29 / 04 / 2024

Hükümete,“Doları bizim için 23 TL yapın” çağrısı!

Hükümete,“Doları bizim için 23 TL yapın” çağrısı!

Uzun süredir kurun artmaması nedeniyle rekabette zorlanan ihracatçılardan hükümete yeni çağrı geldi. Hazır giyim ve konfeksiyon sektörü, ekonomi yönetimine seslenerek, dolar kurunun kendileri için 23 TL olarak uygulanmasını istedi.



Türkiye’de istihdamın ve ihracatın dinamolarından hazır giyim ve konfeksiyon sektörü, kurun uzunca bir süredir stabil kalması nedeniyle zor günler geçiriyor.

Geleneksel pazar Avrupa’da resesyon emarelerinin başladığı bugünlerde dışa mal satmakta zorlanan hazır giyimciler, istihdamda kan kaybı yaşamamak için ekonomi yönetiminden, kurun kendileri için 23 TL’ye çıkarılması talebinde bulundu.

 Hükümete,“Doları bizim için 23 TL yapın” çağrısı!

Bloomberg’ten Taylan Bilgiç’in haberine göre, döviz kurunu sabit tutmaya yönelik politikaların maliyetlerini artırdığını söyleyen hazır giyimciler, rekabeti korumak amacıyla dolar ve euroda kendileri için 23-24 seviyelerinde özel bir döviz kuru istedi.

Konuyla ilgili görüşlerine yer verilen Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Ramazan Kaya, hazır giyimcilerin, işletmeler üzerindeki baskıyı aşmak için geçen ay Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile bir araya geldiğini ve ihracat gelirlerini artırmak için daha zayıf bir TL talep ettiklerini söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön