16 / 05 / 2024

Hükümete,“Doları bizim için 23 TL yapın” çağrısı!

Hükümete,“Doları bizim için 23 TL yapın” çağrısı!

Uzun süredir kurun artmaması nedeniyle rekabette zorlanan ihracatçılardan hükümete yeni çağrı geldi. Hazır giyim ve konfeksiyon sektörü, ekonomi yönetimine seslenerek, dolar kurunun kendileri için 23 TL olarak uygulanmasını istedi.



Avrupa’nın durgunlukla karşı karşıya olduğu bir dönemde, döviz kurunu sabit tutmaya yönelik politikaların maliyetleri artırdığını savunan Kaya, ihracatçı, TL’nin geçen yıl yüzde 85’i gören enflasyona göre yeterince değer kaybetmesine izin verilmediğini savundu ve ihracatçılar açısından liranın çok pahalı kaldığını vurguladı.

DOLAR KURU 23 TL OLSUN!

Habere göre sektör, dokuz aya kadar geçici bir süre için dolar/TL’nin 23, Euro/TL’nin ise 24 civarında olduğu bir döviz kuru uygulaması talep etti. Ancak görüşmede yetkililerin bu talebi olumlu karşılayıp karşılamadığı ise bilinmiyor.

Türk Lirası dolar karşısında 18,77, Euro karşısında 20,1 seviyelerinde işlem görürken, TL geçen yıl nominal olarak gelişmekte olan piyasalar arasında en kötü performans gösteren para birimleri arasında yer almıştı.

Hükümete,“Doları bizim için 23 TL yapın” çağrısı!

HAZIR GİYİMDE DURGUNLUK BELİRTİLERİ

Türkiye’de imalat sektörü halihazırda toplam ihracatın yüzde 94’ünden fazlasını oluştururken, hazır giyim de sektörün dinamolarından. Ancak geçtiğimiz senenin ikinci yarısında büyümenin tökezlemesinin de etkisiyle sektörün ihracata yönelik satışları son aylarda durakladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön