18 / 05 / 2024

icat

icat

Ağaç rüzgâr enerjisini elektriğe dönüştürüyor. Elektrik ağacının yaprakları rüzgâr hangi yönden eserse essin dönmeye devam ederek elektrik üretimini sürekli hale getiriyor. 2015 yılında piyasada olacak.

Dolandırıcılar ‘Sülün Osman’ı geride bıraktı!

Her gün yeni yöntemler icat eden dolandırıcılar, 1950’li yıllarda Galata Kulesi, tramvay ve şehir hatları vapuru gibi sıra dışı ‘mal’ları satan Sülün Osman’ı geride bıraktı.

Serkan Akın: Elektrik hayatımızın her alanında!

Mimar Serkan Akın, "Elektrik, icat edilmiş bir şey değil keşfedilmiş ve nasıl kullanılacağı hakkında zamanla bir şeylerin öğrenildiği bir enerjidir." diyor..

Dolandırıcıların yeni yöntemi 'ilamsız icra takibi'!

Dolandırıcılar her gün bir yenisini icat ettikleri yöntemlerle masum insanın hayatını karartıyor. İcra takibi genelde borç ödenmediğinde alacaklılar tarafından başlatılır. Çoğu kişi mahkeme kararı olması gerektiğini düşünür. Ancak durum hiç de zannettiğiniz gibi değil.

Bizim akıllı evler henüz diyafon düzeyinde!

Bizim akıllı evler henüz diyafon düzeyinde. Öyle ya evde diyafon varsa, süper lüks tanımına giriyor memleketimizde. Teknolojik gelişmelerin ne boyuta geleceğini ve kim bilir nelerin icat edileceğini düşünmekteyim.

Almanya'daki 100 kilometrelik bisiklet otobanı açılıyor!

1790 yılında bir kalas parçasının iki ucuna birer tekerlek koyularak icat edilen bisiklet, o yıldan beri popülaritesini hiç kaybetmedi. İnsan gücü ile ilerleyen bu ulaşım aracı yurt dışında ülkemizde olduğunda daha çok seviliyor.

Park Mozaik’te İcat Çıkardık etkinliği düzenlendi!

Başkentin seçkin projesi Park MOZAİK ‘icat’ çıkardı. “Park MOZAİK’te İcat Çıkardık” başlıklı etkinlikte küçük mucitler buluştu. Park MOZAİK Satış Ofisi’nde düzenlenen etkinlikte, çocuklar bilim dünyasında keşfe çıkarken, aileleri de renkli bir günün keyfi

İspanya'da kapsül evler ilgi görüyor!

İspanya'da turizmde tüm zamanların rekoru kırılırken girişimciler de yatak sorununa çözüm bulabilmek için kapsül otelleri devreye sokmaya başladılar. Japon'ya da başlayan bu icat hızla İspanya'ya yayılmaya başladı.

Pendik 2115 vizyonunu gençler çizecek!

Pendik Belediyesinin geleneksel olarak düzenlediği ses, münazara ve teknolojik icat gibi kategorilerdeki yarışmalara bu yıl Ütopya da eklendi. Ütopya ile gençler, hayal güçlerini kullanarak 100 yıl sonraki Pendik’i anlatacaklar.

Tarık Aydın: Bu kimliksiz yapılaşmayı kim icat etti!

İnşaat mühendisi Tarık Aydın, Zaman için kaleme aldığı yazısında medeniyetimize hakaret eden şehirleşme anlayışının zincirleme bir hatanın sonucu olduğuna dikkat çekiyor. Aydın, kimliksiz ve plansız yapılaşmanın kentlerimizi istila ettiğini vurguluyor.

Asfaltı onaran beton icat edildi!

İNGİLTERE'de Cambridge, Bath ve Cardiff üniversitelerinin ortak çalışması ile kendi kendini onarabilen beton üretildi. Özel bir bakteri türü içeren betondan yapılacak asfaltlar, yollarda zamanla oluşacak bozuklukları onaracak...

Elektrik ağacı rüzgar enerjisini elektriğe dönüştürüyor!

Fransız uzmanlar bir “elektrik ağacı” icat etti. Ağaç rüzgâr enerjisini elektriğe dönüştürüyor. Elektrik ağacının yaprakları rüzgâr hangi yönden eserse essin dönmeye devam ederek elektrik üretimini sürekli hale getiriyor.

Daha sağlıklı bir yaşam için; transparan ev!

Londra’da bir şirket tarafından daha az stres ve daha sağlıklı bir yaşam için transparan bir ev icat edildi. Tavanı ve duvarı camdan oluşan ev sayesinde, içinde yaşayanların daha fazla güneş ışığı almaları sağlanacak.

Kale Alarmlı Silindir, hırsızlığa karşı yüksek güvenlik sunuyor!

Alarmlı silindirle kapıda icat çıkardı. Kale Endüsti Holding, TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları (TEYDEB) çerçevesinde desteklenen alarmlı silindiri icat ederek hırsızlara meydan okumayı hedefliyor.

icat Haberi

icat

Elektrik mühendisi Jerome Michaud-Lariviere, elektrik ağacı geliştirme fikrinin “sakin bir günde ağaç yapraklarının uçuşmaya devam ettiğini gördüğünde aklına düştüğünü” söyledi. Elektrik ağaçları rüzgârın hızı saatte 7 km’nin altına düşse bile elektrik üretebiliyor. Böylece elektrik ağaçları yıl boyunca rüzgâr türbinlerine göre iki kat daha fazla süre elektrik verebiliyor. Üstelik her biri bir kentin birkaç caddesinin lambalarını yakabilecek veya birkaç elektrikli aracı şarj edebilecek rüzgâr ağaçlarının birim fiyatı sadece 30 bin Euro (Yaklaşık 90 bin TL). Elektrik ağaçları 2015’te piyasaya...