06 / 05 / 2024

İBB Kiptaş Esenler Belediyesi kentsel dönüşüm

İBB Kiptaş Esenler Belediyesi kentsel dönüşüm

Esenler’de 5 ayrı noktada yürütülen kentsel dönüşüm projeleri ile bu konuda öncü ilçelerden birisi olan Esenler Belediyesi’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) ve KİPTAŞ'tan ziyaretçileri vardı. Peki ne konuştular? Açıklıyoruz...

Konut projesinde kimsenin görmediği ayrıntı! 850 bin liralık eve 8 milyon ödenecek

İBB Kiptaş Genel Müdürü Ali Kurt, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın detaylarını duyurduğu sosyal konut projesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kurt, barınma ve kira krizinin sadece konut üreterek çözülemeyeceğini söyleyerek, enflasyonla birlikte yapılan yatırımın maliyetinin artabileceğini ifade etti.

Esenler'de otellerin çatı katı serbestliği teklifine İBB Meclisi'nden onay!

İBB Meclisi AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu’nun başkanı olduğu Esenler'de kamu yapılarına sunulan çatı katı serbestliğine turizme katkı amacıyla oteller dahil edildi. İBB Planlama Müdürlüğü, düzenlemenin çatıdan kaynaklı yapı yüksekliğini ve inşaat alanını arttırabileceğiyle ilgili uyarı yaptı.

İBB ve Esenler Belediyesi arasında gayrimenkul satışı tartışması!

İBB ve Esenler Belediyesi arasında halk ekmek tartışmasının ardından gayrimenkul satışı krizi başladı. İBB AK Parti Grup Başkanvekili Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı konuya ilişkin konuştu.

İBB'nin Esenler Belediyesi'ne tahsis ettiği alanda cemevi mi yapılacak?

Esenler Belediyesi, 2019'da Alevi kurumlarına verdiği ilçede yer ve cemevi sözünü tutmazken, İBB’nin 20 seneliğine belediyeye tahsis ettiği yeri adres şeklinde gösterdi. 

Esenler'de kafaları karıştıran inşaat!

Dört Yaka Esenler Meydan projesinde “fazla inşaat hakkı” iddiaları gündem oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) tespit ettiği imara aykırılıklar ve usulsüzlüklere karşın projenin inşaatı devam ediyor. 

Ekrem İmamoğlu'ndan KİPTAŞ'ın 130 milyon TL'ye aldığı arsaya ilişkin açıklama!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, soruşturma açılan dosyalardan birinin Başakşehir dosyası olduğunu belirtti. İmamoğlu, "7 Ocak 2016 günü Başakşehir’de 78 bin metrekarelik bir arsa alıyor bir özel şirket. 49 milyon liraya. 11 Ocak’ta arsayı 130 milyon liraya Kiptaş’a satıyor" dedi.

Esenler'de 41 bin konutun acil dönüşmesi gerekiyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Esenler Belediyesi ile Avcılar Belediyesinin depremle mücadele çerçevesinde yürüttüğü çalışmalarını TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu'nda anlattı. 

İnan Güney'den Esenler'deki plan değişimine tepki!

İBB Meclisi’nde Esenler’de yapılan bir plan değişikliğinin oylanması sırasında AKP’li ve CHP’li meclis üyeleri arasında tartışma yaşandı. CHP'li İBB Meclis Üyesi İnan Güney, "İstediğiniz alan sit alanından çıkarıp imara açıyorsunuz" dedi.

KİPTAŞ İzmit Çınar Evler ile Kocaeli kazanıyor!

İBB Ekrem İmamoğlu’nun KİPTAŞ İzmit Çınar Evler’in temel atma töreninde “Kiptaş ile Kocaeli’de kazanacak” sözlerine istinaden inşaat çalışmalarında istihdam ve gerekli malzemeler İzmit ve Kocaeli firmalarından yapılıyor.

'Esenler'in sosyal yaşam alanı projesi durduruldu' iddiası!

Esenler Belediyesi Başkan Yardımcısı Nihat Karataş, yapımına başlanan sosyal yaşam alanı projesinin İBB tarafından durdurulduğunu iddia etti.

Ekrem İmamoğlu, Silivri Kiptaş 3. etaptaki inşaatı çalışmalarını inceledi! 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Silivri’de Kiptaş konutları 3.Etaptaki çalışmaları inceledi. 3. bölgede yüzde 95 tamamlanma gerçekleştiği belirtildi...  

Esenler Belediyesi'ndeki 43 milyon liralık istifa tartışması

CHP'li Meclis Üyesi Ali Haydar Kahraman, İBB seçim sürecinde Esenler Belediyesi'ne ait parselleri kamulaştırıp 43 milyon lira ödeme yaptığını, fakat kamulaştırma kararının iptal edilmesine rağmen ödemenin geri alınamadığını belirtti...

Esenler'deki kentsel dönüşüme 'bisiklet yolu' davası!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'bisiklet yoluyla ilgili bir somut düzenleme' bulunmadığı nedeniyle Esenler'in kentsel dönüşüm planlarına dava açtırdı.

İBB Kiptaş Esenler Belediyesi kentsel dönüşüm Haberi

İBB Kiptaş Esenler Belediyesi kentsel dönüşüm

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Deprem Risk Yönetim ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Vedat Şahin ve ekibi, kentsel dönüşümün öncü ilçelerinden birisi olan Esenler Belediyesi’ni ziyaret ederek Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Oğuz Türk ve Esenler Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürü Sezayi Köse’den bilgi aldı. 


KİPTAŞ da oradaydı!


KİPTAŞ İmar ve Kentsel Dönüşüm Müdürü Tuncay Çolak ve ekibinin de hazır bulunduğu toplantıda, Esenler Belediyesi ekibi kentsel dönüşüm konusunda edindikleri tecrübeleri meslektaşlarına aktardılar. Toplantıda, Esenler’de yürütülen kentsel dönüşüm model ve yöntemleri, vatandaşla yapılan anlaşmalar ve bu aşamalarda yaşanan sıkıntılar, vatandaşla iletişim boyutu, doğru algı yönetimi,  inşaatların ne şekilde yapıldığı gibi konular üzerinde duruldu. 



Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Oğuz Türk, görüşmeyi Twitter'da bu kare ile paylaştı...



İBB - Esenler Belediyesi bilgi paylaşımı!


Konu ile ilgili bilgi...