 ayda tamamlanmasının planlandığını dile getirdi.

Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı’nı otele çevirme planı İBB’den döndü!

323 yıllık tarihi Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı'nı otele dönüştürme planı, İBB'den döndü. Yalının bulunduğu parselin, "yeşil alan" fonksiyonunun iptal edilip, "turizm alanı" ilan edilmesi teklifi, İBB Meclisi tarafından uygun görülmeyerek oybirliği ile onaylanmadı.

Hüseyin Tosun termal otel bilmecesine son noktayı koydu!

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, 2012 yılında jeotermal turizm amacıyla özel bir şirkete satılan Şehitlioğlu Mahallesi Çakırca Mevkii’ndeki araziyi tekrar Kula Belediyesi’ne kazandırarak Termal Otel ve sosyal yaşam alanı projesi için kolları sıvadı.

Hüseyin Tosun: 2017 Kula'da yatırım yılı olacak!

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, yeni yıl dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Tosun, tarih ve kültür kenti Kula'da huzur, güven, birlik ve beraberlik içerisinde hizmetlerle dolu bir yılı geride bıraktıklarını belirtti.

Hüseyin Tosun 2016 yatırım programını anlattı!

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun 2016 yatırım programında yer alan caddelerin yapımını vatandaşların da katılımıyla meclis toplantısında anlattı, Başkan Tosun; Caddeleri kısa sürede Kulalı hemşehrilerimizin kullanımına sunacağız dedi.

Hüseyin Tosun Kula Meslek Yüksek Okulu inşaatını inceledi!

Celal Bayar Üniversitesi, Kula Belediyesi ve Hayırsever Hüseyin Akhan işbirliği içerisinde yürütülen Kula Meslek Yüksek Okul inşaatı hızla devam ediyor. Aralık ayında törenle temeli atılan kampus binası için inşaat süreci hız kesmeden devam ediyor.

Üsküdar Hüseyin Avni Paşa Köşkü'nün yerine bina mı yapılacak?

Ünlü işadamı Mehmet Cengiz, İstanbul Boğazı manzaralı Hüseyin Avni Paşa Korusu ve Köşkü’nü aldı. Satış işleminden sonra köşk yandı. Cengiz şimdi yanan tarihi köşkün yerine yeni bina yapmak için hazırlığa başladı…

Hüseyin Tosun Kula projelerini anlattı!

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun "Oto terminal yapımı, engelsiz yaşam parkı, evlerin restore edilmesi, pazaryeri, hayvan pazarı, sokak ve cadde sağlıklaştırma projeleri hakkında bilgi verdi...

Kastamonu Hüseyin Bey Konağı turizme kazandırılacak!

Kastamonu'nun Hanönü ilçesine bağlı Yenice köyünde bulunan ve yaklaşık 300 yıllık tarihi bulunan Hüseyin Bey Konağı'nın onarılarak turizme hizmet etmesi isteniyor.

Hüseyin Tosun Kula jeopark alanını inceledi!

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun UNESCO Kula jeopark alanında incelemelerde bulundu. İncelemeler, ZAFER Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Kula Jeoparkını Keşfet projesi kapsamında oluşturulan gezi ve seyir alanlarında gerçekleşti.

Hüseyin Tosun Kula yatırımlarını inceledi!

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Manisa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Faik Şentürk ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Kula Koordinatörü Önder Baştürk ile Kula MASKİ Şefi Adem Zobudoğuş gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceledi.

Cengiz İnşaat'a Hüseyin Avni Paşa Köşkü için suç duyurusu!

Cengiz inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz'in, doğal sit alanı olan Üsküdar'daki tarihi Hüseyin Avni Paşa Korusu'nda iş makineleriyle çalışma başlamıştı. CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri Cengiz İnşaat'a suç duyurusunda bulund

Hüseyin Avni Paşa Köşkü aslına uygun olarak inşa edilecek!

Üsküdar'daki Fethi Paşa Korusu'nun içinde bulunan 150 yıllık tarihi Hüseyin Avni Paşa Köşkü, geçen yılın haziran ayında yanmıştı. Bu yaz köşkü paravanla kapattılar, 'aslına uygun' yapmak için inşaat başladı.

Hüseyin Tosun Tarihi Kula Çarşısı restore açıklaması Haberi

Hüseyin Tosun Tarihi Kula Çarşısı restore açıklaması

Manisa Kula'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmalarının başladığı belirtildi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, yaptığı açıklamada, proje çalışmalarının 2016'da başladığını dile getirdi.

Restorasyonun 10 ayda tamamlanmasının planlandığını belirten Tosun, "17 ve 18. yüzyıl Osmanlı mimarisine sahip tarihi çarşımız, restorasyon çalışmalarıyla turizm ve ticaret açısından daha iyi bir konuma gelecek" açıklamasında bulundu.

Tosun, katkıları sebebiyle Manisa Valisi Yaşar Karadeniz ile Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e teşekkürlerini iletti.

Kapalıçarşı'nın restorasyonu 2022 yılının yazında...