08 / 05 / 2024

IC İÇTAŞ-Astaldi ortaklığı

IC İÇTAŞ-Astaldi ortaklığı

3’üncü köprü için verilen 10 yıllık işletme teklifini değerlendiren ÖİB eski Başkanı’na göre süre makul

Emlak Konut GYO-THY Arnavutköy Dursunköy 3. Etap 12. Kısım için imzalar atıldı! 

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile Türk Hava Yolları tarafından inşa edilecek olan Arnavutköy Dursunköy 3. Etap 12. Kısım için imzalar atıldı. Söz konusu projenin yüklenicisi Misek & Yapıtaş Adi Ortaklığı-2 oldu. İşte ayrıntılar...

Macro Elektromekanik Mühendislik Proje Dış Ticaret Taahhüt Limited Şirketi kuruldu!

Macro Elektromekanik Mühendislik Proje Dış Ticaret Taahhüt Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Atilla Kangüleç, Ceyhun Aracı, Mehmet Murat Sarısözen ve Serdar Taştan ortaklığında kuruldu.

Taşcılar Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taşcılar Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Bağcılar'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Dursun Taşcı ve Ramazan Taşcı ortaklığında kuruldu.

Suudi Arabistan'daki King Khalid Uluslararası Havalimanı'nın yapımı IC İçtaş İnşaat'a emanet!

Suudi Arabistan King Khalid Uluslararası Havalimanı’nın mühendislik ve yapım ihalesini kazanan şirket IC İçtaş İnşaat oldu. İşte proje ile ilgili ayrıntılar...

Yeni Ekoloji Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yeni Ekoloji Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Silivri'de 10 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmet Akaluk ve Mehmet Salih Taşdemir ortaklığında kuruldu.

Bnd Global Gayrimenkul Danışmanlığı Limited Şirketi kuruldu!

Bnd Global Gayrimenkul Danışmanlığı Limited Şirketi Şişli'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Arash Bahramı ve Mehmet Taştan ortaklığında kuruldu.

Travelo Turizm Ve Otelcilik Anonim Şirketi kuruldu!

Travelo Turizm Ve Otelcilik Anonim Şirketi Arnavutköy'de 50 milyon TL sermaye bedeli ile Ebedin Ergün ve Ali Taşdemir ortaklığında kuruldu.

Ic İçtaş Nükleer Ve Endüstriyel Tesisler Yapım Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Ic İçtaş Nükleer Ve Endüstriyel Tesisler Yapım Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Ic İçtaş Nükleer Ve Endüstriyel Tesisler Yapım Anonim Şirketi'nin merkezi Bomonti'de yapıldı.

Taşdemir Makina Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taşdemir Makina Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Bağcılar'da Berkan Taşdemir ve Mustafa Taşdemir ortaklığında kuruldu.

Mikat İnşaat Mobilya Tekstil Ve Danışmanlık Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mikat İnşaat Mobilya Tekstil Ve Danışmanlık Dış Ticaret Limited Şirketi  Esenyurt’da Mehmet Mihraç Tunca ve Metin Taştekin ortaklığında kuruldu.

Çetaş Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Çetaş Gayrimenkul Anonim Şirketi Bağcılar’da Tarık Taşar, Mehmet Zeynal Taşar, Özlem Taşar Şeker ve Hasan Taşar ortaklığında kuruldu.

Akkuyu'da işler karşıtı. Projeden Türk'ün adını silmek istiyorlar

Akkuyu Nükleer AŞ, genel yüklenicisi IC İçtaş İnşaat ile sözleşmelerini feshettiklerini açıkladı. IC İçtaş İnşaat’tan yapılan açıklamada Akkuyu Nükleer A.Ş.’nin sözleşmeyi feshederek, projedeki Türk paydaşlığını ortadan kaldırmaya çalıştığını savundu.

Mikat İnşaat Mobilya Tekstil Ve Danışmanlık Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mikat İnşaat Mobilya Tekstil Ve Danışmanlık Dış Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta Mehmet Mihraç Tunca ve Metin Taştekin ortaklığında kuruldu.

IC İÇTAŞ-Astaldi ortaklığı Haberi

IC İÇTAŞ-Astaldi ortaklığı

İstanbul’a yapılacak 3. köprüyü de içine alan Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nin ihalesini kazanan IC İÇTAŞ-Astaldi ortaklığının verdiği 10 yıl 2 ay 20 günlük işletme süresi dikkat çekti. Ortaklığın teklifine en yakın işletme süresi teklifini Cengiz-Limak-Kolin-Makyol- Kalyon ortaklığı, 14 yıl 9 ay 19 günle verdi. Arada 4 yıl 7 aylık fark bulunuyor. Projenin yatırım maliyeti ise 2.5 milyar dolar. Peki köprünün 3 yıllık yapım ve 10 yıllık işletim süresi yeterli mi? Özelleştirme İdaresi’nin eski yöneticileri bu sürenin makul olduğunu, teklifin bir macera olarak görülmemesi gerektiğini belirtti.


Macera olsun diye girilmez


İhale sonucunu ntvmsnbc’ye değerlendiren Özelleştirme İdaresi (ÖİB) eski Başkanı Tezcan Yaramancı “Bir köprü kendini 10 yılda amorti eder” dedi. Yaramancı, şunları söyledi: “İhaleyle ilgili araç projeksiyonları vardır. Demiryolu da geçecek. İhaleye girenler...