07 / 05 / 2024

iç cephe mantolamanın dezavantajları

iç cephe mantolamanın dezavantajları

Dış cephe mantolamanın içeriden yapılan ısı yalıtımına göre avantajı nedir, merak ediyorsanız yanıtı haberimizde bulabilirsiniz...

Kale Boya'dan çevre dostu iç cephe boyaları!

Binlerce renk alternatifini günümüz trendlerine göre geliştirerek kullanıcıyla buluşturan Kale Boya, çevre dostu iç cephe boyaları ile mekanların havasını değiştiriyor.

Bursa'da iş merkezinde yangın!

Bursa'da iş merkezinde yangın meydana geldi. Ulu Cami'nin karşısında bulunan 5 katlı iş merkezinin terasındaki kafeteryada, açık unutulduğu iddia edilen tüpten yangın çıktı. Çıkan yangında, bazı dükkanlarda hasar oluştu.

Bursa'da iş merkezinde yangın meydana geldi!

Bursa'da iş merkezinde yangın meydana geldi. Ulu Cami'nin karşısında bulunan 5 katlı iş merkezinin terasındaki kafeteryada, açık unutulduğu iddia edilen tüpten yangın çıktı. Çıkan yangında, bazı dükkanlarda hasar oluştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi istek ve önerileri dinlemek için vatandaşın ayağına gidiyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü, belediye ile ilgili şikayet, istek ve önerileri dinlemek için vatandaşın ayağına gidiyor. İlk olarak Karabağlar’da gerçekleştirilen uygulama, diğer ilçelere de yayılacak.

Başkomutan Tarihi Milli Parkı’nda yapılan düzenlemeler ziyaretçi sayısını artırdı!

Büyük Taarruz 'un başladığı Kocatepe’den Dumlupınar’a kadar uzanan sahaya adını veren Başkomutan Tarihi Milli Parkı ’nda yapılan yeni düzenlemeler, şehitlikleri ziyaret eden kişi sayısını artırdı.

Baysaş İnşaat 220 milyonluk yatırım için gün sayıyor!

Baysaş İnşaat Fikirtepe’de 24 bin metrekare arsa içinde inşa edeceği projede son aşamaya geldi. İstanbul 216 projesinin ruhsatı için gün sayan şirket dönüşüme bin 181 konutla imza atacak.

2015 yılı için binaların metrekare normal inşaat maliyet bedellerini gösterir cetvel!

2015 yılı için binaların metrekare normal inşaat maliyet bedellerini gösterir cetvel Emlak vergisi kanunu genel tebliği seri no:64 ile açıklandı. İşte mesken inşaat maliyetleri...

Trabzon’un en büyük dönüşüm projesi: Çömlekçi kentsel dönüşüm!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çömlekçi kentsel dönüşümünün bugüne kadar Trabzon'da yapılan kentsel dönüşümlerin en büyüğü olduğunu belirtti...

Tarihi Sabit Efendi Konağı açılış için gün sayıyor!

Tarihi Sabit Efendi Konağı’nda çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanacağını duyuran Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, “Konağın tarihi dokusuna uygun iç cephe çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz" dedi

Hamitler Kapalı Pazar Alanı açılmak için gün sayıyor!

Osmangazi Belediyesi tarafından yaptırılan Hamitler Kapalı Pazar Alanı hizmete girmek için gün sayıyor. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 7 kapalı pazar alanı projesinden biri olan Hamitler Kapalı Pazar Alanı'nda incelemelerde bulundu.

Hamitler Kapalı Pazar Alanı hizmete girmek için gün sayıyor!

Osmangazi Belediyesi tarafından yaptırılan Hamitler Kapalı Pazar Alanı hizmete girmek için gün sayıyor. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Hamitler Kapalı Pazar Alanının bölgedeki yaşam kalitesini arttıracağını söyledi.

Lütfi Elvan: Samsun havaalanının işletme hakkının devriyle özel kesime açılacak!

Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, havaalanlarında dünyaya örnek teşkil edebilecek yap işlet devret projelerine imza attıklarını belirterek, birçok havaalantn daha işletme hakkının devriyle özel sektöre açılacağını belirtti.

TOKİ danışmanlık hizmet alımı işi ihalesi bugün saat 11.00'de!

İdare Uygulamaları Kapsamında Farklı Yerlerde Yapılacak Olan Konut ve Sosyal Donatı Uygulama Projeleri Hazırlanması Hizmet Alımı İşi hizmet alımı işi ihalesi bugün saat 11.00'de gerçekleştirilecek.

iç cephe mantolamanın dezavantajları Haberi

iç cephe mantolamanın dezavantajları

Dış cephe mantolamanın içeriden yapılan ısı yalıtımına göre avantajı nedir?

Binalar için zorunlu bir uygulama haline gelen dış cephe mantolamanın içeriden yapılan ısı yalıtımına göre birçok avantajı bulunuyor. Bu avantajlara geçmeden önce, mantolama hakkındaki önemli detaylara değinelim.


Mantolama

Mantolama, 2000 yılında Resmi Gazeteye yayımlanan yönetmelik ile zorunlu hale gelen ve enerji tasarrufu amacını güden bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Söz konusu yönetmeliğe göre yeni yapılan binalar mantolaması da yapılarak tamamlanırken, eski binaların da mantolamanın 2017 yılına kadar yapılmış olması gerekiyor.


Mantolama işlemi, iç cephe ve dış cepheden de yapılabiliyor. Ancak bu uygulamaların birbirinden farkları bulunuyor. Sağladığı faydalara göre dış cephe mantolamanın içeriden yapılan ısı yalıtımına göre avantajlarının bulunduğunu yukarıda belirtmiştik. Şimdi gelelim, "Dış cephe mantolamanın içeriden yapılan ısı yalıtımına göre avantajı nedir?" sorumuzun...