05 / 05 / 2024

Huzur hangi belediyeye vergi ödeyecek

Huzur hangi belediyeye vergi ödeyecek

Maslak, Huzur ve Ayazağa Mahalleleri, 1 Nisan 2014'te Sarıyer Belediyesi'ne bağlanarak Sarıyerli oldu. Sarıyer Belediyesi, bu mahallelerde neler yapıyor? Maslak, Huzur ve Ayazağa'daki konut ve işyeri sahipleri vergilerini hangi belediyeye ödeyecek?

Emlak vergisi hangi dönemde ödenir?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin ödemek ile mükellef olduğu vergi oluyor. Ev, işyeri, arsa veya arazi sahipleri her sene emlak vergisini bağlı olduğu belediyeye ödüyor. Peki, emlak vergisi hangi dönemde ödenir?

Emlak vergisinde hangi banka kaç taksit yapıyor?

Emlak vergisi taşınmazın bağlı olduğu belediyeye senede en fazla iki eşit taksit halinde ödeniyor. Ödeme sürecinde bankaların bazı kampanyaları olabiliyor. Peki, emlak vergisinde hangi banka kaç taksit yapıyor?

Emlak vergisi hangi belediyeye ödenir?

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içinde bulunan tüm gayrimenkuller emlak vergisinin konusunu oluşturuyor. Vergi her sene belli aylarda iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, emlak vergisi hangi belediyeye ödenir?

Emlak vergisi hangi aylarda ödenir 2015?

Türkiye'deki bina, arsa ve araziler için emlak vergisi ödeniyor. Emlak vergisi taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Peki, emlak vergisi hangi aylarda ödenir 2015? İşte emlak vergisi ayları..

Emlak vergisi hangi ayda ödenir?

Emlak vergisi, 1319 sayılı Kanun gereğince ödeniyor. Vergi, konut, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz mallar için her sene belediyeye veriliyor. Peki, emlak vergisi hangi ayda ödenir?

Emlak vergilerini hangi bankalar alıyor?

Evi, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmazı olan vatandaşların her sene emlak vergisi borcunu belediyeye ödemesi gerekiyor. Peki, emlak vergisi bankadan ödeniyor mu? Emlak vergilerini hangi bankalar alıyor?

2015 emlak vergisi hangi dönemlerde ödenir?

Türkiye sınırlarında bulunan mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi tüm taşınmaz mallar için bağlı olunan belediyeye emlak vergisi ödeniyor. Peki, 2015 emlak vergisi hangi dönemlerde ödenir?

Emlak vergisi hangi bankaya ödenir?

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Her sene iki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisi belediyeye yatırılıyor. Peki, emlak vergisi hangi bankaya ödenir?

Ispartakule Başakşehir'e bağlansın mı anketi sona erdi!

Ispartakule sakinlerinin Facebook'ta yürütülen Ispartakule Avcılar'dan ayrılarak Başakşehir'e bağlansın mı anketi sona erdi? Peki sonuç ne? Ispartakule halkı hangi belediyeye bağlanmak istiyor? İşte Ispartakule Başakşehir'e bağlansın mı anketinin sonucu..

Maslak, Ayazağa ve Huzur Mahallesi emlak ve çevre temizlik vergisini nereye ödeyecek?

Şişli'den Sarıyer'e geçen Maslak, Ayazağa ve Huzur Mahalleleri'ndeki ev sahipleri emlak ve çevre temizlik vergisi 2014 yılı 2'inci taksitini hangi belediyeye ödeyecek? İşte Ayazağa, Maslak, Huzur mahallelerinin ödeme yapacağı belediye...

Belediyeye hangi vergiler ödenir?

Devlete belediye aracılığı ile bazı vergiler ödeniyor. Vergiler, belli dönemlerde ve belli vergi oranları ile mükellefleri tarafından ödeniyor. Peki belediyeye hangi vergiler ödenir? İşte belediye vergileri...

Maslak, Huzur ve Ayazağa, vergilerini hangi belediyeye ödeyecek?

Maslak, Huzur ve Ayazağa Mahalleleri, 1 Nisan 2014'te Sarıyer Belediyesi'ne bağlanarak Sarıyerli oldu. Sarıyer Belediyesi, bu mahallelerde neler yapıyor? Maslak, Huzur ve Ayazağa'daki konut ve işyeri sahipleri vergilerini hangi belediyeye ödeyecek?

Büyükşehir, İstanbul'da hangi mahallelerin imar planlarını görüşecek?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Mart ayı Meclis toplantılarında hangi konuları görüşeceğinin listesini açıkladı. Büyükşehir, İstanbul'da hangi ilçe ve mahallelerin uygulama imar planlarında değişiklik yapılması tekliflerini görüşeceğini bildirdi...

Huzur hangi belediyeye vergi ödeyecek Haberi

Huzur hangi belediyeye vergi ödeyecek


Maslak, Huzur ve Ayazağa'nın Sarıyer'e bağlanması için 30 Mart yerel seçimlerinin geçmesi bekleniyordu. O geçiş gerçekleşti. Peki şimdi neler oluyor? 


Maslak, Huzur ve Ayazağa mahallelerinin Şişli'den alınarak Sarıyer'e bağlanması, 18 Ekim 2012 Perşembe günü TBMM'de kabul edilen 13 ili büyükşehir kapsamına alan Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı'nın 2. maddesi gereğince gerçekleşti.


Ancak üç mahallenin resme Sarıyer'e bağlanması için 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimi’nin gerçekleşmesi bekleniyordu. Seçimler geçti ve üç mahalle, 1 Nisan 2014 itibariyle Sarıyer’e bağlandı. 



Maslak, Huzur ve Ayazağa ahalisi vergilerini kime ödeyecek?


Maslak, Huzur ve Ayazağa’da konut veya işyeri sahipleri, 31 Mayıs 2014 tarihinde sona erecek Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi 1’inci taksit ödemesini ayrıldıkları Şişli Belediyesi’ne yapacak.


Bu üç mahalledeki mal sahipleri,...