28 / 08 / 2024

ibb gayrimenkul tahsisleri

ibb gayrimenkul tahsisleri

Geçmiş dönemlerde İBB tarafından bazı kurumlara, vakıflara ve derneklere tahsis edilen  gayrimenkullerin amaçları dışında kullanıldığı ortaya çıktı. 

Üsküdar Üniversitesi ve İBB gayrimenkul satıyor! Bu tarihlere dikkat!

Üsküdar Üniversitesi ve İBB, gayrimenkul satışı yapılacağını açıkladı. Peki hangi ilçelerdeki gayrimenkuller satılacak? İşte ayrıntılar ve ihale tarihleri... 

Trend Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İBB'nin hisselerini 3,6 milyona satın aldı

Trend Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Alibeyköy'de gerçekleştireceği projenin hayata geçirilmesi hedefi doğrultusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan hisselerin tapu devrinin bugün gerçekleştirildiğini açıkladı.

İBB İstanbul'un göbeğinde gayrimenkul fırsatı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı tarafından, İstanbul ili, Eyüpsultan ve Kartal ilçesinde konumlanan 3 adet gayrimenkul satışa çıkarıldı.

İBB ve Esenler Belediyesi arasında gayrimenkul satışı tartışması!

İBB ve Esenler Belediyesi arasında halk ekmek tartışmasının ardından gayrimenkul satışı krizi başladı. İBB AK Parti Grup Başkanvekili Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı konuya ilişkin konuştu.

İBB Meclisi'nde gayrimenkul satışları ve arazi tahsisleri komisyonlara devredildi!

İBB Meclisi'nde 3 araştırma ve inceleme komisyonunun kurulması teklifi yapıldı. Konuşmalar ve değerlendirmelerin ardından bu teklif onaylandı.

İBB'den Mecidiyeköy'de 472 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul ili, Şişli ilçesi, Mecidiyeköy Mahallesi'nde yer alan gayrimenkulü 472 milyon TL'ye satıyor...

İBB'den Başakşehir'de 4.5 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Başakşehir İkitelli'de yer alan gayrimenkulü 4 milyon 516 bin 700 TL bedelle satışa çıkardı.

İBB Beyoğlu'ndaki gayrimenkulü 3 yıllığına kiraya verecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beyoğlu'nda yer alan gayrimenkulü 3 yıllığına kiraya verecek. 

İBB, Ümraniye'deki gayrimenkulü kiraya verecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ümraniye İnkılap Mahallesi'nde yer alan gayrimenkulü 3 yıllığına kiraya verecek.

Silivri Belediye Meclisi'nde gayrimenkul tahsisleri konuşulacak!

Silivri Belediye Meclisi’nin Aralık Ayı Meclis Toplantısı’nın 1. Birleşiminin 1. Oturumu, 2 Aralık tarihinde gerçekleştirecek. Toplantıda gayrimenkul tahsisleri konuşulacak.

Medipol Üniversitesi'nin sahip olduğu alanın 8 yılda 64 kat büyüdüğü iddiası!

Ankara'daki gayrimenkul tahsisleri ile gündemde olan Medipol Üniversitesi'nin sahip olduğu alan 8 yılda 64 kat büyüdüğü iddia edildi.

İBB'nin arazi ve bina tahsisleri TBMM gündeminde!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan arazi ve bina tahsisleri TBMM gündemine taşındı. CHP'li Sezgin, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İBB'nin Eyüp'teki gayrimenkulü yurt olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Eyüp'e bağlı Silahtarağa Mahallesi'ndeki gayrimenkulü İlim Yayma Cemiyeti'ne tahsis etti. Gayrimenkul, orta ve yüksek öğretim öğrencilerinin kalabilecekleri bir yurt olacak..

ibb gayrimenkul tahsisleri Haberi

ibb gayrimenkul tahsisleri

Sayıştay'ın 2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) raporunda, belediyenin; bazı kamu kurum ve kuruluşlarına, çeşitli dernek veya vakıflara tahsis ettiği taşınmazların amaçları dışında kullanıldığı tespit edildi. 

İBB TESPİT ÇALIŞMALARINA BAŞLADI 

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; İBB, Sayıştay'a verdiği cevapta tahsis edilen gayrimenkullerin amacına uygun olarak kullanılıp kullanılmadığının düzenli olarak kontrol edilmesi için çalışmalara başlandığını, amacına aykırı kullanımların tespit edilmesi halinde tahsisin iptali yoluna gidileceğini aktardı. Sayıştay'ın hazırladığı raporda bu duruma ilişkin örneklere yer verildi.

EĞİTİM İÇİN VERİLDİ, BELEDİYE SPOR MERKEZİ OLARAK İŞLETİYOR 

Pendik ilçesi Şeyhli Mahallesi'ndeki 15 bin metrekarelik parsel 2018'de eğitim ve sosyal hizmet faaliyetlerinde kullanılmak üzere 25 yıl süre ile bir vakfa tahsis edildi. Parselin toplam bin 551 metrekaresinin adına tahsis yapılan vakıf tarafından eğitim faaliyetlerinde kullanıldığı belirlendi. Söz konusu tahsis 2017...