30 / 06 / 2024

huzurlu ev açılıyor

huzurlu ev açılıyor

Huzurevlerinin yerini alması hedeflenen ''huzurlu ev'' modelinin ilki Ankara'da törenle açılacak...

Hazine arazileri vatandaşlara açılıyor! Hazine arazisine ev yapmak isteyenlere harç ve KDV muafiyeti müjdesi!

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen hazine arazileri için müjde geldi. Konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika bilgisine göre, hazine arazileri vatandaşlara açılıyor. İşte detaylar...

Popüler Metaverse Coin’inde son dakika! Yeniden açılıyor!

Bir oynadıkça kazan türü oyun olarak dikkat çeken Axie Infinity'e ev sahipliği yapan Ethereum bağlantılı bir yan zincir (side-chain) olan Ronin köprüsü üç ay süren bekleyişten sonra yeniden açılıyor. 

Anatolium Marmara AVM 19 Nisan'da açılıyor!

Ofis, tercihe göre ev-ofis ve alışveriş merkezinden oluşan Anatolium Marmara AVM 19 Nisan'da açılıyor. AVM, 360 derece seyir terası ile 2 bin 500 çalışana hizmet verecek..

Harry Potter'ın 4 Privet Drive'daki evi ziyarete açılıyor!

Harry Potter'ın büyüdüğü 4 Privet Drive'daki ev, ilk filmin yayınlanmasının 15'inci yılı şerefine hayranlarının ziyaretine açılıyor. Ev 27 Mayıs 6 Haziran tarihleri arasında kapılarını serinin hayranlarına açacak.

EVTEKS fuarı 17 Mayıs'ta İstanbul'da açılıyor!

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği ve CNR Fuarcılık işbirliğiyle düzenlenen, dünyanın ikinci Türkiye’nin ise en büyük ev tekstili fuarı EVTEKS 17 Mayıs'ta açılıyor.

Şanlıurfa Beyaz Saray hizmete açılıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, tarihi mekan olan Beyaz Saray’ı halkın hizmetine sunuyor. Kentte Sakıbın Köşkü olarak bilinen ve daha sonra "Beyaz Saray" adı verilen Haleplibahçe’deki tarihi bahçeli ev, halkın hizmetine açılıyor

Dokumaca Anadolu Efsaneleri Sergisi bugün açılıyor!

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TETSİAD)’nin sponsorluğunda, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi ve öğrencilerinden oluşan 14 tekstil sanatçısı tarafından hazırlanan sergi bugün açılıyor.

Eviniz için Moda, H&M Home'da! İlk mağaza bugün açılıyor!

H&M’in Türkiye’deki ilk ev dekorasyon mağazası H&M Home, 18 Eylül Perşembe günü (bugün) Mall of İstanbul’da açılıyor. H&M Home, her tarz ve bütçeye hitap edecek birbirinden farklı konseptler içeriyor!

TSMD Mimarlık Öğrencileri Proje Sergisi 17 Eylül'de açılıyor!

TSMD Mimarlık Merkezi, eğitime katkı projelerine bir yenisini daha ekleyerek, her sene yapılması planlanan mimarlık öğrencileri proje sergisinin ilkine ev sahipliği yapıyor.TSMD Mimarlık Öğrencileri Proje Sergisi 17 Eylül'de açılıyor.

Mivara Premium Villas bayramda hizmete açılıyor!

Bodrum ultra lüks yeni bir tesise daha ev sahipliği yapacak. Gündoğan'da inşa edilen, 5 yıldızlı Mivara Luxury Resort&Spa ile 16 villadan oluşan Mivara Premium Villas, bayramda hizmete açılıyor...

İzmir'de 8 bin 500 yıllık antik kentler halka açılıyor!

İzmir'de kazı çalışmaları devam eden antik kentlerden 6'sı daha ziyarete açılıyor. Yeni ören yerleri arasında ilginç kalıntı ve hikayelere ev sahipliği yapan antik kentler de bulunuyor.

China Homelife Turkey Fuarı 5 Haziran'da açılıyor!

Ev tekstilinden elektroniğe, yapı malzemelerinden hazır giyime kadar geniş bir yatırıma sahip olan Çin, tüketicilerin ihtiyaçlarına cevap veriyor. China Homelife Turkey Fuarı 5 Haziran'da açılıyor.

Restore edilen Cunda Taksiyarhis Kilisesi müze olarak açılıyor!

Rahmi Koç Müzecilik ve Kültür Vakfı tarafından müze olarak 9 milyon liraya restore edilen Cunda Adası’ndaki Taksiyarhis Kilisesi, 31 Mayıs’ta Rahmi Koç ve Muhtar Kent’in ev sahipliğinde düzenlenecek VIP davet ile açılıyor...

huzurlu ev açılıyor Haberi

huzurlu ev açılıyor


Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Aylin Çiftçi, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Emek'teki 75. Yıl Yaşlı Hizmet Merkezi'ni ziyaret etti. 

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çiftçi, huzurevlerinde yaşlıların torunlarını ve çocuklarını beklediklerini, onlarla aynı evde ya da yan yana olmak istediklerini dile getirdi. 

Yaşlılara yönelik gündüzleri çeşitli etkinliklerin düzenlendiği yaşlı hizmet merkezlerinin sayısını arttırmak için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini anlatan Çiftçi, bu merkezlerde yaşlıların akşamları kendi evlerinde ya da çocukları ve torunlarıyla kaldığını, gündüzleri ise yaşıtlarıyla çeşitli etkinliklere katılabildiklerini ifade etti. 

 Sayılarının çok az olduğu ve tüm Türkiye'de yaygınlaşması için 2 binin üzerinde yaşlı hizmet merkezinin bulunması gerektiğini belirten Çiftçi, merkezlerin yerel yönetimlerce açılması, bakanlığın da izleme faaliyetlerini yürütmesi için çalıştıklarını kaydetti. 

 Çiftçi, bu amaçla yaşlı hizmet merkezlerinin standartlarını belirlediklerini ve yönetmelik hazırlığı...