18 / 05 / 2024

ibb Rumelihisarı restorasyon çalışmaları

ibb Rumelihisarı restorasyon çalışmaları

Taşları yerinden oynayan, merdivenleri aşınan 563 yıllık Rumelihisarı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilecek. Yapılacak yeni bir çevre düzenleme projesiyle hisar halkın kullanımına daha açık hale getirilecek.

İBB Rumelihisarı'nda lojman inşa ediyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Sarıyer Rumelihisarı'nda bulunan Şehitlik Mezarlığı ve Naif Baba Tekkesi arazisi içerisinde lojman inşa etmek için düğmeye bastı.

İBB'nin Cibalıkapı surlarındaki restorasyon çalışmalarına tepki!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Cibalikapı surlarında yapılan restorasyon, Mimari Restorasyon Kültür Varlıklarını Koruma Derneği Başkanı Serhat Şahin tarafından tepki gördü.

Öğretmenlerden Kadıköy Belediyesi ve İBB’ye restorasyon çağrısı!

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, Kadıköy Kızıltoprak’ta Türkiye Emekli Öğretmenler Derneği’nin kullandığı fakat mülkiyeti Sultan Selim Hanı Kadim Vakfı’na verilen “bahçeli köşkten” öğretmenlerin tahliyesine ilişkin durdurma kararına itirazları reddetti.

İBB'den Galata Kulesi'ndeki restorasyon çalışmalarına suç duyurusu!

İBB, Galata Kulesi'nde devam eden restorasyon çalışmalarıyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

İBB ahşap yapılar için restorasyon eğitimi veriyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı Koruma Uygulama ve Denetim Müdürlüğü (KUDEB) mimar ve mühendislere yönelik olarak, "Geleneksel Ahşap Yapılarda Restorasyon Uygulamaları Atölye Çalışması"nın 10’uncusunu düzenliyor.  

İBB'den Rumelihisarı'nda altyapı, çevre düzenlemesi ve satış ihalesi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Beşiktaş İlçesi'ne bağlı Rumelihisarı Mahallesi'nde altyapı, çevre düzenlemesi ve satış işi ihale ediyor..

İBB'den Cendere'ye ezber bozacak ekolojik restorasyon projesi!

Cendere ekolojik restorasyon projesinde çalışmalar başlıyor. İki etapta tamamlanacak olan proje ile İstanbul yeni bir yaşam alanına daha kavuşmuş olacak.

Rumelihisarı'ndaki açıkhava tiyatrosu cami mi olacak?

Rumeli Hisarı'ndaki restorasyon sırasında, Açıkhava Tiyatrosu'nun yer aldığı bölümde, 14. yüzyılda inşa edilen Boğazkesen Mescidi nin minaresi ortaya çıkmıştı. Rumelihisarı'ndaki açıkhava tiyatrosu cami mi olacak?

Tarihi Bornova Çarşısı'nın restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Büyük Çarşı 'da başlatılan tarihi dönüşüm tamamladı. Binaların cephelerinin aslına uygun hale getirildiği restorasyon ve sokak düzenleme çalışmalarının ardından tarihi Büyük Çarşı ışıl ışıl bir görünüme kavuştu.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden restorasyon karşılığı kiralama işi!

Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü Fatih' te restorasyon karşılığı kiralama işi ihale edecek. İhale 6 Şubat 2014 tarihinde saat 14:00 'de gerçekleştirilecek...

Bakü'nün simgesi Kız Kalesi restorasyon çalışmaları bitti!

Kafkasların parlayan yıldızı Azerbaycan Başkenti Bakü' nün simgesi Kız Kalesi'nin resrorasyon çalışmaları bitti. Kale, 4 yıllık restorasyon çalışmalarının ardından, 3,1 milyon dolara modern yüzünü gösterdi...

Diyarbakır İçkale'de restorasyon çalışmalarına hız verildi!

Diyarbakır'da bir dönem Jandarma İstihbarat ve Terörle Mücadele Merkezi (JİTEM) ana karargahı olarak kullanılan İçkale mevkiinde restorasyon çalışmalarına hız verildi. Proje kapsamında İçkale burçları ve kapıları restore edilecek...

Ejder Kervansarayı restorasyon çalışmaları yapıldı!

Iğdır' da bulunan ve de Selçuklular döneminde kervan yolları üzerinde yapılan önemli bir mimari eser olan Ejder Kervansarayı restorasyon çalışmaları yapıldı. Mekan, dizi ya da tiyatro yapımcılarını bekliyor...

ibb Rumelihisarı restorasyon çalışmaları Haberi

ibb Rumelihisarı restorasyon çalışmaları

İçindeki Boğazkesen Mescidi yeniden ihya edilen 563 yıllık Rumelihisarı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilecek. Yapılacak yeni bir çevre düzenleme projesiyle hisar halkın kullanımına daha açık hale getirilecek ve eski canlı günlerine dönecek. İBB Kültür Varlıkları Projeler Müdürlüğü, tarihi yapının rölöve, restitüsyon, restorasyon ve çevre düzenleme projesinin hazırlanması için ihale düzenledi. Projelerin hazırlanmasının ardından uygulama için çalışma başlatılacak. 


HASARLAR TESPİT EDİLDİ 

Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'un Fethi'nden önce yaptırdığı Hisar'da uzmanların yaptığı incelemede, yapının duvarlarında derz kayıplarının yaşanması, merpenlerin aşınması gibi hasarlar tespit edilmişti. İBB, İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, Koruma Uygulama ve Denetim Müdürlüğü (KUDEP) tarafından 23 Haziran 2014 tarihinde yapılan incelemenin ardından hazırlanan raporda şu ifadelere yer verilmişti: "Rumelihisarı Müzesi giriş kotunun gezilmeye müsait olduğu, ancak ana giriş kapısı kenarlarındaki...