29 / 04 / 2024

ibb imar planı

ibb imar planı

Sancaktepe İlçesi, Abdurahmangazi Mahallesi, 7381 ada, 5 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda...

Sarıyer 3 ada 37-38-39 parsellerin imar planı tadilatı askıda!

Sarıyer ilçesi, 3 ada, 37, 38, 39 parseller ile bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 2 Ekim 2019 tasdik tarihli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Sancaktepe Sarıgazi 139 ada 7 parsel plan tadilatı askıda!

Sancaktepe İlçesi, Sarıgazi Mahallesi, 139 ada, 7 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda...

Pendik Yenişehir nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda!

Pendik ilçesi, Yenişehir Mahallesi, Millet Caddesi ile Saray Sokak Kesişimi Yol Kavşak Düzenleme Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Kartal Soğanlık 10287 ada 143 parsel imar planı tadilatı askıda!

Kartal İlçesi, Soğanlık Mahallesi, 10287 ( eski 1101 ) ada, 143 parsele (Plan Notu) ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda...

Çekmeköy Sırapınar Mahallesi 638 ve 639 parsellerin imar planı askıda!

Çekmeköy İlçesi, Sırapınar Mahallesi, 638 ve 639 parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı...

İBB'de imar hareketleri hızlandı!

9 Eylül’deki İBB meclis gündeminin dosya sayısı 130’a ulaştı. 130 dosyanın da 94'ü de imar planlarıyla ilgili...

Büyük İstanbul Otogarı'nın nazım imar planı yapılmadı mı?

İstanbul Büyük Otogarı Esnaflar Derneği Başkanı Şahap Önal, "Otogarın imar planı yapılmadan, planlarda hazineye ait mera alanı olarak görülüyor.Otogarın yapımına kamulaştırmaları yapılmadan geçici temel atma planıyla izin verildi." dedi.

Arnavutköy Saklıgöl Evleri'nin bulunduğu arazinin imar planı değişti!

Yürürlükteki planlarda yüzde 17 yapılaşma hakkı bulunan arazi, plan değişikliği yapılarak tamamıyla imara açıldı. İmar planı değişikliği teklifi, AKP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

Kadıköy'deki o inşaat için koruma amaçlı imar planı hazırlandı! İBB, 'kurul kararına aykırı' dedi.

İstanbul Kadıköy’de bulunan tescilli tarihi eser Sokullu Konağı ve arkasında yer alan 2 bloklu sitenin iskan ruhsatını alabilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koruma amaçlı imar planı hazırladı... İşte detaylar...

Afif Paşa Mehtabiye Köşkü'nün imar planı değişikliği İBB Meclisi'nde görüşüldü!

İstanbul Boğazı'nın en görkemli yalılarından biri olan ve Afif Paşa Yalısı'nın restorasyonu ve imar planı değişikliği için köşkün yeni sahibi Fiba Holding, İBB'ye başvurdu. Başvuru İBB meclisinde görüşüldü ve dosya kurula gönderildi...

Avcılar’da imar plan notu değişikliğine İBB'den onay!

Silivri depreminden sonra hızla Avcılar Belediye Meclis toplantısında oy birliği ile kabul ediip İBB Meclisine gönderilen imar plan notu değişikliği dünkü meclis toplantısında onaylandı.

İBB, Etiler'deki imar planının iptal kararını istinafa taşıdı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki CHP'li meclis üyelerinin açtığı dava sonucu iptal edilen kişiye özel rant yaratan imar planının iptal kararı istinafa taşındı.

İBB Samandra'daki imar planına itirazları kabul etmedi!

İBB) Meclisi'nde Samandra'da "dini tesis", "park" ve "zemin altı otopark" olarak düzenlenen alanın imar planı itirazları değerlendirildi. Meclis, alanın imar planına itirazları kabul etmedi.

İBB Tuzla'da 2 imar planı değişikliğini askıya çıkardı!

Tuzla'da E-5 ile Demiryolu Arası Nazım İmar Planı'na ilişkin ve Orhanlı Sanayi Bölgesine ait dere İşletme bandlarının revize edilmesine ilişkin imar planı tadilatları askıya çıktı..

İBB, Türker Proje Kartal arazisi imar planı onayladı!

Türker Proje Gayrimenkul ve Yatırım Geliştirme bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre İBB, Türker Proje Kartal arazisi imar planı onayladı.

Kartal kentsel dönüşüm imar planı İBB'nin gündeminde!

Kartal'ın kentsel dönüşüm projesine ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planına gelen kamu, şahıs ve şirket itirazları İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin gündeminde. İşte imar planı sürecinde son durum...

İBB Meclisi'nde cemevi imar planı krizi!

Sarıyer’de 5 katlı ‘cemevi’ için imar planının görüşüldüğü İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında sıra değişikliğin işlenmesine gelince kriz çıktı. AK Parti ‘kültürel ve sosyal tesis’ derken CHP ‘ibadet alanı’nda ısrar etti.

İBB'nin Aralık ayındaki tartışmalara neden olan 5 imar planı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi yılın son ayını da rant odaklı imar planı teklifleriyle geçirdi. Aralık ayı meclis oturumlarında sert tartışmalara neden olan 5 karar özetle şöyle:

İBB, Sinpaş Aydos Country'nin imar planı değişikliğini kabul etti!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, mahkeme tarafından planları iptal edilen, Sinpaş’ın ‘Aydos Country’ projesinin imar planı değişikliğini kabul etti.

Kuzey Marmara Otoyolu imar planını İBB Meclisi onayladı!

Üçüncü köprüye yeni imar planı Yavuz Sultan Selım'in bağlantı yollarına ilişkin imar planı İBB Meclisi tarafından onaylandı. Sarıyer ve Beykoz'u içeren plana CHP'li komisyon üyeleri itiraz şerhi koydu.

3. köprü yollarının imar planı değişikliği İBB Meclisi'nde kabul edildi!

SARIYER ve Beykoz gerigörünüm ve etkilenme bölgesinde yer alan 3. Köprü'nün bağlantı yolları ile ilgili imar planı değişikliği, İstanbul 8. İdare Mahkemesi'nin iptal kararının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edildi.

ibb imar planı Haberi

ibb imar planı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 24 Aralık 2019 tarihinde Sancaktepe İlçesi, Abdurahmangazi Mahallesi, 7381 ada, 5 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 8 Kasım 2019 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı. 

Sancaktepe İlçesi, Abdurahmangazi Mahallesi, 7381 ada, 5 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 8 Kasım 2019 tasdik tarihli plan tadilatı 24 Ocak 2020 tarihinde askıdan inecek.

İmar planı için...