15 / 05 / 2024

içdaş fabrika arazisi

içdaş fabrika arazisi

İstanbul'un Bahçelievler ilçesine bağlı Güneşli 1980'lerden sonra gelişen sanayi bölgelerinden biri... Ancak Türkiye'nin birçok yerinde olduğu gibi Güneşli'de de dönüşüm başladı. İÇDAŞ'ın fabrika arazisine ise 18 talip var...

Trakya bölgesi yabancı yatırımcıların radarında! Çinli yatırımcılar Trakya'da fabrika arıyor!

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Trakya bölgesi yatırımcıların yeniden gözdesi haline geldi. Yabancı yatırımcılar fabrika yatırımı için Trakya bölgesinde arayışa girdi.

Baykar’a Suudi Arabistan’da fabrika açması için teklif geldi! BAE’ye 20 SİHA gitti

Türk savunma firması Baykar tarafından üretimi yapılan 20 adet silahlı insansız hava aracı (SİHA) Bayraktar'ın Birleşik Arap Emirlikleri'ne bu ay teslim edildiği öğrenildi. İşte detaylar…

Ankara'da kamu arazisi satma vaadiyle 25 milyon TL'lik dolandırıcılık!

Başkent Ankara'da kamu arazisi satma vaadiyle 5 kişiden toplamda 25 milyon TL alan 4 şüpheli yakalandı.

Şanlıurfa'da hastane arazisi üzerine konut mu inşa edilecek?

Şanlıurfa'da kamu hastanesi inşa edilmesi için ayrılan 53 dönümlük hazine arazisi Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’yle konut alanına çevrildi. 

Tesla, Şangay’da fabrika arazisi alma planını askıya aldı!

ABD’li elektrikli araç üreticisi Tesla, ABD ile Çin arasındaki gerginliğin neden olduğu belirsizlik gerekçesiyle Çin Şangay'daki tesisini genişletmek için orada arazi alma ve Şangay’ı küresel ihracat merkezi yapma planlarını erteledi. 

Xiaomi, Avcılar'da fabrika kuracak!

Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, Avcılar'da kuracağı fabrika ile akıllı telefon üretimine başlayacak.

Eyüpsultan'da okul arazisi satışa çıkarıldı!

Eyüpsultan'da daha önce yıkılan Kemer Okulları'nın bulunduğu 210 bin 538 metrekarelik arazisi satışa çıkarıldı. Eyüpsultan Belediyesi söz konusu satış için meclisten yetki aldı. 

Katar'da inşa edilecek fabrikanın temeli Bartın'da atılıyor!

Bartın'da faaliyet gösteren çelik konstrüksiyon firması, ürettiği malzemeleri fabrika yapımında kullanılmak üzere Katar'a ihraç ediyor

Turaş Gaz Latin Amerika'da fabrika açıyor!

Selimpaşa’daki akıllı üretim tesisinden dünyaya gaz armatürleri satan Turaş, koronavirüs salgını sonrası Amerika’dan aldığı siparişlere yetişebilmek için Latin Amerika'da fabrika açacak...

Tesla, Almanya'da fabrika kuracak!

ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla, Almanya'da fabrika kuracak. Fabrika alanı içinde kalan yaklaşık 92 hektarlık ormandaki ağaçların kesileceği iddia edildi.

İÇDAŞ'ın acı günü! Hacı Gülser Aslan vefat etti!

İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi A.Ş. ve grup şirketlerinin kurucularından Tacettin Aslan'ın eşi Hacı Gülser Aslan vefat etti. Merhum Aslan'ın ailesi ve İÇDAŞ taziye ilanı yayınladı.

İÇDAŞ'ın Çanakkale'deki tesisleri 50 milyon dolara mal olacak!

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, İÇDAŞ'ın tesislerine ilişkin olarak yaptığı açıklamada "Burası Marmara'nın, Karadeniz'in ve Akdeniz'in en büyük kuru yük gemilerinin inşa edileceği özel kuru havuz olacak." dedi.

Galatasaray’da Florya arazisi bilmecesi!

Geçen sene 12 Nisan’da Metin Oktay Tesisleri’nin arazisinin ihalesini gerçekleştiren Emlak Konut, Terra Gayrimenkul’e aylık kira rayiç bedel raporu hazırlattı. Yönetime henüz iletilmeyen rapora göre tesislerin taşınma süresi boyunca geçen her ay için kulübün kasasından 383 bin TL çıkacak.

içdaş fabrika arazisi Haberi

içdaş fabrika arazisi


İstanbul'un Bahçelievler ilçesine bağlı Güneşli 1980'lerden sonra gelişen sanayi bölgelerinden biri... Ancak Türkiye'nin birçok yerinde olduğu gibi Güneşli'de de dönüşüm başladı. 


Semtteki fabrikalar birer birer taşınıyor. Fabrikaların arazileri; konut, otel ve iş merkezi olarak değerleniyor. Türkiye'nin en büyük demir çelik firmalarından İÇDAŞ Demir çelik, 2008 yılında Güneşli'deki fabrikasında imalatı durdurdu ve tesislerini Çanakkale Biga'ya taşıdı. 


İÇDAŞ'ın sahibi olan Aslan Ailesi şimdi Güneşli'deki 112 dönümlük arazilerini değerlendirmek için harekete geçti. Birkaç ay önce gazetelere araziyi "hasılat paylaşımı modeli" ile  değerlendirmek istediklerini belirten bir ilan verdiler. 


Aldığımız bilgilere göre 212 İstanbul Povver Outlet Alışveriş Merkezi'ne bir kilometre uzaklıkta olan araziyi  değerlendirmek  için Aslan Ailesi'ne 18  inşaat firması başvurmuş. Aile, iki emsali bulunan araziye karma proje yapılmasına sıcak bakıyormuş.

Başvuran firmalar arasında İbrahim Dumankaya Holding'e ait...