04 / 05 / 2024

huzur hakkı ödemesi

huzur hakkı ödemesi

Riskli yapı tespitlerine karşı yapılacak itirazları değerlendirmek üzere, ihtiyaca göre Bakanlıkça gerekli görülen yerlere teknik heyet gönderiliyor. Söz konusu riskli yapı teknik heyetine huzur hakkı veriliyor...

1 milyon TL'nin 5 yıllık geri ödemesi ne kadar? Banka banka faiz oranları...

Ev almak isteyen vatandaşları yakından ilgilendiren ve sürekli merak edilen banka faiz oranları hakkında en ucuz faizi hangi bankanın verdiği araştırılıyor. Buna göre, 1 milyon TL'nin 5 yıllık ödemesi ne kadar oldu?

Rapor alanlar dikkat, maaşınızı SGK ödüyor! İş göremezlik ödemesi nasıl hesaplanır? SGK T.C. no ile sorgulama

Sigortalı çalışanın işe devamını geçici olarak engelleyen bazı durumlar mevcut olduğu hallerde maaş ödemesini işveren yerine SGK yapıyor. İşte Rapor parası, İş göremezlik ödemesi hakkında merak edilenler... 

Emeklilik hakkını elde edemeyenler dikkat! Aylık 2.605 TL maaş bağlanacak

Hükümet, emeklilik hakkı elde edemeyen vatandaşlara has yeni bir destek ödemesi olan 65 yaş aylığı hakkında yeni bir ilan yaptı. Bu ödeme, ekonomik güçlüklerle başa çıkmakta güçlük çeken vatandaşlar için yapılan desteklere bir ilave olarak 2.605 TL değerinde maaş bağlanacak. 

1.649 TL SED ödemesi yapıldı! Hesaplarınızı kontrol edin!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık SED ödemeleri hakkında açıklama yaptı. Bakan Yanık, “İhtiyaç sahibi ailelerimizin çocukları için mart ayında toplam 236 milyon TL SED ödemesi yaptık” dedi.

Asgari ücrete vergi istisnası! Tüm detaylar belli oldu!

Asgari ücretin vergiden istisna edilmesine ilişkin esaslar belirlenirken, yönetim kurulu ve denetim kurulu üyelerine ödenen huzur hakkı ile bilirkişi, resmi arabulucu, eksper, spor hakemleri ve sporculara yapılan ödemeler için de istisnadan yararlanacak.

Emekliye ikinci promosyon ödemesi ne zaman yapılacak?

12 milyonu aşkın emekli, 2020 yılının üçüncü çeyreğine girmemizle birlikte ikinci promosyon ödemelerinin ne zaman yatırılacağı sorunun yanıtını araştırmaya başladı. Peki emekliler için ikinci promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? İşte 2020 emekli promosyon ödemeleri hakkında merak edilenler...

Nurol GYO'dan sermaye avansı ödemesi açıklaması!

Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı sermaye avansı ödemesi hakkında açıklama yaptı. İşte Nurol GYO'nun açıklaması...

İhlas Gayrimenkul 23.4 milyon TL ayrılma hakkı ödemesi yaptı!

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme tarafından ayrılma hakkını kullanan toplam 20 milyon 326 bin 988,38 adet pay için 1,153 TL ayrılma hakkı fiyatından toplam 23 milyon 437 bin 17.60 TL tutarında ödeme yapıldı...

Akmerkez GYO 2018 yılı kar payı 2. taksit ödemesi hakkında açıklama yaptı!

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 2018 yılı kar payı 2. taksit ödeme tarihi kararı hakkında açıklama yaptı...

TF Varlık Kiralama kira sertifikasının 6. getiri ödemesi tamam! 

TF Varlık Kiralama A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yurt dışı kira sertifikası getiri ödemesi hakkında açıklama yaptı.

TF Varlık Kiralama'nın kira sertifikası getiri ödemesi tamam!

TF Varlık Kiralama, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yurtdışı kira sertifikası kupon ödemesi hakkında açıklama yaptı.

İrtifak hakkı harcı 2018!

Gayrimenkul malikini bazı yetkileri kullanmaktan kaçınmaya veya yararlanan taşınmaz malikinin yüklü taşınmazı belirli şekilde kullanmasını sağlayan hak olan irtifak hakkı için ne kadar harç ödemesi yapılacak?

Metal Gayrimenkul'den Karmen Yapı hisseleri ödemesi hakkında açıklama!

Metal Gayrimenkul, Karmen Yapı'ya hisseleri için yapılan ödemeler hakkında KAP'a açıklama yaptı. İşte o açıklama..

huzur hakkı ödemesi Haberi

huzur hakkı ödemesi

Riskli yapı teknik heyetine huzur hakkı!

Bakanlıkça gerekli görülen yerlerde; riskli yapı tespitlerine karşı yapılacak itirazları değerlendirmek üzere, ihtiyaca göre teknik heyet teşkil ediliyor. Teknik heyet, üniversitelerden bildirilen dört üye ile en az ikisi inşaat mühendisi olmak üzere, Bakanlık teşkilatında görev yapan üç üyenin iştiraki ile yedekleri ile birlikte yedi üyeli olarak teşkil ediliyor.


Teknik heyetin huzur hakkı, yolluk ve gündelik ödenmesi, 10 Şubat 1954 tarihli ve 6245 sayılı Harcırah Kanunu hükümlerine göre ödeniyor.


Teknik heyetlerin teşkili

MADDE 9 – 

(1) Riskli yapı tespitlerine karşı yapılacak itirazları değerlendirmek üzere, ihtiyaca göre Bakanlıkça gerekli görülen yerlerde yeteri kadar teknik heyet teşkil edilir.


(2) Teşkil olunacak her bir teknik heyet için; yüksek öğretim kurumlarından ilgili meslek alanlarında, 28/1/1982 tarihli ve 17588 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Öğretim Üyeliğine...