20 / 05 / 2024

ibb park projeleri

ibb park projeleri

Ağaçlandırma, peyzaj çalışmaları ve bitkilendirme uygulamalarıyla kent görünümüne değer katan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde 442 park projesini tamamladı.

İBB'den Şişli'ye yeni bölge parkı!

Kadırgalar Caddesi üzerinde bulunan yaklaşık 40 bin metrekare alan üzerindeki binalar yıkılarak bölge parkı yapılacak. Alan üzerinde bulunan toplam 20 bin metrekarelik yapılar Zabıta ekipleri tarafından yıkılacak.

Gezi Parkı mahkeme kararıyla yeniden İBB’nin!

Tartışmaların odağındaki Gezi Parkı, mahkeme kararıyla yeniden İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin oldu. İşte konu ile ilgili detaylar...

TOKİ Polemiği... İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: TOKİ projeleri tamamlanmadığı için vatandaş mağdur oluyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, TOKİ2nin sunduğu projeleri tamamlayamadığı için vatandaşların mağdur olduğunu iddia etti. İmamoğlu'nun iddiasına Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral'dan sert yanıt geldi...

İBB büyük depreme yönelik hangi projeleri yürütüyor?

İstanbul'da beklenen büyük depreme ilişkin çalışmalar sürdürülüyor. Peki İstanbul Büyükşehir Belediyesi olası bir depreme karşı hangi projeleri yürütüyor?

İBB'nin Eyüpsultan'daki Gençlik Parkı'nı yıkım kararına mahkemeden dur!

İBB iştiraki KİPTAŞ tarafından Eyüpsultan'da hayata geçirdiği kentsel dönüşüm projesi kapsamına alınan Gençlik Parkı'nın yıkılmasıyla ilgili kararının yürütmesi durduruldu.

İBB'den Gezi Parkı açıklaması!

İBB Başkanlığı, Taksim Gezi Parkı'nın Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından İBB  mülkiyetinden alınarak Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı'na geçirilmesi ile ilgili açıklama yaptı.

İBB Dikilitaş Parkı’nı 175 milyon TL’ye satıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi,  Beşiktaş'ta bulunan Dikilitaş Mevkii 25. adada 77 parsel arsayı Belediye Meclisinin park alanı olarak tescil etmesine rağmen 175 milyon TL'ye ihaleye çıkardı. 

İBB'nin Atatürk Parkı'ndaki kaçak yapıları için soru önergesi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi AK Partili Saim Kadıoğlu, Atatürk Parkı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen kaçak yapılar hakkında soru önergesi talebinde bulunuldu.

İBB 9 ilçedeki park alanlarını satışa çıkardı!

İBB yönetimi, Beşiktaş, Başakşehir, Şişli, Esenler, Kağıthane, Eyüpsultan, Pendik, Şile ve Tuzla’daki park alanlarını satıyor.

İBB'nin Şile Kumbaba Sahili'ndeki parkına alıcı çıkmadı!

İBB tarafından satışa çıkarılan Şile Kumbaba sahilinde bulunan park alanının ihalesine alıcı çıkmadı. Arsanın satış bedeli 22 milyon 795 bin 836 TL olarak belirlenmişti.

İBB, Şile Kumbaba Sahili'ndeki parkı satıyor!

İBB, bütçeye kaynak oluşturabilmek için Şile’de bulunan Kumbaba Sahili’nde yer alan ve içerisinde park da bulunan araziyi 22 milyon 795 bin 836 TL'ye satışa çıkardı. İhale, yarın gerçekleşecek.

Yasin Çağatay Seçkin İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı oldu!

Geçtiğimiz hafta istifa eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Mehmet İhsan Şimşek'in yerine Profesör Dr. Yasin Çağatay Seçkin getirildi

İzmir projeleri uluslararası dört ödül kazandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin; Portakal Vadisi, İzmirdeniz, Gürçeşme Doğa Parkı ve Sasalı Araştırma Enstitüsü projeleri sürdürülebilirlik dalında uluslararası dört ödülün sahibi oldu.

Outdoor Factory Katar'da 750 milyon dolarlık tema park kuracak!

Outdoor Factory’nin Kurucu Ortağı Toygar Yedigöz, Katar ile ilgili planladıkları projeleri açıkladı. Yedigöz, ülkede 750 milyon dolarlık tema park kuracaklarını söyledi.

ibb park projeleri Haberi

ibb park projeleri

Kent genelinde 442 park projesini tamamlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 142 köye 142 park yaptı.


Ağaçlandırma, peyzaj çalışmaları ve bitkilendirme uygulamalarıyla kent görünümüne değer katan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde 442 park projesini tamamladı.


Parklar futbol, basketbol ve voleybol sahaları, tenis kortları, akrobatik bisiklet platformları, bisiklet ve yürüyüş parkurları, yüzme ve fitness kulübü, çocuk oyun alanları, helikopter pistleri, uzaktan kumandalı araçların kullanılacağı pistlerle restoran ve kafeleri de barındırmasıyla vatandaşların doğayla iç içe vakit geçirmesine imkan tanıyor.


Kent genelinde 442 park projesini tamamlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 142 köye 142 park yaptı. Belediye tarafından, parklara çocuklar için bin 305 adet çocuk oyun grubu yerleştirilirken, Yenikapı Sahili, Maltepe Sahili Yaşam, Spor, Kültür ve Eğlence Parkı, Zeytinburnu Çırpıcı Kent Parkı 1. Etap, Topkapı Kültür Parkı, Sultangazi Cebeci...