21 / 05 / 2024

İBB İŞAT Abdullah Çolak kimdir

İBB İŞAT Abdullah Çolak kimdir

İstanbul Şehircilik Atölyesi (İŞAT) Müdürü Abdullah Çolak, bu görevine 16 Ağustos 2013 tarihinde atandı. Çolak daha önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Emlak Yönetimi Daire Başkanlığı görevindeydi.

Ümraniye'deki dev kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı! Tam 1.174 yeni konut geliyor!

Ümraniye'deki dev kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı. Topağacı Kentsel Dönüşüm Temel Atma Töreni'nde konuşan Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan adayı Murat Kurum önemli açıklamalar yaptı.

İBB açıkladı! Eyüpsultan-Bayrampaşa tramvay hattı için imzalar atıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesince (İBB) yaptırılacak olan Eyüpsultan-Bayrampaşa tramvay hattı için imzalar atıldığı açıklandı. 

İBB'den Eyüpsultan'a 703 yeni konut geliyor! Dev projenin temeli atıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB), Eyüpsultan Akşemsettin Mahallesi'nde hayata geçireceği kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı. Söz konusu projede 703 yeni konut yer alacak.

KİPTAŞ Karanfilköy projesinin temeli atıldı! KİPTAŞ'tan Beşiktaş'a tam 1.361 yeni konut geliyor!

KİPTAŞ Karanfilköy projesinin temeli bugün İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katıldığı törenle atıldı. Söz konusu projede tam 1.361 yeni konut yer alıyor.

Esenler'de otellerin çatı katı serbestliği teklifine İBB Meclisi'nden onay!

İBB Meclisi AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu’nun başkanı olduğu Esenler'de kamu yapılarına sunulan çatı katı serbestliğine turizme katkı amacıyla oteller dahil edildi. İBB Planlama Müdürlüğü, düzenlemenin çatıdan kaynaklı yapı yüksekliğini ve inşaat alanını arttırabileceğiyle ilgili uyarı yaptı.

Aks Çatı Cephe Kaplama İzolasyon İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aks Çatı Cephe Kaplama İzolasyon İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ümraniye’de   10 bin TL sermaye bedeli  ile Abdullah Serhan    Öksüz tarafından  kuruldu.

KİPTAŞ Bağcılar dönüşüm projesinin temeli yarın atılıyor!

İBB iştiraki KİPTAŞ tarafından İstanbul'un Bağcılar ilçesi Kirazlı Mahallesi'nde start verilen kentsel dönüşüm projesinin temeli yarın atılıyor.

KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler projesinin temeli yarın atılıyor!

İBB, bir sosyal konut projesini daha hayata geçiriyor. İBB iştiraki KİPTAŞ’ın yeni dönemdeki 3'üncü sosyal konut projesinin temeli, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla yarın Tuzla'da atılıyor. Projenin başvuru detayları belli oldu.

Ekrem İmamoğlu'ndan Meclis'in çatı kararına veto!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP’nin çoğunluğu elinde bulundurduğu İBB Meclisi’nin, depreme karşı tedbirler kapsamında kentsel dönüşümü hızlandırmak için çatıların kat olarak kabul edilmesine yönelik düzenlemeyi engelleyen kararını veto etti.

İstanbul’u depreme hazırlayacak çatı düzenlemesi reddedildi!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun depremle ilgili İBB Meclis gündemine sunduklarını açıkladığı dört maddeden biri olan kentsel dönüşümün önünü açacak çatı katlarına ilişkin düzenleme reddedildi. AKP-MHP grubunun oyları ile reddedildi.

Levent Camii'nin temeli Cuma günü atılıyor!

Levent’te, mülkiyeti Maliye Bakanlığı’na ait olan ve 2016 yılında İBB Meclis kararıyla imar planı değişikliğiyle cami alanına alınan 18 bin 450 metrekare büyüklüğündeki arsa üzerine Levent Camisi'nin temeli atılıyor.

KİPTAŞ Silivri 4. Etap projesinin temeli atıldı! 

KİPTAŞ Silivri 4. Etap projesinin temeli atıldı. Temel atma törenine katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt konuşma yaptı. Ali Kurt, "Bugün 2+1 dairelerimiz için yaklaşık yüzde üçlük bir indirim daha yaparak, vatandaşlarımıza 120 ay sabit taksitle 0.62 faiz oranı sunuyor

KİPTAŞ Silivri 4. Etap projesinin temeli bugün atılıyor!

İBB şirketi KİPTAŞ, yeni dönemin ilk konut projesinin, KİPTAŞ Silivri 4. Etap konutlarının temelini bugün atıyor. KİPTAŞ Silivri 4. Etap konutları için ön başvuru 21 Haziran'a kadar devam edecek... 

İBB İŞAT Abdullah Çolak kimdir Haberi

İBB İŞAT Abdullah Çolak kimdir

Abdullah Çolak kimdir?


İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Şehircilik Atölyesi (İŞAT) Müdürü Abdullah Çolak, 1971 yılında Trabzon'un Arsin ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Trabzon'da tamamladı. 


1990 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği bölümünden mezun oldu.


1990-1994 yılları arasında Toprakkale-İskenderun otoyolu inşaatında mühendis olarak çalıştı. 1995 yılında askerlik görevini tamamladı. 1996 yılında Dicle barajı anakanal ve tünel inşaatında Harita şefi olarak görev yaptı.


Mayıs 1997 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Harita Müdürlüğü'nde göreve başladı. 1998-2000 yılları arası İstimlak Müdürlüğü, 2000-2001 yılları arası Park Bahçeler Müdürlüğü, 


2001-2005 yılları arası Mesken ve Gecekondu Müdürlüğü'nde görev yaptı. 2005-2009 yılları arasında Mezarlıklar Müdürlüğü'nde Müdür Yardımcısı olarak çalıştı.


17.07.2009 tarihinde Kamulaştırma Müdürü olarak atanan Abdullah Çolak, Nisan 2013 tarihinde Emlak Yönetimi Daire Başkanlığı görevine atandı.16 Ağustos...