28 / 04 / 2024

İBB Meclisi imar değişiklik kararı

İBB Meclisi imar değişiklik kararı

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından reddedilen bir imar değişikliğinin daha sonra kabul edilmesine yönelik iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı..

Avcılar, Bahçelievler ve Pendik’teki imar planları İBB Meclisi'nde onaylandı! Neler değişti?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu veto ederek tekrar değerlendirilmek üzere İBB Meclisi’ne yolladığı Avcılar, Bahçelievler ve Pendik’teki imar planları, çoğunluktaki AKP-MHP grubunun oyları ile aynen onaylandı. İBB Meclisi’ndeki çoğunluk veto kararlarına karşı ısrarcı oldu. 

Bakırköy Kentsel Dönüşüm Platformu’ndan İBB Meclisi’nin aldığı karara tepki!

Bakırköy Kentsel Dönüşüm Dayanışma Platformu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin Bakırköy Revizyon Nazım İmar Planına yönelik aldığı siyasi karara dair açıklama yaptı.

Sarıyer Ayazağa'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Sarıyer Ayazağa Mahallesi’nde 14 seneden beri çözüm bekleyen kentsel dönüşüm süreci resmen başlıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun teklifi ve İBB Meclisi’nin kararıyla imar planları tamamlanan 85 parsel üzerindeki yüzlerce hak sahibi tapularını alacak.

Boğaz manzaralı eski Çamlıca Alman Hastanesi'nin arazisini villa ve AVM imarına açan plana kuruldan onay çıktı!

Eski Çamlıca Alman Hastanesi’nin yıkılmasından sonra 17 dönümlük boğaz manzaralı arazisine villa, AVM, özel hastane inşaatı yapılmasına imkan veren ve İBB Meclisi’nde AKP-MHP grubunun çoğunluk oyları ile kabul edilen plan değişikliğine, koruma kurulu da onay verdi. İşte ayrıntılar...

4 katlı konuta 15 katlık imar izini!

Daha önce kentsel dönüşümün önünü açmak için çatı katlarına bağımsız bölüm hakkı vermek üzere hazırlanan teklif İBB Meclisi’nde reddedildikten sonra, çok yüksek artış getiren teklife onay verildi.

İstanbul Çekmeköy'de son dakika imar değişikliği! Park alanı yapılaşmaya açıldı: Konut yapılacak!

İBB Meclisi'nin haziran ayı oturumlarında, Çekmeköy Ömerli Mahallesi'nde dikkatleri çeken bir plan değişikliği yapıldı. Buna göre park alanı yapılaşmaya açıldı.

Türker Proje Gayrimenkul'ün Kartal arazisinin imar durumunda son durum ne?

Türker Proje Gayrimenkul'ün Kartal arazisinin de yer aldığı bölgenin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporları İBB Meclisi'nde oy birliğiyle kabul edildi.

Avcılar Yeşilkent Mahallesi sakinlerinden imar planı tepkisi!

İstanbul Avcılar'da bulunan Yeşilkent Mahallesi'de yaşayan vatandaşlar İBB'nin imar planını mahallenin mevcut konumu dikkate almadan hazırladığı gerekçesiyle itiraz etti.

Eski Çamlıca Alman Hastanesi’nin 17 dönümlük arazisinin imarı değiştirildi!

İstanbul'da yıkımı yapılan Çamlıca Alman Hastanesi’nin 17 dönüm büyüklüğündeki arazisinin imarı, İBB Meclisi aracılığıyla AKP-MHP grubunun oylarıyla özel sağlık fonksiyonundan alındı ve ticaret alanı yapıldı.

İBB Meclisi'nde Kanal İstanbul tartışması!

İBB Meclisi'nin ocak ayı oturumlarının son birleşiminde Kanal İstanbul projesi masaya yatırıldı. Projenin doğaya etkilerinden, boğaz güvenliğine, Montrö ile ilişkisinden imar hareketlerine kadar pek çok konu başlığı değerlendirildi.

Esenler'de otellerin çatı katı serbestliği teklifine İBB Meclisi'nden onay!

İBB Meclisi AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu’nun başkanı olduğu Esenler'de kamu yapılarına sunulan çatı katı serbestliğine turizme katkı amacıyla oteller dahil edildi. İBB Planlama Müdürlüğü, düzenlemenin çatıdan kaynaklı yapı yüksekliğini ve inşaat alanını arttırabileceğiyle ilgili uyarı yaptı.

İstanbul'da yıkılacak binalara eski imar hakkı verilecek!

İstanbul'da kentsel dönüşümün önünü açacak yeni bir karara imza atıldı. İBB Meclisi'nde alınan karara göre; kentsel dönüşüm ile yıkılacak binalara ilk imar hakları geri verildi. 

Üsküdar Devlet Hastanesi yıkılıyor!

Üsküdar Devlet Hastanesi’nin yıkılıp yeniden inşa edilmesi kararı alındı. Yeni hastane inşaatı için hazırlanan imar planları İBB Meclisi’nde oyçokluğu ile onaylandı.

İBB Meclisi imar değişiklik kararı Haberi

İBB Meclisi imar değişiklik kararı



CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından reddedilen bir imar değişikliğinin daha sonra kabul edilmesine yönelik iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı. Erdem sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Erdem önergesinde "İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, geçtiğimiz günlerde 2016 Şubat ayında oy birliğiyle Meclis'te reddedilen bir imar planını, Planlama Müdürlüğü tarafından gerekçenin daha ayrıntılı ve anlaşılır yazılması talebiyle 5 ay sonra yeniden Meclis'e girmiştir. Ulaşım ve Trafik Komisyonu ise daha önce reddedilen dosyaya bu kez olumlu görüş vermiş, komisyon görüşü doğrultusunda oylanan imar değişikliği mecliste kabul edilmiş ve arazi hem koruma kuşağından çıkarılmış hem de araziye 0,25 emsal imar hakkı tanınmıştır. Ancak yazılı medyada, itiraza konu arsa sahiplerinin eski bakan ve milletvekili...