04 / 05 / 2024

İBB AKM binası

İBB AKM binası

70 yıllık Atatürk Kültür Merkezi 2008 yılında kapatılmıştı. edildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de haziran ayında dikkat çekici bir tahsis kararı alarak AKM’nin yıkımına ilişkin ilk adımı attı.

Taksim AKM açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yenilenen Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) açılışını yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile Ankara'dan İstanbul'a geldi ve Cumhuriyet'in 98. yılında hizmete açılan AKM binasındaki törende yer aldı.

Türkiye’nin ilk 3D binasının inşaatı başladı!

İBB iştirak şirketi İSTON, Türkiye'nin ilk 3D binasının inşaatına başladı. Binanın inşaatı tamamen yerli malzemelerle yapılacak. 

İBB'nin Merter'deki hizmet binasının satışı için iptal kararı!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, geçtiğimiz Haziran ayında Merter'de satışa çıkarılan hizmet binasını satışının iptal edildiğini açıkladı.

Adalar Belediyesi Hizmet Binası depreme dayanaksız mı?

Adalar Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Adalar Belediyesi Hizmet Binası'nın depreme dayanıksız olduğunu belirledi. Yapılan analizler sonrasında İBB'nin Adalar Belediyesi Hizmet Binası'nı yıkması bekleniyor.

Kasımpaşa’daki tarihi Divanhane karakol binası yıkıldı!

Beyoğlu Kasımpaşa’daki tarihi Divanhane Karakol binası, İBB’nin başlattığı yargı sürecindeyken bir gecede ağır iş makineleri ile yıkıldı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat “Utanç duyuyorum” dedi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da  suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. 

Adalar'da ek hizmet binası açıldı! 

İBB Bakırköy, Kartal ve Kasımpaşa’dan sonra dördüncü ek hizmet binasın açılışını Adalar’da gerçekleştirdi. 

Divanhane Karakol binası Haliçport’un otoparkı için mi yıkılıyor?

İstanbul Kasımpaşa’daki tarihi Divanhane Karakol binasının yıkımı İBB Meclisi’nde de gündeme geldi. Tarihi binanın yıkımı konusundaki tartışmalar devam ediyor...

Divanhane Eski Karakol Binası'ndaki yıkım tartışmaları büyüyor!

Yıkım çalışmaları başlatılan Divanhane Eski Karakol Binası ile ilgili AKP ve İBB arasında 'ihya' tartışması devam ediyor. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve İBB AKP Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu’ya çağrıda bulundu.

Yeni AKM'nin inşasında sona geliniyor!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni AKM inşaatına ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Atatürk Kültür Merkezi'nin inşasında sona geliyoruz. Taksim Meydanı'nda biliyorsunuz muhteşem bir opera binasını İstanbul'umuza kazandırıyoruz" dedi.

Yeni AKM inşaatının yüzde 82'i tamamlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 10 Şubat 2019'da temeli atılan AKM binasının inşaatının yüzde 82'i tamamlandı.

İzmir Büyükşehir Belediye binası için yıkım tartışması!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Binası yıkılmalı mı yıkılmamalı mı tartışması sürüyor. Tunç Soyer ve İBB Meclis'i binanın yıkılması yönünde görüş savundu. İMO ise performans analizi yapılmasını önerdi.

Yeni AKM inşaatının yüzde 70'i tamamlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 10 Şubat 2019'da temeli atılan AKM binasının inşaatı hız kesmeden devam ediyor...

Yeni AKM'nin inşaatında son durum ne?

Taksim'de temeli 10 Şubat 2019'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan yeni Atatürk Kültür Merkezi (AKM) binası yükseliyor. Hummalı bir çalışmanın yürütüldüğü 95 bin 596 metrekare kapalı alanı olan AKM'nin inşaatında sona geliniyor...

İBB AKM binası Haberi

İBB AKM binası

Onarılması gündeme gelen AKM çivi dahi çakılmayarak adeta çürümeye bırakıldı. Yıkılması yönünde sık sık haber çıkan AKM için en son Cumhurbaşkanı Recep Tayyip 


Erdoğan 12 Haziran 2017'de sanatçılarla buluştuğu iftar programında “AKM'nin yıkılıp yerine yeni ve ihtişamlı bir opera binası yapılacağını” açıkladı.




BEDELSİZ VERİLDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) de haziran ayında dikkat çekici bir tahsis kararı aldı ve  AKM'nin yıkımına ilişkin ilk adımı attı. İBB'nin mülkiyetinde bulunan Taksim  Gümüşsuyu'ndaki AKM'yi çevreleyen 4 parselden oluşan 20 bin metrekarelik arazi 2 yıl süre ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bedelsiz olarak tahsis edildi. Tahsis edilen arazi üzerinde AKM Müdürlüğü ve otoparkı bulunuyor. 



2 YILDA BİTİRİLECEK

İBB yetkilileri “inşaat işlemleri sırasında gerekli olacağı” için yapıldığını açıkladı. Yıkım işlemi, Kültür ve Turizm Bakanlığı aracılığı ile gerçekleştirilecek. Yerine gelecek opera...