16 / 05 / 2024

ibb meclis kararları

ibb meclis kararları

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilk kez veto hakkını kullanarak, İBB Meclisi’nin ekim ve kasım aylarında aldığı 3 kararı, yeniden görüşülmek üzere Meclise iade etti...

İBB Meclis'te İETT'den güzel haber! Öğrencilere yüzde 40'lık zam geri çekildi! Sivil tek geçiş de indi mi? İşte yanıtı

İBB'nin bugünkü meclisinde öğrencilere yapılan yüzde 40'lık oranında zam geri alındı. Peki, tek geçiş biletlerde de düşüş oldu mu? Tek geçişin fiyatı da indi mi? Detaylar haberimizde...

Mimarlar İBB imar kararlarına ne diyor? 

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Yalçın Bayer bugünkü köşe yazısında İBB tarafından alınan imar kararları karşısında mimarların sessiz kalmasını kaleme aldı. 

Acele kamulaştırma kararları TBMM'de!

Acele kamulaştırma kararları meclis gündemine taşındı. CHP'li Bekaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Afet riski altındaki alanların yıkım kararları meclis gündeminde!

Afet riski altında olduğu belirlenen alanlara ve alınan yıkım kararları meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sakarya Büyükşehir Meclisi'nde imar planı değişikleri gündeme alınacak!

Sakarya Büyükşehir Meclisi 9 Aralık Pazartesi günü toplanacak. Toplantıda imar planı değişikleri, ilçe belediye meclis kararları ve komisyon raporlarından oluşan 54 maddelik gündem değerlendirilecek...

Sakarya Büyükşehir Meclisi'nde imar planı değişiklikleri görüşülecek!

Sakarya Büyükşehir Meclisi bugün toplanıyor. Oturumda imar planı değişikleri, ilçe belediye meclis kararları ve komisyon raporlarından oluşan 59 maddelik gündem konuşulacak.

Anıtkabir plan değişikliğine Mimarlar Odası'ndan tepki!

Anıtkabir’e ilişkin olarak Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı meclis kararlarında Anıtkabir Koruma amaçlı İmar Planı plan değişikliğine ilişkin karar alındığını bildiren Mimarlar Odası Ankara Şubesi, bu duruma tepki gösterdi.

İBB Meclis Üyeleri Saadetdere Termal Tesisleri'ni ziyaret etti!

Esenyurt Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan kaplıca termal tesislerinin ziyaretçileri İstanbul Büyükşehir Belediyesi 3’ncü bölge meclis üyeleri oldu.

Hattat'ın İBB'ye bağışladığı 18 arsa meclis gündeminde!

İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Hattat Holding'in İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağışladığı arsaları meclis gündemine taşıdı. Sorularını Başbakan Davutoğlu'na ileten Yarkadaş bağışlanan arsaların konumuna değindi..

Elazığ İl Genel Meclisi Şubat'ta aldığı imar kararlarını açıkladı!

Elazığ İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi'nin şubat ayı toplantısına ait kararlar açıklandı. Meclis, Baskil ilçesine bağlı Topaluşağı köyünün adının Topalkem olarak değiştirilmesi yönünde karar aldı.

İBB meclis üyeleri Güney Amerika’da kentsel dönüşümü inceledi!

İBB Meclis üyeleri, Encümen üyeleri ve belediyenin üst düzey bürokratlarından oluşan heyet, kentsel dönüşüm konusunda tecrübe paylaşımı amacıyla Güney Amerika ülkelerinde temaslar gerçekleştirdi.

Ankara Mamak'taki park alanına benzin istasyonu mu yapılacak?

Mamak’ta belediye meclis kararlarıyla General Zeki Doğan Mahallesi’ndeki park alanı ile Şahintepe Mahallesi’ndeki sosyo-kültürel tesis alanının akaryakıt ve LPG istasyonu olarak ayrılması bölge halkının tepkisini çekti.

İBB meclis üyeleri Latin Amerika'da kentsel dönüşümü inceleyecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Latin Amerika turuna çıkıyor. 7 AKP’li, 2 CHP’li meclis üyesi 18 Şubat’ta Brezilya Arjantin ve Şili yolcusu heyet Rio, Sao Paulo, Buenos Aires ile Santiago’da kentsel dönüşümü inceleyecek.

ibb meclis kararları Haberi

ibb meclis kararları

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı İmamoğlu’nun veto ettiği Meclis kararları, İBB Meclisi’nin aralık ayı toplantısının ilk günkü gündeminde yer aldı. Söz konusu kararlar ile mülkiyeti İBB’ye ait bazı parsellerin park alanına alınması ve bazı parsellerin devir ve tahsisleriyle ilgiliydi. Park alanına alınan araziler arasında bir zamanlar 'Dubai Towers' gökdeleninin yapımı planlan Levent’teki İETT Garajı da bulunuyordu.

İmamoğlu’nun veto ettiği kararlar şunlar:

(9.) Şişli – Esenler – Kağıthane – Başakşehir - Eyüpsultan ve Beşiktaş İlçelerinde bulunan muhtelif parsellerin park alanına alınmasına ilişkin, 17.10.2019 tarih ve 702 sayılı Meclis Kararının yeniden görüşülmek üzere meclise iadesi hk. Başkanlık Makamı teklifi (2019/804)

(10.) Başakşehir ve Tuzla İlçeleri muhtelif ada ve parselde bulunan taşınmazların, park, yol, deprem ve toplanma alanı olarak plan değişikliği yapılmasına ilişkin, 17.10.2019 tarih...