29 / 04 / 2024

Lütfi Elvan: Samsun havaalanının işletme hakkının devriyle özel kesime açılacak!

Lütfi Elvan: Samsun havaalanının işletme hakkının devriyle özel kesime açılacak!

Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, havaalanlarında dünyaya örnek teşkil edebilecek yap işlet devret projelerine imza attıklarını belirterek, birçok havaalantn daha işletme hakkının devriyle özel sektöre açılacağını belirtti.



Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, "Samsun havaalanımız işletme hakkının devriyle özel kesime açılacak." dedi Ulaştırma. Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, havaalanlarında dünyaya örnek teşkil edebilecek yap işlet devret projelerine imza attıklarını belirterek, birçok havaalantn daha işletme hakkının devriyle özel sektöre açılacağını belirtti, işletmeleri özelleştirilecek havaalanları arasında Çarşamba Havalimanı da var "


ÖZEL KESİME AÇACAĞIZ


Ulaştırma. Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Dalaman Havalimanı Ön Ödeme Töreni'ne katıldı Törende açıklamalarda bulunan Bakan Elvan, dünyaya örnek teşkil edebilecek yap işlet devret projelerine imza attıklarını söyledi. Elvan, bir yılda yaklaşık 1 milyar avrodan daha fazla bir para devletin kasasına gireceğini söyledi Bundan sonraki süreçte yeni Havalimanlarının da özem sektöre açılacağını ifade eden Elvan, "Nevşehir, Samsun, İsparta ve daha birçok havaalanımız yine işletme hakkının devriyle özel kesime açılacak" dedi. 


DEMİRELVE ÇİLLER AÇTI


 Bakan Elvan'tn işletmesinin özel sektöre devredileceğini açıkladığı Çarşamba Havalimanı 1994 yılında Alşim Alarko ve Akfen İnşaat ortaklığındaki konsorsiyuma verildi ve Havalimanının temeli 31 Ağustos 1994'te Başbakan Tansu Çiller tarafından atıldı. 1997 yılına kadar çok fazla ilerleme sağlanamayan havalimanı. 


resmi olarak 15 Aralık 1998'de Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve Başbakan Mesut Yılmaz tarafından hava trafiğine açıldı. 11 Şubat 1999'da ise tarifeli seferlere bu yılın ilk 6 ayında 425 bin 554 kilogram kargo taşındı. 


Samsun Çarşamba Havalimanından haftanın her günü karşılıklı olarak İstanbul ve Ankara, haftanın 5 günü İzmir, haftanın 2 günü Antalya, haftanın 1 günü Düsseldod-AImanya seferleri yapılıyor. İstanbul Atatürk. İstanbul Sabiha Gökçen ve  Ankara  Esenboğa havalimanlarından bağlantılı olarak yurt içinde her noktaya, yurt dışında ise bir çok noktaya uçuşlar gerçekleştiriliyor. 


SOĞUK HAVA DEPOSU DA VAR 


2009 yılının ağustos ayında apronun yetersiz kalması nedeniyle havalimanının apronu genişletildi. 2007 yılında Metro Şirketler Grubu tarafından inşaatına başlanan A tipi kargo antreposu ve soğuk hava deposu ise 1 Eylül 2009 da faaliyete geçti. 2010'un başında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü havalimanının uçuş kısıtlamalarını kaldırıra rak open sky uygulamasına geçirdi. Böylece havayolu işletmeleri havalimanına istedikleri sayıda uçuş gerçekleştirmeye başladı. 


İLK AYDA 800 BİN YOLCU


 Çarşamba Havalimanı'na 2014 yılının ilk 6 ayında ise gelen-giden toplam yolcu sayısı 734 bin 430 olarak açıklandı. Yılın ilk 6 ayında bir önceki yıla göre gelengıden yolcu sayısında toplamda yüzde 14.5 oranında artış ve gelen-giden uçak sefer sayısında da yüzde 38.5 oranında artrş gerçekleştiren Çarşamba Havalimanı'nda bu yılın ilk 6 ayında 425 bin 554 kilogram kargo taşındı.


Ekip


Geri Dön