03 / 05 / 2024

ibn-i sin cami 1944 yılı

ibn-i sin cami 1944 yılı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmalarında yıkılan fabrikanın altından çıkan camiyle ilgili Anıtlar Kurulu yarın toplanıp karar verecek...

Ayasofya Camii'nde restorasyon çalışmalarına başlandı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde kapsamlı restorasyon çalışmalarına başlandı.

Üsküdar Valide-i Atik Cami ve Çevresi Kentsel Sit Alanı 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Üsküdar ilçesi, Valide-i Atik Cami ve Çevresi Kentsel Sit Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli 16 Mart 2023 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

Doların geleceği pik seviye resmen belli oldu! Elinde dolar olanlar çabuk harekete geçsin!

Doların geleceği pik seviye resmen belli oldu! Elinde dolar olanlar çabuk harekete geçsin! Dolar ne kadar olacak?

Avrupa Merkez Bankası resmen duyurdu! Euro için rakam verildi! Cüzdanında 1 euro bile olanlar hemen harekete geçsin

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Kurulu Üyesi Schnabel, faiz oranları ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamalar sonrasında euro için kritik rakam verildi.  Cüzdanında 1 euro bile olanlar hemen harekete geçsin.

Tuzla Cami Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Tuzla İlçesi, Cami Mahallesi, 4875 ve 4858 parseller ile bir kısım terkinli alana yönelik 1/5000 ölçekli Nazım İmar ve 1/1000 ölçekli UİP Değişikliğine ilişkin Askı itirazları kapsamında Yapılan 1/5000 NİP ve 1/1000 ölçekli UİP askıya çıkarıldı.

Tuzla Cami Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul ili, Tuzla ilçesi, Cami Mahallesi, 4875 ve 4858 parseller ile bir kısım terkinli alana ilişkin NİP-34367896 plan işlem numaralı 1/5000 ölçekli NİP Değişikliği ve UİP-34024906 plan işlem numaralı 1/1000 ölçekli UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Avcılar Hazret-i Ebubekir Cami açıldı!

TOKİ-Emlak Konut GYO öncülüğünde EŞBAH Yapı - Akyapı İş Ortaklığı ile inşa edilen Avcılar Hazret-i Ebubekir Cami ibadete açıldı...

Levent Cami'nin kaba inşaatının yüzde 75'i tamamlandı!

Levent Büyükdere Caddesi'nde yapımı devam eden Levent Cami'de çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Cami'nin kaba inşaatının yüzde 75'i tamamlandı. 

Almanya'da Heilbronn Kent Meclisi cami inşaatı için imar değişikliğine onay vermedi!

Almanya'nın güneyinde yer alan Heilbronn Kent Meclisi, şehir merkezinde cami inşası için sunulan imar değişikliğine onay vermedi. 

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi restore ediliyor!

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin restore edildiğini açıklayan İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, restore çalışmalarında gelişmiş tekniklerin kullanıldığını dile getirdi.

Taksim Cami için geri sayım başladı!

Taksim'de yapımı devam eden Taksim Cami'de genel işçiliğin yüzde 99'luk kısmı tamamlanırken caminin içinin boyandığı belirtildi. 

Elazığ Beyzade Efendi Camisi'nin yerine inşa edilecek cami için temel atıldı!

Elazığ'da geçtiğimiz günlerde yaşanan 6,8 büyüklüğüne sahip depremde ağır hasar aldıktan sonra yıkılan Beyzade Efendi Camisi'nin yerine inşa edilecek cami için temel atma töreni düzenlendi.

Adıyaman'da hayırsever iş insanları cami için arsasını bağışladı!

Adıyaman'da iki hayırsever Mülkiyeti Vakfılar Bölge Müdürlüğüne ait olan Sıratut Camisine arsa bağışladı. 

ibn-i sin cami 1944 yılı Haberi

ibn-i sin cami 1944 yılı
1944 yılında satılıp çeltik fabrikasına dönüştürülen Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki İbn-i Sin Cami, kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında ortaya çıktı. 1733 tarihinden önce yapılan cami ile ilgili karar yarın Anıtlar Kurulu tarafından...