15 / 05 / 2024

Hüsrev Hatemi yeni akm

Hüsrev Hatemi yeni akm

Şair, yazar Hüsrev Hatemi, tatürk Kültür Merkezi'nin yenilenmesi projesine ilişkin, "Yeni AKM tahmin ediyorum ki çok daha iyi olacak." dedi

Hükümet yeni konut kredisi kampanyası uygularsa ne olur? 

Sosyal Medya Platformu X'de Murat Ali Calman @calmanmuratali hükümetin yeni bir konut kredisi duyuracağı ile ilgili iddiaları hakkında bir gönderi paylaştı. İşte detaylar...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Yakın zamanda hızlıca yeni projelere başlayacağız!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Anadolu Yakası'ndaki 3 ilçeden geçen 8 istasyon ve 10,9 kilometrelik Çekmeköy- Sancaktepe- Sultanbeyli Metro hattında kazı çalışmalarını bitirdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Yakın zamanda hızlıca yeni projeleri başlayacağız.

Beyoğlu Hacıhüsrev Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Beyoğlu ilçesi, Hacıhüsrev Mahallesi, 1630 ada, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 14, 16 parseller ve 13, 15 parsellerin bir kısmı ile bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 16.03.2023 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Dolardaki artış hız kesmeyince yeni asgari ücret 6 günde 45 dolar eridi!

Geçen hafta resmi olarak açıklandığında 483 dolara denk gelen yeni asgari ücret, dolar kurunun rekor üstüne rekor kırmasıyla daha cebe bile girmeden yaklaşık 45 dolarlık değer kaybına uğradı.

Ev, arsa satışları artık çok daha hızlı yapılacak!

Ev, arsa gibi taşınmazların satış işlemleri artık Noter kanalıyla yapılacak ve çok daha hızlı tamamlanacak. Yeni düzenleme 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren başlıyor.

Esnaftan EYT tepkisi! TESK’ten hükümete yeni çağrı!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, EYT düzenlemesinin esnafın beklentisini karşılamadığını savunarak tepkisini ortaya koydu. Palandöken ayrıca hükümetten taleplerini de böyle sıraladı…

Hükümete,“Doları bizim için 23 TL yapın” çağrısı!

Uzun süredir kurun artmaması nedeniyle rekabette zorlanan ihracatçılardan hükümete yeni çağrı geldi. Hazır giyim ve konfeksiyon sektörü, ekonomi yönetimine seslenerek, dolar kurunun kendileri için 23 TL olarak uygulanmasını istedi.

Yeni kredi paketleri yolda! Bankalarda hazırlıklar başladı! Art arda açıklanacak! 

Hükümet yeni kredi paketleri dahil olmak üzere pek çok yeni adım için hazırlıklara başladı. İşte ayrıntılar...

Bebek kıyafetlerinde dervim yapan H&M’in yeni sezonu satışa çıktı! H&M Baby 11 Eylül 2022 fiyat listesi…

Çocuğunuzun gardıroplarını H&M’in yumuşak ve rahat bebek kıyafetleriyle doldurun. Tişörtler, jeanler veya tulumlar ve body’ler arıyorsanız, günlük görünümleri fazlasıyla kolaylaştıran birçok farklı rahat ve yumuşacık seçenekler mevcut. İşte H&M Baby 11 Eylül 2022 fiyat listesi…

İşsizlere yeni iş kapısı! Aylık 8 bin lira

Birçok sektörde yaşanan personel sıkıntısına son vermek ve binlerce gence iş kapısı açmak isteyen hükümet, yeni bir programı daha devreye soktu. İşte ayrıntılar...

Paraları bankalarda mahsur kalmıştı! Hükümetten yeni açıklama geldi

Çin’de kırsal bankalarda dondurulan mevduatlara ulaşılamaması vatandaşı sokağa dökmüştü. Hükümet, dondurulan mevduatların vatandaşlara ödeneceğini açıkladı.

Bedelli askerlik ücretlerine yeni tarife! Hükümet 550 bin kişiyi ilgilendiren projeyi açıkladı

Bedelli askerlik için hükümet yeni bir projeyi açıkladı. Bedelli askerlik ücretlerine zam gelecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sayıları 550 bini bulan asker kaçağının bedelli askerlik çalışmasından faydalabileceğini açıkladı. Peki bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak? İşte detaylar..

AB'den İsrail hükümetine yeni yerleşim inşaatlarını durdurma çağrısı!

Avrupa Birliği (AB), İsrail hükümetine Filistin'deki yeni yerleşim inşaatlarını durdurma çağrısı yaptı.

Hüsrev Hatemi yeni akm Haberi

Hüsrev Hatemi yeni akm


Şair, yazar Hüsrev Hatemi, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nin yenilenmesi projesine ilişkin, "AKM'yi halka açıyoruz diye kolbastı oynanmamalı. Orada yapılacak şeyler, ciddi halk müziği konserleri ama folklorik olanlar değil. Onlar daha başka tiyatrolarda, başka yerlerde de yapılır." diye konuştu.

"Yeni Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Projesi"ni AA muhabirine değerlendiren yazar Hatemi, Muhsin Ertuğrul Sahnesi'ne de yapımı öncesi itiraz edildiğini söyleyerek, "Yeni AKM tahmin ediyorum ki çok daha iyi olacak. Muhsin Ertuğrul da bir öncekinden daha iyi oldu. Basit bir bina iken çok büyük sayıda insan alabilecek güzel bir konferans ve tiyatro merkezi halini aldı. Ben ümitliyim ve iyi olacağını zannediyorum." diye konuştu.

Hatemi, AKM ilk yapıldığında "lüks" eleştirilerinde bulunulduğunu belirterek, "Bazıları bu bizim için lüks demişlerdi. O zaman doktor bir arkadaşa şöyle...